用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-3 10:29 發表
Happy birthday to牛仔..............

仲未諗到同佢去邊樹食飯, 有D想佢過黎銅鑼灣食.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 12:32 發表
Hi,

我亞仔一餐飯十六蚊,超低,味道ok!當幫補搭車!

yuk hei mum

牛仔好似係17蚊, 不過食圍菜, 所以每日都有三個餸.

醒目開學勳章

Hi,

Happy birthday to 牛仔
  生日快樂
  聽聽話話
  快高長大……

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-3 10:29 發表
Happy birthday to牛仔..............

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 13:08 發表
Hi,

Happy birthday to 牛仔
  生日快樂
  聽聽話話
快高長大……

yuk hei mum

最緊要係呢樣. 佢依家係班度排隊排第一呀! 佢話一講到呢樣就超DOWN喎

醒目開學勳章

Hi,

慢慢嚟la,我亞仔呢兩日返學,都有你哋之前講嘅恐懼症病徵,頭痛,肚痛,我叫佢返到去真係好唔舒服,就call我接你,佢咪又冇打嚟,激死!

yuk hei mum

原帖由 as2009 於 09-9-3 10:27 發表

Elona,

你真糸有心有力啦,開埋part II tim,你地仲記唔記得我呀,成大半個月無上來啦,真糸發生好多事,公司大地震,仔仔開學要預備,個部老爺電腦都蝦我,次次都登錄唔到,正糸睇,無得回應,激死我,不過我相信希望在明天 ...

醒目開學勳章

講到書包, 今日第一日正式上堂, 嘩! 牛仔個書包重到........我都拎唔起, 佢馱係後面,個書包同牛仔個大小比例就好似隻蝸牛同個殼咁, 淨係果本ENG LIT已經成幾磅重. 我問佢CUT 唔CUT開本書做幾PART, 用到果PART帶果PART. 學校有建議點樣CUT左呢本超厚書. 不過牛仔話本書咁靚唔捨得CUT, 會將佢鎖係LOCKER

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 13:16 發表
Hi,

慢慢嚟la,我亞仔呢兩日返學,都有你哋之前講嘅恐懼症病徵,頭痛,肚痛,我叫佢返到去真係好唔舒服,就call我接你,佢咪又冇打嚟,激死!

yuk hei mum

...

牛仔早幾年就係咁樣. 不過一離開學校範圍即刻冇事, 連燒都會即刻退.

佢唔打黎即係冇事, 唔好提佢, 慢慢就冇事架喇. 我之前直情唔問佢添, 一問提醒左佢, 第二日返學就麻煩喇.

醒目開學勳章

Hi,

亞仔返學都識咗七八個同學,我問佢有冇交換電話,佢話冇,只係交換咗msn,真吹賬!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-3 13:03 發表

初初實有D唔適應架, 好似牛仔咁, 雖然上預備班好開心, 但係八月三十一號晚臨瞓之前都同我講瞓唔著, 有D壓力架, 不過少年人好快適應架喇. 遲D同D同學熟左就好D架喇. ...

醒目開學勳章

hi,

真係巧重呀!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-3 13:17 發表
講到書包, 今日第一日正式上堂, 嘩! 牛仔個書包重到........我都拎唔起, 佢馱係後面,個書包同牛仔個大小比例就好似隻蝸牛同個殼咁, 淨係果本ENG LIT已經成幾磅重. 我問佢CUT 唔CUT開本書做幾PART, 用到果PART帶果PAR ...

原帖由 veronna 於 09-9-3 13:11 發表
最緊要係呢樣. 佢依家係班度排隊排第一呀! 佢話一講到呢樣就超DOWN喎

我問阿仔依家係班度排隊排第一呀! 佢即刻話我甘講系咩意思....
F.1開始佢地勁介意...

Yuk Hie Mum,

Yes la.  My son also didn't get his classmate's tel no.  However, he said very familiar .....  

Really 激死人 ar !

SearchSchool

原帖由 tinetinew 於 09-9-3 13:30 發表
Hi,

亞仔返學都識咗七八個同學,我問佢有冇交換電話,佢話冇,只係交換咗msn,真吹賬!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 samuel89 於 09-9-3 14:05 發表

我問阿仔依家係班度排隊排第一呀! 佢即刻話我甘講系咩意思....

醒目開學勳章

原帖由 SearchSchool 於 09-9-3 14:24 發表

Yes la.  My son also didn't get his classmate's tel no.  However, he said very familiar .....  

牛仔冇msn架, 我唔俾佢開住, 成日驚佢識左d唔知咩人, 等佢再大d先.

我都比較鍾意仔留係學校食 lunch, 起碼正正經經有飯食, 如果比佢地出街真係唔知佢地食咗d 咩落肚
原帖由 veronna 於 09-9-3 09:54 AM 發表

我鍾意牛仔留係學校食飯, 出去好易學壞, 又好易走堂.
Tomorrow is better

我冇問亞仔排第幾, 只係知道佢坐第2個位, 咁你地都估到我隻臭豬有幾高啦 !

原帖由 samuel89 於 09-9-3 02:05 PM 發表

del................

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

原帖由 Elona 於 09-9-3 14:49 發表
我冇問亞仔排第幾, 只係知道佢坐第2個位, 咁你地都估到我隻臭豬有幾高啦 !

而家佢D小學同學仔大部分暑假開始"標高"晒.....佢就趁暑假向橫發展
本來佢都排中下位置....而家真系有D擔心..

仔仔竟然話個書包唔重, 都唔知佢係咪冇feeling

原帖由 veronna 於 09-9-3 01:17 PM 發表
講到書包, 今日第一日正式上堂, 嘩! 牛仔個書包重到........我都拎唔起, 佢馱係後面,個書包同牛仔個大小比例就好似隻蝸牛同個殼咁, 淨係果本ENG LIT已經成幾磅重. 我問佢CUT 唔CUT開本書做幾PART, 用到果PART帶果PAR ...

Hi,
除左yuk hei 仔,我地d仔ge高度都 .................

motherlau
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

細路仔冇交換電, 我反而覺得係好事, 我諗佢地未必咁正經打電話問功課, 多數會用嚟傾閒計, 反而最重要係我地媽咪有仔仔同學媽咪既電話號碼, 以便聯絡, 交流交流

原帖由 SearchSchool 於 09-9-3 02:24 PM 發表

‹ 上一主題|下一主題