用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

可以架,我仲勁,已前電腦set 左密碼,冇大人唔開架。不過女女大左,今年先開多d炸.....

motherlau

原帖由 samuel89 於 09-9-3 15:23 發表

吓...咪家陣仲可以甘"專制"架
早知我都唔俾阿仔開住啦....

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

online game 我都好怕....

motherlau

原帖由 samuel89 於 09-9-3 16:35 發表

剩系限制阿仔打online game已經頭都大
俾佢打...佢又食住上....愈打愈耐.....
唔俾佢打...佢又"悶悶不樂"....於心何忍.....

咁都得 ....

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 17:56 發表
Hi,

靜靜雞話你知,我亞仔係同我share個msn and e-mail ka, so 我知道佢有乜朋友,又偷偷地扮佢,同佢d朋友chating! Hehe! 你哋唔好話佢知呀!

yuk hei mum

motherlau

原帖由 Elona 於 09-9-3 20:39 發表
仔仔呢排係我嗰度都少咗上網同打機, 反而多咗打籃球同睇書!

醒目開學勳章

hi,

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-3 20:59 發表
咁都得 ....

motherlau

醒目開學勳章

原帖由 samuel89 於 09-9-3 15:23 發表

吓...咪家陣仲可以甘"專制"架
早知我都唔俾阿仔開住啦....

牛仔都算聽話, 佢好多野都問過我先架. facebook我都係早排先答應佢如果第一個學期考試成績ok先俾佢玩.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 samuel89 於 09-9-3 16:35 發表

剩系限制阿仔打online game已經頭都大
俾佢打...佢又食住上....愈打愈耐.....
唔俾佢打...佢又"悶悶不樂"....於心何忍.....

牛仔都玩online game架, 我多數星期六日先俾玩, 不過有時平日都俾佢玩一陣既.

我反,呢個佢summer玩多左online game(only one 忍豆風雲)、 nds 、facebook,因為小六好辛苦,升中後又會好忙所以比佢開心下。開學後,nds沒收,online game & facebook 一小時內完成,晚上溫書&睇書.....

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 18:40 發表
hi,

係呢個summer,我亞仔已經'meet luck'咗 online game and nds 呢兩條癮! 但佢d唔專心及side時間重keep 到!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-3 17:45 發表
仔仔間學校係9月中就已經 scheduled咗2日既運動會, 真係快趣 ! 不過隻臭豬唔想我去參與, 佢話我係度, 佢會好緊張兼影響表現, 都唔知係咪真定係藉口 ! ...

牛仔都係喎, 佢好似join左跑一百米

依家d少年人係咁架, 覺得自己大個喇. 唔想父母成日跟住佢.

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 17:56 發表
Hi,

靜靜雞話你知,我亞仔係同我share個msn and e-mail ka, so 我知道佢有乜朋友,又偷偷地扮佢,同佢d朋友chating! Hehe! 你哋唔好話佢知呀!

yuk hei mum

旭熙知唔知你上bk架, 你驚唔驚佢偷睇.

我第時牛仔如果玩facebook, 我都一定要佢add我架, 睇下佢同邊d人玩多.

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 18:40 發表
hi,

係呢個summer,我亞仔已經'meet luck'咗 online game and nds 呢兩條癮! 但佢d唔專心及side時間重keep 到!

yuk hei mum

點"mit"架, 我都想牛仔"mit"左佢.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-3 20:33 發表
而家社會風氣真係唔好,個個細路都上網, 個個都總有1至2部游遊戲機, 科技先進, 大家同時亦要要付出代價

所以我到依家都堅持唔買遊戲機俾牛仔, 佢定係去婆婆到可以玩姨媽果部, 或者星期六日跟佢爸b果時先玩佢爸b果部.

醒目開學勳章

hi,

但係我而家發覺時間唔係咁夠用! 放四點三but遲15mins to 30mins 先走得,搭車45 mins,回來休息吓,做吓功課,食飯,做樂理功課,都冇時間温書及預習!都唔知點算好

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-3 21:14 發表
我反,呢個佢summer玩多左online game(only one 忍豆風雲)、 nds 、facebook,因為小六好辛苦,升中後又會好忙所以比佢開心下。開學後,nds沒收,online game & facebook 一小時內完成,晚上溫書&睇書.....

motherlau

...

醒目開學勳章

hi,

佢知,咁我又唔驚bor,我哋覆吓覆吓好快又一佰頁,d post 好難追ka!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-3 21:18 發表

旭熙知唔知你上bk架, 你驚唔驚佢偷睇.

我第時牛仔如果玩facebook, 我都一定要佢add我架, 睇下佢同邊d人玩多.

醒目開學勳章

hi,

只要你長時間坐係電腦前面,不停覆網友d post,直到佢 為止!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-3 21:21 發表

點"mit"架, 我都想牛仔"mit"左佢.

醒目開學勳章

hi,

温馨提示:現用渣打信用咗去星星克買咖啡加一蚊多一杯!

yuk hei mum

你唔係住得好近嫁咩 ? 點解要咁耐 ?
講真仔仔平時應該唔會點溫書, 所以我多數會星期日同佢溫書吓書 !
原帖由 tinetinew 於 09-9-3 09:24 PM 發表
hi,

但係我而家發覺時間唔係咁夠用! 放四點三but遲15mins to 30mins 先走得,搭車45 mins,回來休息吓,做吓功課,食飯,做樂理功課,都冇時間温書及預習!都唔知點算好

yuk hei mum :- ...

Tomorrow is better

好肥嫁喎 !! 但係好好味:loveliness:
原帖由 tinetinew 於 09-9-3 09:41 PM 發表
hi,

温馨提示:現用渣打信用咗去星星克買咖啡加一蚊多一杯!

yuk hei mum

醒目開學勳章

Hi,

雖然你聽到黃大仙去官塘好似好近,但我住竹園,小巴~mtr~小巴,連等車差不多要呢個時間!為咗好學校,真係冇辦法,而派位嘅黃大仙網,我又真係揀唔落手,冇計!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-9-3 21:41 發表
你唔係住得好近嫁咩 ? 點解要咁耐 ?
講真仔仔平時應該唔會點溫書, 所以我多數會星期日同佢溫書吓書 !

相比之下, 仔仔就近好多, 只係5分鐘車程, 但有時等車都要等幾耐
原帖由 tinetinew 於 09-9-3 09:56 PM 發表
Hi,

雖然你聽到黃大仙去官塘好似好近,但我住竹園,小巴~mtr~小巴,連等車差不多要呢個時間!為咗好學校,真係冇辦法,而派位嘅黃大仙網,我又真係揀唔落手,冇計!

yuk hei mum

...
‹ 上一主題|下一主題