用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 年度 K1M 下午班 (KENT RD.) 報到!!
樓主: lizlsman
go

09/10 年度 K1M 下午班 (KENT RD.) 報到!! [複製鏈接]

HI ISSAC MAMA

KA LOK 都係星期日起感冒加上又嘔又瀉, 醫生講應該細菌入腸. 本來琴曰可以返學, 最衰我啦, 早上比咗D奶KA LOK飲,  即刻有反應 - 又嘔又瀉, 再去睇醫生, 醫生話細菌末清, 所以休多幾曰. KA LOK 第一次病咁耐. 本身KA LOK 體重都偏輕, 今次估計瘦咗 2-3LBS, 心痛死...

唔怪之得Kai Chun早幾日同我講話Issac 同Ka Lok都冇返啦, 我以為佢亂噏添‧
尋日就同我講Ms. Man話Ka Lok肚痛, 所以冇返學~
又同我講尋日K1M玩sir滑梯, K1F玩韆鞦~

Issac同Ka Lok要休息多D, 快D好番, 食番多D野!!!

KA LOK mama...

真係好搞笑, 唔係話KA LOK病搞笑, 而係你講KA LOK既情況同ISSAC既情況一模一樣....

ISSAC好鍾意飲奶, 要佢介飲奶真係好難, 所以第1至2日真係勁嘔, 因為我仲俾小小奶佢飲... 到第3日真係唔敢喇, 係咁同佢講, 飲奶會嘔, 搞到佢自己都驚左....

之後第3至第4日都無飲奶, 就無事了.. 所以真係唔好俾KA LOK飲奶住...

係law, 真係未試過病咁耐, 真係心痛, ISSAC d胃口都未返黎...

Kai Chun mama...

Kai Chun真係好叻, 講咁多野, 又準確, 你真係要同我地share多d Kai Chun 講既野, 等我地知多d學校既野, 哈哈...

KA LOK MAMA,

KA LOK 好番未呀, 你上個星期六有無去家長日呀?Miss Man 有無講d乜野呀?

ISSAC MAMA

OK, 琴日已經返學 . THANKS

上星期六我同KA LOK一齊去. 好奇怪呀, 大部份都係家長自己去學校 !!
同一個課室分為2, 上午班和下午班都一齊, 不過都係各有各傾, MISS MAN 講吓 KA LOK係學校情况, 都幾好. 原來每曰小朋友回到學校, 首先小朋友已經可以自行回課室放好書包, 拿出手冊再去洗手間, 仲有每日都有個小息, 三班一齊放小息, 可以認識到其他班小朋友:

KA LOK 好番就好喇, 聽日party, 我個仔竟然都識講星期五有party... 哈哈...

我今個星期六見老師, 見完再update你地呀...

Kai Chun話俾我知, 尋日個生日會係同文X正同埋Ellison慶祝‧

仲話俾我知D同學仔名:
Issac/ Ka Lok/ Wing/ Cyrus/ Pui Yiu/ 文X正/ Ellison/ Man Hei/ Lok Hei/ Julie/ 子進/ 盧X銳/ 卓塋/ Marco/ Maris

嘩, 要俾Kai Chun10個叻呀... 哈哈, 識咁多同學仔既名...

Kai Chun媽媽, 你家長日點呀?

Miss Man 話Issac 執書包唔係咁叻, 要俾多D機會佢自己做.... 另外有時佢睇電視睇到入神, 唔記得自己是回學校返學的... 哈哈....

Ka Lok 媽媽, 老師話Ka Lok 同Issac都係香蕉組... 唔知我有無聽錯....

我哋家長日都冇乜特別野講呀, 可能平時我都有同Ms. Man通電話, 我要知嘅野....Ms. Man係電話度都講左‧  
不過....唔知大家知唔知.....黎緊K2都係返下午班, 而到K3大部份都係返上午班呢? 我覺得咁嘅安排都幾好, 佢哋可以早D適應返上午, 我都唔想到佢返小一嘅時候, 日日要產佢起身!!!

Kai Chun套冬季校服個size係5號, 好似好大件咁, 件校褸大得好誇, 後來我都換左件校褸係4號size, 唔知你地d小朋友著咩size呢???

Kai Chun 媽媽, Issac 件校褸都係5號呀, 係大左d... 件恤衫都係5號.. 唔算太大.. 都有d怕佢頸位遲d會cool住...因為小朋友快大ma...

仲有Kai Chun 媽媽同Ka Lok 媽媽, Kentville K1媽媽係Facebook攪 Christmas Party, 你地有無興趣參加呀?

時間係12/19 or 12/20
地點未firm...

你地有興趣就去呢度睇吓啦...
http://www.facebook.com/group.ph ... 45022975&ref=mf

希望多d K1M既同學參加, 大家可以見吓面, 交流吓, 小朋友又可以玩吓....

好搞笑呀, 尋日Issac係瞓前突然同我講佢鍾意佩盈... 我覺得好得意, 因為未聽佢講過...

不過問多佢一句, 佢都唔識得答我lu....哈哈...

Issac mama 你好 !

最近較忙, 所以沒有回覆你, 唔好意思

Ka Lok 件校褸已經係 4 碼最細啦, 都偏大, 可能我個仔真係太細粒, 所以買咗件灰色冷外套, 平曰再加運動外套, 如果太凍, 就穿自己羽紱樓.
Issac 好攪鬼, 真係人小鬼大, 識得講鐘意女仔

Ka Lok 下巴有皮膚敏感 , 可能日日要帶住個 Mark ?

我沒有參加 facebook party, 因冬至兩天都要做節末能参加, 下次我會約理一齊參加, 認識一下交流心得:loveliness: .
‹ 上一主題|下一主題