用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9

醒目開學勳章

原帖由 Eva 於 10-8-4 23:27 發表
Dear All
Long time no see, 因為早排時時login唔到,之後就一直無入lai。 大家好呀!

匯報一下先。阿女終於嘗試她第一次肥佬的滋味。大考的英國文學差4分才合格。其他科目雖然合格,但比上學期退步了。她的借口還是未習 ...

Eva>>你揀個間補習係米專補HY?係米土瓜灣?可 pm 我資料嗎?(留番第時比細女 )我都臨急係土瓜灣搵左間幫 matthew 暑假補中文!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Inmama
Check PM please

原帖由 M&A Mom 於 10-8-4 23:41 發表

Eva>>你揀個間補習係米專補HY?係米土瓜灣?可 pm 我資料嗎?(留番第時比細女 )我都臨急係土瓜灣搵左間幫 matthew 暑假補中文!

jazzmama:
我諗係時候要改名了,F.1的討論區巳經出現左了!

Eva:

我囝下學期也是退步了,不過我未有幫他報補習,我覺得難得暑假,真的要讓他腦袋休息吓,讓他眼光擴闊吓!所以他現在跟教會去了台灣旅遊!

"休息是為了走更長的路!"

共勉之!

各位

已開新topic

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... e%3D1&frombbs=1
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Mayc

多謝你的分享. 可是我女經常在休息狀態. 她學校有遊學團, 她因為回來之後要做一份匯報,所以唔肯參加. 叫她跟細佬一起去學游泳又唔制, 現在的補習班都是我TAM TAM下佢至肯參加.  好過在家無所事事. 其實佢肯去,我真係有點意外,希望係佢開始識想的先兆  

原帖由 mayc 於 10-8-5 21:37 發表
jazzmama:
我諗係時候要改名了,F.1的討論區巳經出現左了!

Eva:

我囝下學期也是退步了,不過我未有幫他報補習,我覺得難得暑假,真的要讓他腦袋休息吓,讓他眼光擴闊吓!所以他現在跟教會去了台灣旅遊!
...