用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

原帖由 hhma 於 09-9-2 12:12 發表
我今朝都望過吓
無企定望呀, 好似好瘀甘

我仔叫jason呀

你都肯定系24考靚媽, 仲揍仔去返學...

帶埋呢幾日啦
最主要想試時間
應該可以遲多15mins出門口

原帖由 samuel89 於 09-9-2 14:26 發表

你都肯定系24考靚媽, 仲揍仔去返學...

原帖由 hhma 於 09-9-2 14:45 發表
帶埋呢幾日啦
最主要想試時間
應該可以遲多15mins出門口

哦....你唔會等埋阿仔放學卦...

如果我講你聽我跟住既行程...嚇死你呀
靚c9 o者, 唔係闊太, 要出黎做架

原帖由 samuel89 於 09-9-2 14:51 發表

哦....你唔會等埋阿仔放學卦...

查實我從未帶過丫仔返學,亦都未等過放學,一來丫仔唔比(男孩子要face),二來住係附近。

報吓料先
今日三位同學一齊食x燒飯, 等左好耐都無位

原帖由 ffhhmama 於 09-9-2 09:50 發表

係呀, 今朝我都望到, 或者是咁做可以方便d 大哥哥照顧吓我地d F1仔..
係呢點解要d學生企哂係班房門口等入課室, 但係都八點架啦都未入得有無人可以話我知呢??
hhma,
亞仔個班房係你亞仔隔間呀,  昨晚唔記得 ...

我仔一行到西邊街, 已經唔望我啦

原帖由 violetching 於 09-9-2 15:10 發表
查實我從未帶過丫仔返學,亦都未等過放學,一來丫仔唔比(男孩子要face),二來住係附近。

原帖由 hhma 於 09-9-2 15:00 發表
如果我講你聽我跟住既行程...嚇死你呀
靚c9 o者, 唔係闊太, 要出黎做架

哦...甘有冇接阿仔放學....之前我本來想去接阿仔..但阿仔話唔使,自己識路.. .

無呀
放學無返學甘蒙

原帖由 samuel89 於 09-9-2 17:25 發表

哦...甘有冇接阿仔放學....之前我本來想去接阿仔..但阿仔話唔使,自己識路.. .

有無人知呀, 點解今年連汽水機都無埋呀!
係咪暫時架?

應該會係長期。

高年班師兄報料話學校認為有商業活動喺官校唔係太合適,暑假前已經預告會搬走。

原帖由 Fat-C-9 於 09-9-2 20:03 發表
有無人知呀, 點解今年連汽水機都無埋呀!
係咪暫時架?

課室會係Assembly完左先開,書包要帶埋去操場,但班F5既學生唔理,將D書包放曬係課室門口,丫仔話有D直頭係校長室門口,咁班F1仔唔知頭唔知路照跟,放曬係課室門口地下,好攪笑!

原帖由 ffhhmama 於 09-9-2 09:50 發表

係呀, 今朝我都望到, 或者是咁做可以方便d 大哥哥照顧吓我地d F1仔..
係呢點解要d學生企哂係班房門口等入課室, 但係都八點架啦都未入得有無人可以話我知呢??
hhma,
亞仔個班房係你亞仔隔間呀,  昨晚唔記得 ...

如想入泳隊就好搵PE老師la!琴日PE老師去課室問左丫仔今年游唔游Inter-school la!
要開始攪證同報名。

原帖由 violetching 於 09-9-3 12:04 發表
如想入泳隊就好搵PE老師la!琴日PE老師去課室問左丫仔今年游唔游Inter-school la!
要開始攪證同報名。

唔系會派表格, 好似學樂器甘自己填完交咩...

泳隊是不會的,自己搵老師自薦。除非你係swimming gala有出色的表現,否則咁多學生佢點會留意到呢?加上inter school 10月中,而king's swimming gala Oct 9,就算你幾fit都無用,過曬交表喇!
If your son had participated in primary school's inter school swimming before, you should know that there will only be 2 vancancies for each event, for King's they always based on last year's record to select who can enrol for which event, and the relay.:D

原帖由 samuel89 於 09-9-3 12:09 發表

唔系會派表格, 好似學樂器甘自己填完交咩...

2jkidsfather    發表於 22-12-14 16:14

samuel 89,

if you enrol for swimming school team, they will organise a water test to take time to determine which event for which one. But, even if you enter into the school team, it's not guartantee that your son can participate in the competition, it mainly depends on the speed of others. Don't have an idea that you can enrol which event as you like.

原帖由 violetching 於 09-9-3 12:21 發表
泳隊是不會的,自己搵老師自薦。除非你係swimming gala有出色的表現,否則咁多學生佢點會留意到呢?加上inter school 10月中,而king's swimming gala Oct 9,就算你幾fit都無用,過曬交表喇!
If your son had participate ...

剛剛開學幾日, 就話過曬交表....好似唔通噃....甘既水運會好明顯岐視F.1仔啦:(

唔係甘意思
如果想參加校際, 就要主動出擊, 同老師講
swimming gala就人人有份既
如果想參加校際, 又唔主動出擊, 等到swimming gala先比人發現, 都太遲啦

原帖由 samuel89 於 09-9-3 13:47 發表

剛剛開學幾日, 就話過曬交表....好似唔通噃....甘既水運會好明顯岐視F.1仔啦:(  

Dear all
你地玩咩樂器呀?
我仔彈琴
佢有少少想另外試玩口琴
但練習個度係一/二/四/六
唔係返晒甘多日呀????

原帖由 hhma 於 09-9-3 14:18 發表
Dear all
你地玩咩樂器呀?
我仔彈琴
佢有少少想另外試玩口琴
但練習個度係一/二/四/六
唔係返曬甘多日呀????

小兒學琵琶, 要星期六上午回校學的。
好似學校口琴隊幾出名, 成日攞獎的, 而且携帶方便, 唔似琵琶咁重呀!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊