用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無「第62屆香港學校音樂節」既樂譜? ...
樓主: PaPa
go

請問有無「第62屆香港學校音樂節」既樂譜?

有冇人有今次的小學初級組長笛譜 ?
415        Solitaire           by Malcolm Arnold

好冷門o甘...
琴行訂要2個月...

今年的級數是不是高左呀 ? 網上睇, 呢篇作品是給G4~6 吹奏的. 小學初級組G3程度可以做得到嗎 ?
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

只是少數人唔自律, 關個主題mud是呢?

今年無譜呀, 好慘!!!
我都搵緊G 2 and G 3既譜, 如搵到既可以給我嗎, 十萬個

我都係搵緊G2 & G3.  如有的請幫幫忙!

原帖由 iloveugirl 於 09-9-10 11:51 發表
今年無譜呀, 好慘!!!
我都搵緊G 2 and G 3既譜, 如搵到既可以給我嗎, 十萬個

醒目開學勳章

求音樂節樂譜 Cello Junior 組別 #N229

Me too.
校際音樂節大提琴組別 初級組 (N229)
N229
Junior
Piece: Gavotte and Musette
Composer: Jean-Baptiste Lully
Publication Name: First Repertoire for Cello with Piano, Book Two

第一次報名, 係唔係要搵老師做伴奏呢?
參加一次比賽要幾多$$呢?

thanks.

原帖由 ylisam 於 09-9-4 12:34 發表
請問有冇Cello Junire 樂譜??
:-o

PM左你,謝謝。

原帖由 Fatty 於 09-9-2 19:08 發表
我有Violin N214 Grade Five 樂譜,
Piece:  Allegro in G  
Composer:  Joseph-Hector Fiocco

如果想要,請PM我 email.
****未經本人許可, 不得轉載****

原來要訂咁耐呀!我囝囝都係3級, 想今年比佢試下參加。

原帖由 龍舌蘭 於 09-9-9 11:35 發表
有冇人有今次的小學初級組長笛譜 ?
415        Solitaire           by Malcolm Arnold

好冷門o甘...
琴行訂要2個月...

今年的級數是不是高左呀 ? 網上睇, 呢篇作品是給G4~6 吹奏的. 小學初級組G3程度可以做得到嗎 ...

我想問如果話要去協會到拎譜,咁係咪經學校報,學校會幫我囡拎埋架?

簽名被屏蔽

多謝你, 今年很多譜都無

Thx a lot!

原帖由 ming2 於 09-9-11 09:45 發表

hi all,

暫時upload左少少琴譜俾大家作為參考之用....如果再搵到其他樂譜,會再upload上去...

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!MLRkADSQERpmGLWi4q7vPQDi6wg0F2EKIw--

I can't open it , anyone can help ??

hi all,

暫時upload左少少琴譜俾大家作為參考之用....如果再搵到其他樂譜,會再upload上去...

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!MLRkADSQERpmGLWi4q7vPQDi6wg0F2EKIw--

ming2,

點解我入吾到的.

hi all,

唔該晒ming2!

大家唔好直接click條link,試下copy成個website,然後paste,因為條link的最後兩個 "--" 都要包括係個website裡面,直接click條link係包唔到的。

原帖由 mkwok 於 09-9-11 11:06 發表
ming2,

點解我入吾到的.

ming2,
thanks a lot,
是否未有grade 3 ???

hi all,

Oh, I see, thank you !

I hope grade 3 will be available very soon.  

原帖由 bbdou 於 09-9-11 11:53 發表
唔該晒ming2!

大家唔好直接click條link,試下copy成個website,然後paste,因為條link的最後兩個 "--" 都要包括係個website裡面,直接click條link係包唔到的。

...

簽名被屏蔽

Hi ming2

又一年啦,  我要 gr. 2 同埋 gr. 7 piano
[email protected]

tks.

Hi Ming

我大仔想報中學初級Clarinet,但今年的樂譜要去協會買,大仔的老師都唔識會員,想睇下份譜難唔難先報,因為今年佢要參加兩個項目,太難驚佢攪唔掂,知唔知邊度可以買到樂譜,真係唔好意思又麻煩妳.

Jackjackma

N424 Secondary School - Junior

Piece:  The Ant Journey

the music score can be collected from the Association office (must present the original HKSMSA membership card and pay a handling fee)  
Composer:  Lok-yin Tang