用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 york NIE AM 嘅媽咪 呀
樓主: venusbaby1176
go

有冇 york NIE AM 嘅媽咪 呀 [複製鏈接]

派位嘜唔係同讀邊間幼稚園冇關係嗎?不是睇彩數和居住地區嗎?咁又唔好話人井底之蛙,大家的小朋友都係同一區讀書,只不過是家長要求的唔同,我有朋友個仔讀kv,但五間只有一間私小收佢,我當年冇同我小朋友去in kv,因唔合我要求,大家的小朋友入讀到心儀學校應開心先係.
唔好怪我多事,這topic亦是york mami發表的,討論的是york的問題啊!緊記!  
  不喜勿插

原帖由 catcat0000 於 09-9-20 23:49 發表

唔該接受現實啦,唔好話我唔客氣,我識的KV媽咪都知道York的派位情況有幾好!!!繼續做井底之蛙,掩耳盜鈴啦....

係呀,KV好,KV勁,KV冇得頂,咁得未呀????:tongue: 請你不要再在這板留言啦,或者你唔識中文?!你睇唔明板面主題???人地板主開呢板係想俾讀york的家長交留一下,冇人想問你對呢間學校的睇法呀!!你間KV咁勁, 我地高攀唔起你架,你走啦

原帖由 catcat0000 於 09-9-20 23:49 發表

唔該接受現實啦,唔好話我唔客氣,我識的KV媽咪都知道York的派位情況有幾好!!!繼續做井底之蛙,掩耳盜鈴啦....

我聽其他媽咪講好似係27個一班喎,係呢,通告話2/10可以著有中國特式的服裝返學,如果著過新年時著的唐裝,唔會唔太誇張呢?

原帖由 vivicicimimi 於 09-9-20 22:46 發表
Hi! do u know how many student in one class?  

[quote]原帖由 venusbaby1176 於 09-9-18 22:29 發表
hi venusbaby,

暫未知N1E AM 有幾多人一班,但我會CHECK下,因我現正放產假,打算會搵1日(本星期)接女女放學,順便8下有幾多人一班,亦想睇下新校樣貌,8完話你知!

我想同女女報體操班,但SAT好早,我們要7點多起身,8點多出門口,女女會好辛苦,因我想她在SAT瞓晏D,所以現在好迷網.你的選擇如何?

喂!顛婆catcat0000!請你過主啦!唔好再係度留言啦!我初初已為你小朋友讀CCKg,唓!原來讀KV,有咩咁巴閉添!KV有你lee d家長真羞恥,周圍去評擊人哋D幼稚園,做人有番D口德啦!請你走吧!唔好再喺度發表!

係呀!我都是俾新年唐裝佢著返學呀!:;pppp:
原帖由 beautymama123 於 09-9-21 00:52 發表
我聽其他媽咪講好似係27個一班喎,係呢,通告話2/10可以著有中國特式的服裝返學,如果著過新年時著的唐裝,唔會唔太誇張呢?

hi, 我都打算俾囝囝讀體操班,不過我諗我會俾佢上星期一,因為只係雖要佢學完去接放學,慳返同佢去學果程:D

原帖由 Meihui 於 09-9-21 09:21 發表
[quote]原帖由 venusbaby1176 於 09-9-18 22:29 發表
hi venusbaby,

暫未知N1E AM 有幾多人一班,但我會CHECK下,因我現正放產假,打算會搵1日(本星期)接女女放 ...

你都係咁諗呀!!但係會唔會熱左一d 呀?

原帖由 vivicicimimi 於 09-9-21 10:29 發表
係呀!我都是俾新年唐裝佢著返學呀!:;pppp:  

原帖由 vivicicimimi 於 09-9-21 10:19 發表
喂!顛婆catcat0000!請你過主啦!唔好再係度留言啦!我初初已為你小朋友讀CCKg,唓!原來讀KV,有咩咁巴閉添!KV有你lee d家長真羞恥,周圍去評擊人哋D幼稚園,做人有番D口德啦!請你走吧!唔好再喺度發表! ...

NT-1
講得非常之好

原帖由 NT-1 於 09-9-19 01:00 發表
Sorry, just pass by.  Just to declare myself:  my daughter is not a student of St. Cat, Kenville nor York.  
The defination of "Good" school is very subjective and very individualized.  It is not u ...

王國長老

catcat0000, 請勿再發表挑釁性言論, 否則會將閣下帳號封鎖而不再作任何通知.

各位家長, 如有會員破壞和平討論氣氛, 請按舉報鍵或pm本人作出跟進, 謝謝.

版主
edea

原帖由 edea 於 09-9-21 12:41 發表
catcat0000, 請勿再發表挑釁性言論, 否則會將閣下帳號封鎖而不再作任何通知.

各位家長, 如有會員破壞和平討論氣氛, 請按舉報鍵或pm本人作出跟進, 謝謝.

版主
edea ...

阿CATCAT0000
其實如果你係甘得閒去理人D野, 不如你將你D時間用來做下善事啦.  你可以俾意見其他媽咪, 但係唔係一出口就批評人地不是.  你覺得KV好, 你去讀囉, 無人阻你, 我地呢度亦無媽咪好似你甘樣甘無家教去週圍批評其他學校, 其實你有什麼資格去批評其他學校呢?  我同其他媽咪一樣, 都覺得KV有你呢D家長真係好羞恥.

原帖由 catcat0000 於 09-9-21 11:50 發表

話人顛婆,睇下妳呢 D York家長水平低到呢個地步,像潑婦一樣.... 讀KV唔係好巴閉,但比起York就好一千一萬倍,明白未呀...

原帖由 rabbitann 於 09-9-21 14:20 發表
阿CATCAT0000
其實如果你係甘得閒去理人D野, 不如你將你D時間用來做下善事啦.  你可以俾意見其他媽咪, 但係唔係一出口就批評人地不是.  你覺得KV好, 你去讀囉, 無人阻你, 我地呢度亦無媽咪好似你甘樣甘無家教去週圍 ...

Yes, just leave everybody in this post at peace.  You can express your point of view, but please don't give any negative comments to damage the hormony here.  
Thanks

Agree!!!

版主
edea ...

邪不能勝正

版主
edea ...

回覆 14# Meihui 的文章

Hi Meihui
原來你生咗BB 恭喜你呀. 你想參加體操班呀,我就想參加小提琴,但聽講甘細個學對條頸唔係咁好,所以依家仲未决定.
‹ 上一主題|下一主題