用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始!

2b

代我向細B送上遲來的祝福...祝細B身體健康, 學業得心應手, 從心所願, 一家開心愉快

唔怪之阿大番薯媽咪會誤會我問的問題啦.....真係有咁啱得咁'橋'遇到好日子問有關事

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-7 09:38 發表
2b

代我向細B送上遲來的祝福...祝細B身體健康, 學業得心應手, 從心所願, 一家開心愉快

唔怪之阿大番薯媽咪會誤會我問的問題啦.....真係有咁啱得咁'橋'遇到好日子問有關事 ...

長老

咪就係咁所以會先入為主囉

原帖由 2bzmummy 於 09-9-6 17:34 發表

格格

多謝祝福呀
今日 HB 都有講,唔通好多環保人士住係大埔?呢個街市有好多檔口專門賣有機蔬果架,仲有黑毛巴庫豬添 ...

2b

關乎供求問題及互惠互利的關係卦, 好似花墟, 波鞋街會聚埋相同物品, 係節省運輸費同埋吸引客源會有正面的好處.

點忙都要說聲早 大家好:loveliness:

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-7 10:10 發表

2b

關乎供求問題及互惠互利的關係卦, 好似花墟, 波鞋街會聚埋相同物品, 係節省運輸費同埋吸引客源會有正面的好處.

長老

我妹話應該係周邊比較多中上家庭,佢好多同事都會特登去買有機食物,不過我就覺得有可能因為附近有類似既小型菜場,供應比較多

2b,

講起俾人潑漒水單新聞,我都算好彩,我係事發之前2,3個鐘就係途經現場
原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 08:50 發表

早晨

格格

有時候一家人在家簡單的吃一頓也挺享受的
您又不離烏 sir sir 本色,昨天旺角狂徒不是掟水彈呀,人家係有仇口潑鏹水呀 ...

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 10:45 發表

長老

我妹話應該係周邊比較多中上家庭,佢好多同事都會特登去買有機食物,不過我就覺得有可能因為附近有類似既小型菜場,供應比較多 :funny: :funny: :funny: ...

2b

其實有麝自然香, 那日睇某探討民生節目, 那位媽媽一早由荃灣去大埔買健味豬肉, 又過海買有機菜, 我0地呢度都有位姊妹係大埔呢個街市的長期擁護者啦~~~~

原帖由 vivi_vivi 於 09-9-7 10:48 發表
2b,

講起俾人潑漒水單新聞,我都算好彩,我係事發之前2,3個鐘就係途經現場:scary: :scary:

vivi

唉~~!! 而家的人真係越來越恐怖, 都唔知咩心態+__+

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-7 11:09 發表

2b

其實有麝自然香, 那日睇某探討民生節目, 那位媽媽一早由荃灣去大埔買健味豬肉, 又過海買有機菜, 我0地呢度都有位姊妹係大埔呢個街市的長期擁護者啦~~~~ ...

長老

所以我同阿姊妹都覺得奇怪囉,明明呢個街市有好多檔賣有機菜 .....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 11:20 發表

長老

所以我同阿姊妹都覺得奇怪囉,明明呢個街市有好多檔賣有機菜 .....

2b

那間有機菜檔出哂名嘛 ~ 阿'so'專登去介紹, 另外好多雜誌曾推介......*__*

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-7 11:32 發表

2b

那間有機菜檔出哂名嘛 ~ 阿'so'專登去介紹, 另外好多雜誌曾推介......*__*

名氣所累。。。累自己四圍行呀 。。。。

醒目開學勳章

hihi!all:

近排無乜特別野同事,都吾好去mk dou啦!各位姐妹...

吾講潑鏹,擲野,天氣咁悶熱,特別會容易中暑架,大家小心心的..

betty

醒目開學勳章

細b生日~

等ee祝佢快高長大,無憂無慮,健康成長,學業更上一層樓

betty

原帖由 bettylam 於 09-9-7 12:42 發表
hihi!all:

吾講潑鏹,擲野,天氣咁悶熱,特別會容易中暑架,大家小心心的..

betty

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 11:51 發表

名氣所累。。。累自己四圍行呀 。。。。

2b

咁阿媽心甘命抵與人無尤喎@_@

每年蘭盂節前某些機構派米, 見班公公婆婆山長水遠又晨咁早去排隊, 為的只是一小包米, 您就知人心為何了x(

原帖由 bettylam 於 09-9-7 12:42 發表
hihi!all:

betty

Dear Betty

2b 年紀越大,越怕去人多的地方 ~~

原帖由 bettylam 於 09-9-7 12:51 發表
細b生日~

等ee祝佢快高長大,無憂無慮,健康成長,學業更上一層樓

betty

...

Dear Betty

細 B 亞媽代佢照單全收 .....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-7 13:14 發表

2b

咁阿媽心甘命抵與人無尤喎@_@

每年蘭盂節前某些機構派米, 見班公公婆婆山長水遠又晨咁早去排隊, 為的只是一小包米, 您就知人心為何了x(

長老

天下本無事,庸人自擾之 ?

Hi Betty,

我都係如非必要先至會去MK咁多人o既地方   

hihi!all:

betty

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 14:05 發表

長老

2b

唔知係咪我年紀越來越大, 見到不同人對同一件事有不同處理手法, 以前的我如別人所想所做與自己有不同, 我都感覺同埋表現幾激下架 而家反而會用冷眼旁觀的心態, 佢地願俾打願捱咪由得佢0地, 如果佢0地又滿意結果, 咪相得益彰

原帖由 2bzmummy 於 09-9-7 14:05 發表

長老

2b,
唔好意思又要嚟高中版搵你,
首先祝你細仔學業進步和身體健康.
BK 真係short short 地, 今日12:30攪到E+ 都未pm 到比你, 開新 topic 都 send 唔出, 可能明天才正常睇到, 到時多餘嘅請你delete 咗佢啦, 睇到我眼花.
(傾閒計咋)