用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 2009/10 小一
go

2009/10 小一 [複製鏈接]

大家好!! 小兒今年讀升民小P.1E. 有時間大家入黎傾吓計啦!!
   0    0    0    0

我大女今年P1A班, 請多多交流!!

Hi, nice to meet you all !

My son will be in P1C.

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 09-8-26 16:52 發表
大家好!! 小兒今年讀升民小P.1E. 有時間大家入黎傾吓計啦!!

咦~ 我仔都係1e呀, 你好呀!

請問你地係咪全部民幼直上架? 我仔係插班的~

仲有一樣野想問, 就係你地有冇買長袖冷外套? 我去左金x2次, 佢地都話無, 就黎開學唔知點算, 邊度仲會有得賣呢?

好開心有同班同學!! 我個囝係民幼直上架. 所以唔會對環境感到陌生.

校冷? 我都問左金X 幾次佢到話未有. 所以昨天買在件冷背心囉!!

原帖由 newcook 於 09-8-27 17:16 發表

仲有一樣野想問, 就係你地有冇買長袖冷外套? 我去左金x2次, 佢地都話無, 就黎開學唔知點算, 邊度仲會有得賣呢? ...

好耐都無係BK同你傾計啦! 哈哈!!

原帖由 musnis 於 09-8-27 00:12 發表
我大女今年P1A班, 請多多交流!!

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 09-8-27 17:37 發表
好開心有同班同學!! 我個囝係民幼直上架. 所以唔會對環境感到陌生.

校冷? 我都問左金X 幾次佢到話未有. 所以昨天買在件冷背心囉!!

背心我都買左, 但始終無袖嘛, 如果冷氣凍唔夠暖的, 你唔打算買長袖啦?

原帖由 newcook 於 09-8-27 17:16 發表

仲有一樣野想問, 就係你地有冇買長袖冷外套? 我去左金x2次, 佢地都話無, 就黎開學唔知點算, 邊度仲會有得賣呢? ...

我仔都不是民幼的, 佢讀 Kentville 的. 我都未買長袖冷外套, 而家天氣仲咁hot, 我唸住遲D 先買 ar...

希望以後在這裡可以互通消息呢!

醒目開學勳章

原帖由 Adrian_mom 於 09-8-28 10:36 發表

我仔都不是民幼的, 佢讀 Kentville 的. 我都未買長袖冷外套, 而家天氣仲咁hot, 我唸住遲D 先買 ar...

希望以後在這裡可以互通消息呢!

你好呀!

My son is also from Kentville. He will be in Pr.1D. Let's chat here.

梗係買啦!! 不過都唔知幾時有貨.....

原帖由 newcook 於 09-8-28 10:35 發表

背心我都買左, 但始終無袖嘛, 如果冷氣凍唔夠暖的, 你唔打算買長袖啦?

我想問一下民生是否英文小學, 我比較煩惱是我小朋友現在在韓國讀小一, 不懂中文, 只會韓文及英文, 但我又唔想她一定要讀國際學校(因為好貴). 現在才覺得搵學校好辛苦, 唔知那一間好, 因為好影響她以後的學業

My son is in 1A. He spotted another boy from Kentville in his class too. I think MSC accepts more than 20 students from Kentville this year.

原來有咁多根德園小朋友入左民生. 希望大家可以多多交流!!

原帖由 jodiechung 於 09-9-1 10:29 發表
My son is in 1A. He spotted another boy from Kentville in his class too. I think MSC accepts more than 20 students from Kentville this year.

大家好! 小兒今年升讀P.1D, 請多多指教!

大家好. 小女今年升1A班, 請多多交流.

Hi, my daughter is in class P.1 D, nice to meet you ! I find the temperature of the classroom is not too low, so i just bought a vest for her.

原帖由 Gordon0304 於 09-8-27 17:39 發表
好耐都無係BK同你傾計啦! 哈哈!!

我地都要放暑假㗎嗎!!!! 哈哈~~

醒目開學勳章

嘩! 昨天你地有冇接小朋友放學, 我第一年第一天去接, 我就覺得好混亂, 民幼上民小既家長有冇同感~

vvpatma, jodiechung,

好開心有同班同學,
Nice to meet you,
以後多口的上黎交流下!!!
‹ 上一主題|下一主題