用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

我家小朋友今年也升中一, 好開心見到這個主題, 可以加入嗎?

jazzmama,

你們靚c9之前在小學雜談討論時, 我已經準備定去看過, 呀女就冇物反應比我, 我估佢鍾意自己對七皮鞋多d.

jazzmama 見你去完旅行返來心情好開心, 我之前都有追看你們在"小六樂悠悠, 升中唔洗愁"  嘅 topic 談話, 你地嘅資訊好多, 獲益良多....
原帖由 jazzmama 於 09-8-28 16:50 發表
RoEcMa

我地之前有講過一款健康鞋叫 kinghealth
在 jusco 都有

你地學校係咪甘架?
中學既校規, 仲嚴過小學既

hhma,

多謝你的安慰.  如果我冇記錯是否 Tusen Wan 友, 我是 Kwai Tsing 友. 你小朋友升那一間中學, 是不是在 九龍上學 (冇記錯). 可否 pm 話我知? 謝謝
原帖由 hhma 於 09-8-28 17:11 發表
welcome
唔緊要, 仲有時間呀

joanneka,

係呀! 西樂敲擊有級試考, 中樂就無試考, 所以我都唔知阿女打成點.

阿女今日返學試音, 學校要一人一樂器, 佢地問左老師, 原來鋼琴都可以, 所以阿女話可能唔係學校學.

我個女學左6年敲擊, 打過鑼, 大鼓, 鈸等.
上次考音統, 佢就選打大鼓, 我見其餘應考既都係木琴, 我估係因為無人打, 所以就俾佢考到.

原帖由 joanneka 於 09-8-28 16:32 發表
必必
原來敲擊都有分中/西架!
甘你女主力係打物野?
中學你女又會揀物野樂器呀?

原帖由 jazzmama 於 09-8-28 14:42 發表
looby

shop 得勁開心

自己 : 主要係護膚品, 少少化妝品, 2件衫, 1條褲, 1個手袋
呀女 : 1條裙 1對耳環 1個頭乂 1個掛飾 好多指甲油
呀仔 : 3件 t-shirt 1個wallet 1條電話繩
老公 : 1件 t-shirt, 1件裇衫 少少護膚 ...

jazzmama:
咁好!個個都買到嘢!
我仔無嘢啱買,最後係我博殺買護膚品時,
佢買咗支gel!
不過佢平時無gel頭!

原帖由 RoEcMa 於 09-8-28 18:00 發表
jazzmama,

你們靚c9之前在小學雜談討論時, 我已經準備定去看過, 呀女就冇物反應比我, 我估佢鍾意自己對七皮鞋多d.

jazzmama 見你去完旅行返來心情好開心, 我之前都有追看你們在"小六樂悠悠, 升中唔洗愁"   ...

RoEcMa:
我細女又係,買親返學鞋,一定選七皮!

Dear all c9,

Would you mind if I want to join your group here? My girl is going to be a S1 student in Sept too.....

你地咁快就知道有乜活動可以參加喇!我女要開學至知。
fiona,你講得岩,我今年都想報多d課外活動給阿女,等佢無時間玩網上遊戲,橫掂有時間她都不是溫習功課啦!

jazzma

『正所謂 828 開波, 細路讀書無甩拖

要封你做『女才人』至得

原帖由 fions414 於 09-8-28 16:49 發表
jazzmama,
佢地F1全部都要參加少年警訊, 學校希望佢地報3-5樣活動, 而且小學都玩開幾樣活動, 所以佢一早習慣, 參加多D活動等佢識多D人, 咁佢冇時間, 就唔洗心思思想上網打機...

Bowling好似有3次訓練, 正式時間地點 ...

hi, 我仔都鐘意高達, 成個窗台都放哂佢d高達模型, 吾駛用窗簾都得  

原帖由 hhma 於 09-8-28 17:13 發表
我仔都中意gundam, 成屋都係, 睇見就煩

咪係!都唔知點解咁多男仔喜歡高達,我細仔砌極都唔厭,我睇都睇到厭,依仲要我買筆給他上色,我給他一些permanent 筆就算。叫佢砌下其它,等有多d變化,佢都唔制。fion個仔就好啦!有模型班上,可以砌很多不同種類的模型。

原帖由 hhma 於 09-8-28 17:13 發表
我仔都中意gundam, 成屋都係, 睇見就煩

lobby,

對七皮嚿年升小六才買, 宜家著吾返覺得十分浪費.

原帖由 looby 於 09-8-28 19:29 發表

RoEcMa:
我細女又係,買親返學鞋,一定選七皮!

welcome all 靚c9

原帖由 EDEL 於 09-8-28 19:42 發表
Dear all c9,

Would you mind if I want to join your group here? My girl is going to be a S1 student in Sept too.....

我係深井,都算係荃灣既
似乎你會同fion好岩傾wor

原帖由 RoEcMa 於 09-8-28 18:44 發表
hhma,

多謝你的安慰.  如果我冇記錯是否 Tusen Wan 友, 我是 Kwai Tsing 友. 你小朋友升那一間中學, 是不是在 九龍上學 (冇記錯). 可否 pm 話我知? 謝謝
...

Jazzmama

哈哈...妳開呢個 topic 名...............so goodddd !
妳睇幾多靚 c 奶入黎撐場

如果妳係古時代, 一定係詩人
有無查 3世書 jet

candy
退到燒就好啦....今日到我 2仔發燒....真煩 !!!
咁我等妳哥哥消息 tks

fion
manson 學校祗比參加 2個課外活動
我同 manson 講唔可以 2個都係打波
祗可以 1動 1文藝
佢想打籃球  &  童軍 [manson貪有1個優點喎]

e 我想佢打乒乓球 (bcos 出去比賽係個人成就)
& 科技之類(砌機械人瓜)
仲有一個係我好想佢去玩 :
香港少年領袖團
www.hkac.org
好想 manson 接受一d軍訓去學紀律
等佢入 camp 捱下苦
係學校睇片, 見好似黃埔軍校咁
已經好鐘意
跟住見 d 小朋友要跳海就覺得更激 tim
可以 train 下 manson 呢個膽小鬼 :;pppp:

詩人???唔好啦呱..
jazzmama可能唔肯過你呀
是關d都話自己正職係詩人

原帖由 mansonwai 於 09-8-28 23:50 發表
Jazzmama

哈哈...妳開呢個 topic 名...............so goodddd !
妳睇幾多靚 c 奶入黎撐場

如果妳係古時代, 一定係詩人
有無查 3世書 jet

candy
退到燒就好啦....今日到我 2仔發燒....真煩 !! ...

原帖由 hhma 於 09-8-28 23:54 發表
詩人???唔好啦呱..
jazzmama可能唔肯過你呀
是關d鵝都話自己正職係詩人

題外話 :

manson daddy 國內有一位客人想搵
寶馬車既零件

如有媽咪識人, 請話我知

tks

hhma,

吾緊要大家入到嚟靚c9召集區, 同每一位都好岩傾嘅....
原帖由 hhma 於 09-8-28 23:48 發表
我係深井,都算係荃灣既
似乎你會同fion好岩傾wor

我又黎!
我仔仔暑期作業有條數唔識,想問下大家或仔仔囡囡識唔識。
條數係問矩形的:
請把179至199中的矩形數寫出。
首先想請教179的矩形點計先。
唔該!!
‹ 上一主題|下一主題