用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 alanchoi 於 09-9-7 22:09 發表
VincentKenneth,

Thank you

還是兩本帶晒穩陣D??

原帖由 陳師奶 於 09-9-7 22:18 發表
係wor, 我個仔都有寫 bring reader, 我諗住俾新果本 reading 佢咋.
另外, 請問知唔知明日既常識科要帶邊一冊書呢?

2D班好似話用第3冊

常識照計都應該係第三冊,帶埋作業

原帖由 VincentKenneth
09-9-7 22:26 發表

2D班好似話用第3冊

原帖由 heiyanhei 於 09-9-7 20:27 發表
聽朋友講德藝會的泳池,話就係暖水泳池,但比較冷的暖水泳池,如果等到最尾兩堂先游水就好好多!
另外語文課本讀第一課,要用普通話讀呀!
另視藝科找建築物圖片要A4 SIZE呀!

...

A4 SIZE 咁大 , 要幾多張呀?

Alan will bring both just in case

原帖由 VincentKenneth 於 09-9-7 22:19 發表

還是兩本帶晒穩陣D??

原帖由 陳師奶 於 09-9-7 22:18 發表
係wor, 我個仔都有寫 bring reader, 我諗住俾新果本 reading 佢咋.
另外, 請問知唔知明日既常識科要帶邊一冊書呢?

我都唔知ar,叫亞仔帶晒把la!

原帖由 ojmummy 於 09-9-7 23:03 發表

我都唔知ar,叫亞仔帶晒把la!

我都係叫阿囡帶晒二及三冊, 穩陣D.

明天仲有一堂圖書課, 即係又要帶埋"小學資訊技巧教材".

我都問過隔離班, 佢哋都係教第3冊, 所以應該都係只需帶啲本!

原帖由 ojmummy 於 09-9-6 15:42 發表

阿仔話體育課游水嗰日會掉去最尾嗰兩堂上 ,所以應該游完跟住就放學ga la!

Tina ,    我唸梘液唔使帶啦 ,費事佢O地洗唔清O的梘液咪重麻煩, 不如返到屋企大洗好過la!(個人見意) ...

Hi all da/ma,

My son is 2D.  我都係過嚟八吓。 真係唔知游水堂掉去最尾嗰兩堂上, thks. 不過亞囝話冇得洗澡, 只係用毛巾抹乾。所以唔駛帶梘液, 但我叫佢帶拖鞋。另我問有經驗家長... 往年游水堂在摩士泳池, 而學游水就在德藝會。

想問問你哋幾時開始上游水堂?? 在今週or下週?? 我亞囝寫tomorrow, but有D同學就寫下週, 真奧腦!!

Bosco's mum

2C班的游泳課日子是:21/9, 29/9, 12/10, 20/10, 14/4 & 26/4.  

原帖由 11kingdom28 於 09-9-8 02:17 發表

My son is 2D.  我都係過嚟八吓。 真係唔知游水堂掉去最尾嗰兩堂上, thks. 不過亞囝話冇得洗澡, 只係用毛巾抹乾。所以唔駛帶梘液, 但我叫佢帶拖鞋。另我問有經驗家長... 往年游水堂在摩士泳池, 而 ...

好彩你提吓,咪就冇帶小學資訊技巧教材,你真係醒D概!

原帖由 陳師奶 於 09-9-7 23:26 發表
明天仲有一堂圖書課, 即係又要帶埋"".

醒目開學勳章

原帖由 11kingdom28 於 09-9-8 02:17 發表

My son is 2D.  我都係過嚟八吓。 真係唔知游水堂掉去最尾嗰兩堂上, thks. 不過亞囝話冇得洗澡, 只係用毛巾抹乾。所以唔駛帶梘液, 但我叫佢帶拖鞋。另我問有經驗家長... 往年游水堂在摩士泳池, 而 ...

囝囝提過一點, 李sir話0個個游泳池有poo poo , 搞到成班大笑起來, 我諗應該是公眾泳池.

醒目開學勳章

昨天有視覺藝術堂, 囝囝帶了一大袋用具回校, 用後沒有儲存在學校, 他說二年級沒有地方放. 究竟是不是每次都要再帶, 如果是的話, day2的書包便十分重了.

P1開始,我們每次都是要帶回家的,昨天還有超大的樂器要帶呢(次中音號)!

原帖由 3b 於 09-9-8 13:24 發表

昨天有視覺藝術堂, 囝囝帶了一大袋用具回校, 用後沒有儲存在學校, 他說二年級沒有地方放. 究竟是不是每次都要再帶, 如果是的話, day2的書包便十分重了. ...

我個仔都係由小一開始每次視藝袋都帶回家架.

原帖由 joannespapa 於 09-9-8 14:23 發表
P1開始,我們每次都是要帶回家的,昨天還有超大的樂器要帶呢(次中音號)!

醒咩吖, 亞仔話今日都無上圖書課

原帖由 thkids 於 09-9-8 10:13 發表
好彩你提吓,咪就冇帶小學資訊技巧教材,你真係醒D概!

8/9 功課
中: 抄 1.1
英: 1. Read Reader P.2-8 (3 times)
數: 1. 作p.18 (4-7)及改正
      2. 書p.6
     3. 2上良 p.19 + 對
常: 1. 簽指引
     2. 帶第三冊作業

通告: 12, 14, 16

我個仔都係,没有把視藝袋留在課室.

原帖由 陳師奶 於 09-9-8 15:20 發表
我個仔都係由小一開始每次視藝袋都帶回家架.

今天內聯網出咗通告la,你睇睇就知日子ga la !
‹ 上一主題|下一主題