用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 0910年度1C班。。。保持聯絡
樓主: alc
go

0910年度1C班。。。保持聯絡 [複製鏈接]

我阿仔都好d,問佢"你今日測驗識唔識啊?"佢答"識","咁啱唔啱架?","唔知呀,要老師改完先知架",佢都好有自知之明, 嘔血!

醒目開學勳章

我個囡都係o甘,我問佢識唔識, 佢都只係答""唔唔"",
又話唔記得測過d咩, 俾佢激死.

家長們,我們又要考試啦!努力,加油,奮鬥.....................

醒目開學勳章

各位1C班同學仔及媽咪

終於考完試啦!!聖誕可以開開心心玩啦!!
祝各位聖誕快樂!!

醒目開學勳章

各位我想問下e-class的家課冊是否日日都有的, 我見到的
只有數日放上網. THANKS!

回覆 1# hellotung 的文章

我聽班主任講,如果多過5個小朋友無返學才會把資料放在網上家課冊。

醒目開學勳章

請問1C 班家長﹐你們的網上英文功課開唔開到呀﹖我開黎開去都係(HTTP 404 找不到) 你地有無呢個情況出現呢﹖THANKS﹗

回覆 1# starwish229 的文章

我同你一樣connect唔到, 但係返Office 就可以, 我最後office print問題返屋企再click 答案submit. 或者你可以試下其他電腦. 或者改下internet入面setting.

醒目開學勳章

原帖由 crystalchun 於 10-1-11 20:00 發表
我同你一樣connect唔到, 但係返Office 就可以, 我最後office print問題返屋企再click 答案submit. 或者你可以試下其他電腦. 或者改下internet入面setting.

下﹖原來係屋企部電腦有問題~~
Thank you very much!!

還想請問網絡功課的STORY BOOKS﹐係老師派法還是自己去圖書館借呢﹖我個女傻下傻下O甘﹐問她又話唔知~

Miss YEUNG 在上英文堂時派給同學的.

原帖由 starwish229 於 10-1-11 20:56 發表

下﹖原來係屋企部電腦有問題~~
Thank you very much!!

還想請問網絡功課的STORY BOOKS﹐係老師派法還是自己去圖書館借呢﹖我個女傻下傻下O甘﹐問她又話唔知~ ...

醒目開學勳章

回覆 3# crystalchun 的文章

我都係一樣入黎入去都入唔到,我已經先過
係office時上去,但都是入唔到,我惗住星期
五家長會時再問清楚Miss Yeung.

Happy Chinese New Year

Dear Classmates,

Happy Chinese New Year!!!

Crystal

大家好,我有想問問,如果去找MS Yeung 請教溫習Phonics,會不會太覺太煩呢?
我未直接接觸過她,但女仔反映MS Yeung好像較cool,有時也會覺她惡不敢問問題.
上次簡介會也說過RWI課程不用溫,不用補,只著她朗讀及聽DVD便可.  但女兒Phonics考試成績太差了,近兩次默書也給phonics拉了很低,真的很怕之後再累積更多音時,她更糊塗....
大家有什麼建議給我嗎??

3月4號中文默書

3月4號中文默書

請問各位家長這次默書是否只默8.1課文不需要默詞語
‹ 上一主題|下一主題