用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

想請教吓大家
呀仔上左中學無牙科保健
你地有無keep 住同佢搵c+
有無好介紹

我估佢要cool 牙
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

我仔都要cool呀
我plan係考完大考就去cool, 我係荃灣睇開.

原帖由 jazzmama 於 10-6-9 10:15 發表
想請教吓大家
呀仔上左中學無牙科保健
有無好介紹

我估佢要cool 牙

原帖由 mayc 於 10-6-8 12:54 發表
jazzmama:
我囝也是在生日 中渡過!

mayc & jazzmama>>
我大仔又係年年生日 都考緊試!

原帖由 jazzmama 於 10-6-9 10:15 發表
想請教吓大家
呀仔上左中學無牙科保健
有無好介紹

我估佢要cool 牙

jazzmama>>

我有個牙醫fd响旺角開診,我老公姪女揾過佢cool 牙!

大仔上月响政府cool左牙。

hhma:
我都打算同阿囝每年暑假去C+牙醫Check牙,真係甘多細佬要cool牙咩?

JP,

可以一齊慶祝生日喎!

原帖由 hhma 於 10-6-9 10:23 發表
我仔都要cool呀
我plan係考完大考就去cool, 我係荃灣睇開.

午安各位!

Hhma: 點解要等到大學先cool呀?

Jazzmama: 你仔d牙齒好吾齊?

昨晚發現阿仔已偷偷高過我少少, 有點接受唔到 , 但又有點開心

我仔有一隻牙係"入"左去, 會擦唔到, 同門牙都有少少"哨"
其實如果我地個年代, 應該唔會去cool架啦
但e+就好多人都去cool, 有d幾廿歲都去cool, 甘早好過遲, 無甘礙眼, 哈哈

原帖由 mayc 於 10-6-9 12:35 發表
hhma:
我都打算同阿囝每年暑假去C+牙醫Check牙,真係甘多細佬要cool牙咩?

JP,

可以一齊慶祝生日喎!

我仔有兩隻門牙程八字型, 見到個隙位黑黑的, 明顯係擦唔到, 昨天買佐專for擦隙位的牙擦仔佢試吓先.

原帖由 hhma 於 10-6-9 12:46 發表
我仔有一隻牙係"入"左去, 會擦唔到, 同門牙都有少少"哨"
其實如果我地個年代, 應該唔會去cool架啦
但e+就好多人都去cool, 有d幾廿歲都去cool, 甘早好過遲, 無甘礙眼, 哈哈

...

原帖由 mayc 於 10-6-9 12:35 發表
hhma:

大仔遺傳左老公"勁哨八字門牙",唔cool唔得!
細仔牙有D疏窿,我覺得唔使cool(幫正苦慳 )

JP, mayc & Jazzmama,

祝你地囝囝生日快樂!

我細仔今年生日正是端午節, 有假放

我大仔都要cool牙, 不過係排緊正苦, 可能要再等多年半才排到佢cool. 經牙醫檢查後, 佢一定要cool, 所以比佢排囉!

醒目開學勳章

我地成家睇正苦,家下要排成年幾先有得睇!我諗matthew 唔洗 cool 掛?細女就唔知!佢家下只換了八隻,下面4隻生到又前又後!仲有 matthew 開始爆瘡,日日都要提佢洗臉

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

M&A

我仔早2年已開始用洗面膏洗面 (花王, cheap cheap 地)
佢未見有瘡, 因佢根本外形未發育..仲係好小朋友look

xiaohahaxiao
我仔高過我同老公啦, 佢2月開始標, sure 9月要買過哂d校服
我成日同老公講, 呀仔長人唔長腦...help !!!

JP, Mayc, JSC, M&A

我d 細路已多年用牙線叉, 都係見佢地玩玩下係樹 "了了下"
呀仔上面側門牙爆爆地生高左, 所以我估要cool 啦
呀仔又想靚, 但又怕cool 牙前要脫牙...

JP
咁你姪女COOL左幾耐呀
幫我問下價
佢COOL 鋼牙 / 透明
知唔知 $ 差遠唔遠

pm 個牙醫資料比我啦
quote 你名介紹有無折呀
因為祂顧念你們

都係JSC周到. 我都祝各位壽星仔仔女女生日快樂, 學業進步, 少d比我地呢班媽咪勞氣.

我仔之前睇過私家牙醫, 醫生話少少八字或肖牙可以吾駛cool牙, 但當然想靚可以cool ga., 所以我地冇打算cool, 我驚佢cool完仲多鉒牙.

jazzmama
你阿仔長腦你吾覺咋.

原帖由 jazzmama 於 10-6-9 16:21 發表
M&A

我仔早2年已開始用洗面膏洗面 (花王, cheap cheap 地)
佢未見有瘡, 因佢根本外形未發育..仲係好小朋友look

xiaohahaxiao
我仔高過我同老公啦, 佢2月開始標, sure 9月要買過哂d校服
我成日同老公講, 呀仔長人唔 ...

原帖由 jazzmama 於 10-6-9 16:21 發表
JP
幫我問下價
知唔知 $ 差遠唔遠

pm 個牙醫資料比我啦

Jazzmama>>
Check pm.
妳可以 問價(有折呱)
姪女COOL左2 yr.

十分岩
醫生都係甘講, 如果小朋友係好小心處理, 甘就無問題
如果唔係, 佢見過cool完成排牙多左好多爛牙, 好scary....

原帖由 xiaohahaxiao 於 10-6-9 17:06 發表
我驚佢cool完仲多鉒 ...

你地甘好, 個個可以排正苦既.....

我聽同事講, cool完1.5年鋼之後, 要cool1.5年透明架
唔係都係會"咩"晒架

至於價錢, 我就唔係好清楚啦

JP
幫我問下價
知唔知 $ 差遠唔遠

其實我囝學校6年級時,大家媽咪的話題都是cool牙,佢好多同學都cool緊,我也問過牙醫,佢話阿仔有少少假哨牙,可cool可唔cool,但我諗我唔會有耐性去照顧他,所以我可以想像cool完可能仲多了蛀牙,還是等他有能力照顧自己時才由他決定吧!

我睇開的牙醫在荃灣港鐵附近,有需要問價可PM我!

我囝也巳經高過我了!Over160cm,聲音也沉了,我朋友個仔(同年)巳經要用鬚刨了!

係呀, 舊年都傾過呢個topic
舊年仲有正苦兒童牙保, 咪拖住先囉
今年要搵c+, 唔cool 都要洗下牙
呀仔話佢下面有隻犬齒好尖
叫我帶佢去磨下佢 (因佢聽同學講要磨)
有時真係見呀仔開始注意自己成長
硬係唔注意自己學業成績

係呢, 我仔屎忽痕話想暑假學番琴
又話加埋學長笛
你地有無人學過長笛呀
有咩要注意
去琴行group 學住先有無問題
我係怕成班小學生 , 呀仔會尶
因為祂顧念你們

JAZZMA

Manson 昨日生日
都一樣係抱怨點解年年生日都係考試

我都係果句, 當年無人叫你係呢個時候 (bit) 出黎

manson 考埋下星期 3日就完

好彩今年舊曆佢端午節剛剛考完

manson 話一考完試要儘情煲番無睇過 d 劇集

原帖由 jazzmama 於 10-6-8 09:17 發表
都係個句, 年年生日都係考試陪住佢過
大家努力努力, 比多d鼓勵鼓勵

jazzma

哈哈...你老公呢句長人唔長腦
好攪笑

我下個月應該可以拆 cool 啦....tks god !

我都係呢句, 搵 cool 牙醫生
唔好太著眼價錢, 因為最緊要係好
其實分期都唔係太覺眼好貴

我果個唔好...唔好搵佢 "陳立信"

我亞嬸佢有 2個 cool 牙醫生話好好
我要搵番先可以話妳知個名

please remind 我, 因為近排無用姐姐
忙到隻狗咁  

幾時 gathering 姐 !!!

我成日同老公講, 呀仔長人唔長腦...help !!!

幫我問下價
知唔知 $ 差遠唔遠

pm 個牙醫資料比我啦
‹ 上一主題|下一主題