用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 保良局第一張永慶中學交流區
樓主: siu_ming910
go

保良局第一張永慶中學交流區

F.1E 是數學差個班,

原帖由 jupierhk 於 09-9-7 15:39 發表
各位保一的家長,
我囡囡今年都係讀保一
我囡囡入左F.1E ,

lee度好多都係1E家長, 我地可以多d上來傾下.

18/09下午6:30返保一開家長講座呀!

原帖由 jupierhk 於 09-9-7 21:57 發表

係呀我地可以互相認識下.

Jupierhk

Hi,
好嘢, 又多一個係讀F.1E, 真係要多D上BK聯絡啦...
關於1E 妳們說是數學最差, 我個女小學時都OK喎,
Jupierhk 妳個女是什麼社及參加左什麼活動呀, 我個女終於是紅十字, 跳舞及排球

Jupierhk, siu_ming and Janice01

妳們18/9 會否到家長會呀, 妳們的女兒是姓什麼呀,
到時我們可以故下大家, 我個女姓的, 請多多指教

我個女 7/9 回校, 說美勞堂要分組, 終於都識到幾個女同學, 說好開心, 因為約左下午一齊去食lunch, 唔洗再約已前小學同學一齊食lunch, 因個幾個舊同學都分左唔同一班, 所以昨日回來是見到她很開心,

原帖由 vicky_1603 於 09-9-8 10:57 發表
我個女 7/9 回校, 說美勞堂要分組, 終於都識到幾個女同學, 說好開心, 因為約左下午一齊去食lunch, 唔洗再約已前小學同學一齊食lunch, 因個幾個舊同學都分左唔同一班, 所以昨日回來是見到她很開心, ...

Hi Vicky, Janice, JupierHK

家長日係大日子我一定會到, 你地呢? 上星期三第一日番全日我個囡已經約到同學食飯, 等我重擔心佢無人倍, 因為無小學同學一齊派保一, 點知浩浩蕩蕩一行7人添. 唔知你囡囡係唔係成員之一呢?

原帖由 vicky_1603 於 09-9-8 10:51 發表
Jupierhk, siu_ming and Janice01

到時我們可以故下大家, 我個女姓蘇的, 請多多指教

Vicky,

我地姓曾的.

原帖由 vicky_1603 於 09-9-8 10:51 發表

到時我們可以故下大家, 我個女姓蘇的, 請多多指教

家長會我都會到嫁, 我個女姓章的, 到時見啦!

原帖由 siu_ming910 於 09-9-8 12:15 發表

Hi Vicky, Janice, JupierHK

家長日係大日子我一定會到, 你地呢? 上星期三第一日番全日我個囡已經約到同學食飯, 等我重擔心佢無人倍, 因為無小學同學一齊派保一, 點知浩浩蕩蕩一行7人添. 唔知你囡囡係唔係成員之一 ...

我一定會到嫁, 到時見啦!, 我個女都係呀, 第一日食飯就同佢一個小學同學, 但第二日就識咗4個同班但唔同學校嘅同學一齊食啦!可能有你們的囡囡在內都唔定.....

原帖由 jupierhk 於 09-9-7 21:57 發表

Hi jupierhk

又多一個同班家長, 真係好啦, 多多指教.

家政堂要買針、針包等,大家買齊未呀?在花園街、弼街交界有間店叫「何家園」可以一次買齊大約$3x  

原帖由 於 09-9-11 13:31 發表
家政堂要買針、針包等,大家買齊未呀?在花園街、弼街交界有間店叫「何家園」可以一次買齊大約$3x  

jupierhk
多謝妳提供資料呀, 但我無聽我女說要買家政用品
我故她忘記了...

Jupierhk, Janice, siu_ming

喂...妳地去左邊呀, 無人上bk吹水啦...
我個女真係好好笑
今個暑假她同妹妹一齊學游泳, 她叫做識下自由式及蛙式啦,
hea 下個隻喎, 學校問誰懂游泳就參加水運會啦, 她問我好唔好參加, 我說妳去參加, 可以知道學左游泳進度去到邊, 點知她回來同我說, 已參加左50米自游式及蛙式, 100米自游式及蛙式, 唔係嘩, 妳當自己係郭晶晶呀, 她說原來紅社無人參加, 社長係咁叫我參加law, 咁樣擺左我個女上枱, 現在唯由又得她參加啦, 但一定令紅社D人失望嫁...

聽講今年Red House好多勁人
加油啦! 各位師弟師妹~

Hi Vicky :
我女無提參加水運會喎,試下參加都好呀叫她加油、盡情享受中學多采的生活
原帖由 vicky_1603 於 09-9-11 15:31 發表

我個女真係好好笑
hea 下個隻喎, 學校問誰懂游泳就參加水運會啦, 她問我好唔好參加, 我 ...

原帖由 vicky_1603 於 09-9-11 15:31 發表

我個女真係好好笑
hea 下個隻喎, 學校問誰懂游泳就參加水運會啦, 她問我好唔好參加, 我 ...

Hi Vicky,

你囡囡係唔係真係可以一口氣游一個直池架, 游水無得免強, 如果唔係會好危險架.

原帖由 jupierhk 於 09-9-11 13:31 發表

Hi Jupierhk,

多謝妳提供資料呀, 請問係唔係1 set有齊喇, 我問亞囡要買咩, 佢話唔記得咗.  Thanks!

我個女真係好好笑

我個女都想參加水運會, 但佢游得唔係好快,佢怕會連累佢個社喎.....所以唔參加.