用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗40網, 你地會點揀 ??
樓主: yinyinyiuyiu
go

深水埗40網, 你地會點揀 ?? [複製鏈接]

我都係聖紀文舊生, 正在想囡囡是否誇區好, 因為我想入天神嘉諾撒或者馬頭涌(紅灣), 可以給些意見嗎? 又如果自行無選母校, 到叩門時才去, 會否一定無機會?

原帖由 貓婆婆 於 09-9-27 23:47 發表
我個仔在荔天讀書,感覺到D老師非常用心去教,功課的份量也算適中,起碼仔仔現在讀書成績不錯,回想自己真的沒揀錯。
      想當年都很擔心荔天多人選,很難入,但最後都決定試一試,(雖然到大抽獎落空了,但他們的主任說到 ...
聽完你講我放心得多,今年開放日我都有去(仔仔而家先k2)但果日我仲要帶埋細女,根本無得聽校長的講座,我諗要出年開放日帶埋老公去先可以聽到,我係誇區,住青衣,不過呢間係我母校,有25分,我覺得呢間最勁係,當年我個校長仲係而家呢個
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原帖由 angelmeiyee 於 09-10-5 23:33 發表
我都係聖紀文舊生, 正在想囡囡是否誇區好, 因為我想入天神嘉諾撒或者馬頭涌(紅灣), 可以給些意見嗎? 又如果自行無選母校, 到叩門時才去, 會否一定無機會? ...
我都有你的煩惱,因為我而家申請緊公屋未知將來住邊,但好難派到市區,如果我放棄誇區用15分去博葵青區又好冒險,我渣住25分係手基本上入硬但每日就要由新界出九龍,到呀仔小一時呀女仲讀緊幼稚園,2B係我湊,諗起要湊佢地返學放學都幾頭痕
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!
‹ 上一主題|下一主題