用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有無家長知道有邊度做拉丁舞裙平d? ...
go

請問有無家長知道有邊度做拉丁舞裙平d? [複製鏈接]

當然不要內地,太遠啦!又要一來一回, 又或者拉架布都得...tks!
   0    0    0    0

原帖由 wingyeunglilo 於 09-8-24 11:36 發表
當然不要內地,太遠啦!又要一來一回, 又或者拉架布都得...tks!

城市花園商場1/F有現成既.
無知是福

醒目開學勳章 王國長老

知道咩價嗎?
我前排都有幫朋友問跳舞老師, 佢話, 呢d一係返深圳, 百零蚊大把款, 香港起碼4,5百..........
原帖由 brian61950 於 09-8-24 01:03 PM 發表

城市花園商場1/F有現成既.

原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-24 15:10 發表
知道咩價嗎?
我前排都有幫朋友問跳舞老師, 佢話, 呢d一係返深圳, 百零蚊大把款, 香港起碼4,5百..........

價錢都係百零蚊度啦,因舞場(以前地牢,現qq club位置)執笠後都冇乜點加價.

另花園街都有,但一定要洗亁浄先.
無知是福

醒目開學勳章 王國長老

THANKS!!!
原帖由 brian61950 於 09-8-24 04:22 PM 發表

價錢都係百零蚊度啦,因舞場(以前地牢,現qq club位置)執笠後都冇乜點加價.

原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-24 16:35 發表
THANKS!!!

you're welcome, 另城市花園12座地下開左間教跳舞既,唔知有冇人試過好唔好呢?
無知是福

原帖由 brian61950 於 09-8-24 16:22 發表

唔好意思!呢排忙阿囡返學d野無上黎....首先tks!我想問吓百零蚊係香港價嗎?是你說的荃灣區嗎?另外,去過花園街,唔係我想要個d,個d係芭蕾舞裙多d....定係我搵錯地方呢?

原帖由 wingyeunglilo 於 09-8-27 17:58 發表
唔好意思!呢排忙阿囡返學d野無上黎....首先tks!我想問吓百零蚊係香港價嗎?是你說的荃灣區嗎?另外,去過花園街,唔係我想要個d,個d係芭蕾舞裙多d....定係我搵錯地方呢? ...

係香港價,唔係荃灣,係北角.
無知是福

原帖由 brian61950 於 09-8-27 18:01 發表

係香港價,唔係荃灣,係北角.
Thank for you reply!請問是否淨款無花孝?又無size擇,怕過到去無size及很少選擇...

原帖由 wingyeunglilo 於 09-8-29 00:28 發表
Thank for you reply!請問是否淨款無花孝?又無size擇,怕過到去無size及很少選擇...

小弟麻甩佬一名唔敢行入去睇,等我派太太去了解下,
再答你.
無知是福

原帖由 brian61950 於 09-8-29 11:25 發表

小弟麻甩佬一名唔敢行入去睇,等我派太太去了解下,
再答你.

太太話你可以唔駛來啦,款好娘喎.
佢話長沙湾啲批發可能有喎,揾大人細碼或加细碼啲ball衫.
無知是福

原帖由 brian61950 於 09-8-29 14:35 發表

太太話你可以唔駛來啦,款好娘喎.
佢話長沙湾啲批發可能有喎,揾大人細碼或加细碼啲ball衫.
多謝幫忙,仲諗住等開學慢慢去睇,好在有你太太幫手,等我唔駛過海,但長沙灣個d真係ball衫多d,去過d其它長沙灣有拉丁衫既地方,佢哋都話係得阿囡比賽用個d,普通都要$250-300,有款就要上$800-1,000不等......

坦白講香港買價錢一定貴D, 有D款都要妁百蚊, 而且都未必係好靚, 如果比賽想搶眼D真係要過千一條.

返大陸買仲勞氣, 我試過上去做, 好多時都貨不對版, 仲要擔心佢比D大陸閃石你, 但收你外國石既價錢, 結果條裙一D都唔閃.  所以貴少少都會係香港做啦.

路過一問,d閃石圖案/花紋唔係要自己釘上去?有現成衫買?
我記得我朋友佢小朋友買溜冰衫係要自己釘石上去.

可以自己"痴"上去, 不過好花時間, 仲要好手工, d 花係自己一粒一粒砌架, 上次幫亞囡痴過條用左幾晚通宵, 以後都係比錢人做算啦.
‹ 上一主題|下一主題