用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 (2009-2010學年)
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 (2009-2010學年) [複製鏈接]

請問大家參觀完飯商, 有咩意見
星期五果日無時間去參觀

同埋亞仔成日話俾我之呢間D野超難食...><

舊年果間佢無咁多投訴

王國長老

我家小墨魚個個供應商都話好味.

睇飯單, 我會叫A餐做junk food 四個餐之中最不健康應該係A餐, C餐最健康, 有菜有肉, D餐係素食.

小墨魚大部份都係A餐, 因為佢好揀食.

王國長老

第一頁name list已再update, 希望冇遺漏:loveliness:

至今, 我既朋友, 同事, 差不多個個子女都中流感, 我地學校小朋友都一樣輪住病. 似乎, 已經走唔甩, 停課都係短時間收效, 周圍都有, 好難避免. 係咪人類越發明得多, 世界越進步, 連病菌都越兇? 我地小時候邊有咁可怕

王國長老

今朝早會陳紀正同學跳舞真係好好笑
非常得意

oh~我趕上班,錯過了
原帖由 edea 於 09-9-29 11:03 發表
今朝早會陳紀正同學跳舞真係好好笑
非常得意

王國長老

原帖由 靚咪媽 於 09-9-29 12:08 發表
oh~我趕上班,錯過了

佢一路唱歌一路做動作, 隻手仔揮得好有型呀, 十足歌手專業動作

今天的早會一定好精彩,有機會我都要參與多些
原帖由 edea 於 09-9-29 12:12 發表

佢一路唱歌一路做動作, 隻手仔揮得好有型呀, 十足歌手專業動作

笑死我呀

so far my daughter told me the meal was ok.  she did complain last year that the 2nd meal supplier 'Nine to Five' was no good.  Among 3 suppliers, she like the 1st one of last year '陽光一代' the best.

佢好似係跳 hip-hop, 隻咁正義既歌叫佢臨場自由發揮,估唔到佢跳d咁有黑人風格既舞, 又跳得幾似。真係好好笑。

王國長老

今年開學後旺角好似冇左普通話早會? 上年唱兒歌,唸繞口令小朋友好開心架.

原帖由 edea 於 09-10-3 12:43 AM 發表
今年開學後旺角好似冇左普通話早會? 上年唱兒歌,唸繞口令小朋友好開心架.
通常早會有咩形式tim嫁? 我仔剩話校長成日講野.......

我個女終於學識踩單車喇,對好多小朋友來講P2才識真係有d遲,不過我個女手腳協調同數學兩樣係特差既,所以P2學得識踩單車已經係 "11 years ahead of schedule".

回覆 61# blackberry 的文章

陽光一代(而家無做學校,專做波仔)Cook-chill飛機餐.我地都唔會日日食飛機餐.好食因為要味濃.否則小朋友一定食到雪味.營養方面亦都有打了折扣

舊年下學期個間(唔開名啦.人地仲要做生意)有一個超強Pizza.小朋友,大朋友都鍾意.

今年D味道比較淡,比較天然.無炸,無Pizza.作為家長應該滿意但學生就未必鐘意.不過看到一年級食飯和掉飯的情況就知道反應其實比舊年好.我覺得掉飯程度就最好的投票.

我個小朋友一路投訴(無Pizza,D班尼粉有時煙煙un un)一路自己填飯紙.最後都係話"我試下啦".  

始終呢度係public forum.批評飯商(好與不好)都不太好.我估家教會會匯報番比大家.

一樣米養百樣人,幾百人訂飯一定有人話好有人話唔好.選飯商都係以營養,食物安全行先,味道和款式次之.

王國長老

原帖由 KnN 於 09-10-3 09:53 發表
通常早會有咩形式tim嫁? 我仔剩話校長成日講野.......

記得上年星期三係英文早會, 星期四係普通話, 今年剩低英文早會. 校長今年好似差不多日日都出現旺角, 多左早會講野.

王國長老

軍生, 軍女叻女過小墨魚啦, 小墨魚今年暑假先學會 讚下佢啦 佢手腳個護肘/膝同小墨魚既一模一樣, 小墨魚學識得都唔再需要(同埋已經太細).

仲記得g1教小墨魚, 成日要追單車推, 卒之扭傷腳, 跛下跛下跛左好耐, 以為腳好番冇耐又痛, 行耐少少都唔得.

今日收到冬季訂校服. 點解係短褲既??
凍c 嫁喎?

同埋d綠色"物"係邊到買? 我見張form 無既?

原帖由 KnN 於 09-10-6 20:43 發表
凍c 嫁喎?

記得以前有故wor.  果對童軍襪外面買唔倒。

網上通訊有訂購回條,連同冬季運動外褸都有得訂,於9/10(星期五)前交回班主任便可,
請問小女穿32號鞋, 應穿細或中碼?

You can purchase the green socks from Scout Association at either Jordan or Wanchai.  I just brought a pair of new green socks from there last month.

原帖由 KnN 於 09-10-6 20:43 發表
凍c 嫁喎?

‹ 上一主題|下一主題