用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

http://www.hkssf.org.hk/

You can visit the above link, King's is in Divison 2(swimming), the deadline for enrollment is Oct 2, noon.:D

我講緊係校際,並不是學校本身的swimming gala.:loveliness:  

原帖由 samuel89 於 09-9-3 13:47 發表

剛剛開學幾日, 就話過曬交表....好似唔通噃....甘既水運會好明顯岐視F.1仔啦:(  

one day only.

原帖由 hhma 於 09-9-3 14:18 發表
Dear all
你地玩咩樂器呀?
我仔彈琴
佢有少少想另外試玩口琴
但練習個度係一/二/四/六
唔係返晒甘多日呀????

thanks all

多唔多機會係星期六?
因為星期六早上唔得閒

原帖由 violetching 於 09-9-3 14:35 發表
one day only.

原帖由 violetching 於 09-9-3 14:27 發表
http://www.hkssf.org.hk/

You can visit the above link, King's is in Divison 2(swimming), the deadline for enrollment is Oct 2, noon.:D

我講緊係校際,並不是學校本身的swimming gala.:loveliness:  

...

哦...明白啦....
不過要阿仔自己主動去搵老師自薦,真系有D難度....
佢對住老師就成隻"鵪鶉"甘...

請問係咪要報咗先知道學費同件樂器價錢呢? 呀仔有興趣單"王"管.
原帖由 hhma 於 09-9-3 14:18 發表
Dear all
你地玩咩樂器呀?
我仔彈琴
佢有少少想另外試玩口琴
但練習個度係一/二/四/六
唔係返晒甘多日呀????
HIMAMA

無啦啦話買PE衫.....
好采夠錢

原帖由 hhma 於 09-9-3 16:12 發表
無啦啦話買PE衫.....
好采夠錢

甘快返到屋企啦...

唔係呀, 打電話黎咋
你仔有無買到呀?

話時話wor, 佢地甘準時放學
接得到晒d bus, 所以尋日4點就到家啦

原帖由 samuel89 於 09-9-3 16:25 發表

甘快返到屋企啦...

原帖由 hhma 於 09-9-3 16:29 發表
唔係呀, 打電話黎咋
你仔有無買到呀?

話時話wor, 佢地甘準時放學
接得到晒d bus, 所以尋日4點就到家啦

要今晚先知....阿仔唔鐘意人限制佢架... 所以我都唔敢成日打電話俾佢

請問你地囝囝而家有冇帶手機返學?
原帖由 samuel89 於 09-9-3 16:38 發表

要今晚先知....阿仔唔鐘意人限制佢架... 所以我都唔敢成日打電話俾佢
HIMAMA

原帖由 HIMAMA 於 09-9-3 17:28 發表

有帶手機返學.:)

有呀, 因為住得遠
之前家長日問左訓導主任
聽日叫囝交返家長信先

而家F.2, 但由F.1 第一日開始都無帶, 佢話校規唔比帶, 所以佢咪唔帶, 有時無巴士, 要等耐d, 就係車站問人借黎打比我, 費時我擔心禾。

I have already signed an application letter  to the teaher on 2/9.  Do I need to wait for her reply or just ask my son to bring his mobile with him?  We live in outlying island - long long journey  
原帖由 hhma 於 09-9-3 18:10 發表
有呀, 因為住得遠
之前家長日問左訓導主任
聽日叫囝交返家長信先
HIMAMA

電話如果申請左你先可以帶,但ipod,psp就最好唔好喇,因為咁上下就會突擊搜書包,如有違禁品,一律沒收,要家長去學校取回。

原帖由 HIMAMA 於 09-9-4 08:37 發表
I have already signed an application letter  to the teaher on 2/9.  Do I need to wait for her reply or just ask my son to bring his mobile with him?  We live in outlying island - long long journey  

原帖由 violetching 於 09-9-3 11:47 發表
課室會係Assembly完左先開,書包要帶埋去操場,但班F5既學生唔理,將D書包放曬係課室門口,丫仔話有D直頭係校長室門口,咁班F1仔唔知頭唔知路照跟,放曬係課室門口地下,好攪笑!

...

哦! 原來係咁..哈哈亞仔唔知會唔會都係那些面蒙丙.

原帖由 violetching 於 09-9-4 09:19 發表
電話如果申請左你先可以帶,但ipod,psp就最好唔好喇,因為咁上下就會突擊搜書包,如有違禁品,一律沒收,要家長去學校取回。

比左信都要等批呀?? 咁學校是否會再通知亞仔架? 我都無理到每日都ling 住個電話, 住得遠麻!

原帖由 Fat-C-9 於 09-9-4 07:57 發表

而家F.2, 但由F.1 第一日開始都無帶, 佢話校規唔比帶, 所以佢咪唔帶, 有時無巴士, 要等耐d, 就係車站問人借黎打比我, 費時我擔心禾。

你亞仔都好好呀! 比著我個仔實唔會啦, 無膽鬼麻..

交左信後使唔使等reply,我就唔知,因為住得近或no special reason係一定no way,所以我無申請過。

原帖由 ffhhmama 於 09-9-4 09:44 發表

比左信都要等批呀?? 咁學校是否會再通知亞仔架? 我都無理到每日都ling 住個電話, 住得遠麻!

不過其實好多人暗地裏帶,一收到風prefect或訓導主任會搜,就搵第二班的同學收埋先。試過有次丫仔lunch time帶了4部電話/psp番黎,話同學放學時會攞番!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊