用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 LSPS 小一家長交流區(2009/10)
樓主: LS+MCS
go

LSPS 小一家長交流區(2009/10) [複製鏈接]

原帖由 justin2003 於 09-6-21 04:06 發表

唔好意思~請問WIN TIN係泳會嗎?

另外,大家知唔知道小一有游水堂嘛?

小一無
我個仔都係宜家先搵人教緊

LSPS Swimming Club

LSPS的泳會絕不是由Wing Tin泳會主教,它是由Wing Tin Pacific 兩個泳會負責派出教練教授,但Pacific的教練人數比Wing Tin的多,而一切決策權和行政均是由學校的泳會和老師決定。

yes, they are using wintin and pacific in the last few years.
原帖由 strongboy 於 09-6-23 12:34 發表
LSPS的泳會絕不是由Wing Tin泳會主教,它是由Wing Tin 和Pacific 兩個泳會負責派出教練教授,但Pacific的教練人數比Wing Tin的多,而一切決策權和行政均是由學校的泳會和老師決定。 ...

想請問是邊間pacific?? 能相告它的網趾嗎?? 謝謝!

原帖由 InitialD 於 09-6-23 21:07 發表
yes, they are using wintin and pacific in the last few years.

回覆 8# ryohga 的文章

我仔仔一星期游兩堂

回覆 8# ryohga 的文章

我仔仔一星期游兩堂

delete

原帖由 ryohga 於 09-6-23 23:00 發表
想請問是邊間pacific?? 能相告它的網趾嗎?? 謝謝!

網址是www.pschk.com,他們是九龍分會.

學校的泳隊是經過公開選拔來決定的

謝謝!

原帖由 strongboy 於 09-6-24 12:37 發表

網址是www.pschk.com,他們是九龍分會.

學校的泳隊是經過公開選拔來決定的

啱啱上喇沙website睇通告︰

停課通告

教育局在6月23日宣布全港小學在本學年不會復課,即時放暑假。
  • 停課期間,所有課後活動取消。
  • 原定於6月24日(星期三)舉行的全校乒乓球班章別考試取消,支票將於派發成績表時退回。
  • 原定於6月29日(星期一)舉行的校內音樂會綵排取消。
  • 原定於6月30日(星期二)舉行的校內音樂會取消。
  • 六年級家長請注意:請登入內聯網細閱「中學學位分配辦法」學位分配結果中一入學前香港學科測驗畢業典禮通告。
  • 有關小五呈分試補考安排,請閱內聯網通告。
  • 有關小五核對試卷安排,請閱內聯網通告。
  • 有關小一至小五成績表派發安排,請閱內聯網通告。
  • 有關課本售賣安排,請閱內聯網通告。
  • 有關各科暑期功課事宜,請閱內聯網通告。
  • 小六畢業班謝師宴改期,請登入內聯網細閱畢業班謝師宴籌委會通告(十一)。
  • 有關購買暑期作業事宜,請閱內聯網通告。
  • 請登入內聯網通告欄細閱由籃球會、田徑會、羽毛球會、視覺藝術會、游泳會、足球會及乒乓球會發出的通告。
  • 有關停課的其他安排,本校稍後會透過網頁或內聯網通知家長,請各位留意。
  • 同學可利用網上學習資源進行學習 [開啟連結]

2009年6月25日更新

但唔知7月15日會唔會如常呢~請問有冇家長知道?

同埋想問一問,係咪小一迎新日通常都會o係開會前一日舉行?因為我係在職媽媽,所以要plan請假~thx thx! : )

希望不要取消啦. 因為都想帶阿囝番學校走走, 佢而家成日話俾佢嘛嘛聽喇沙好細(因為佢只係登記當日去過初小圖書館及出面個area). 我聽到唔知好嬲定好笑.

哈哈哈!佢真係攪笑!

我上次同仔睇喇沙個website,
俾佢睇d校園生活相,
佢話點解冇女仔ge,
仲話想有女同學tim!

真俾佢激死!

希望唔會取消!我都想快d買到書同佢準備下。

好在k3 o個度個畢業典禮暫未取消,
都想佢入小一前有個美好回憶嘛!

delete

哦,原來係7月13日 / 14日返去買書,
到時要爸爸去買啦,我都係留番d假期陪亞仔開學!

o係呢條link睇到舊年8月30日有個小一迎新日,我諗應該今年都會有卦!不過未知邊日呢?都幾心急想知道~ : )

delete

原帖由 justin2003 於 09-6-26 15:52 發表

o係呢條link睇到舊年8月30日有個小一迎新日,我諗應該今年都會有卦!不過未知邊日呢?都幾心急想知道~ : ) ...

2009-2010年既書單已經出左啦, 對過應該同舊年一樣, 不過價錢貴左d.

delete

原帖由 maria_lai 於 09-6-29 10:53 發表
2009-2010年既書單已經出左啦, 對過應該同舊年一樣, 不過價錢貴左d.

‹ 上一主題|下一主題