用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
樓主: TszWun
go

09/10 K20 同學會

我都收到電話...仲好心急問咗Miss Wong k2O 有幾多小朋友一班, 原來有34個, 都幾多bor
原帖由 iamjackie 於 09-8-24 11:30 發表
hi all K2O mami...

i have rec'd a call from 班主任 - miss 汪 last Saturday. need to check temperature before go to school and bring 2 回郵信封 on 27Aug09.
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

When Wingtung studied in K1A, it around 2x with 2 teachers...

do u know whether same as K1, 2 teachers per class  ???

原帖由 LuckyGirl 於 09-8-24 11:40 發表
我都收到電話...仲好心急問咗Miss Wong k2O 有幾多小朋友一班, 原來有34個, 都幾多bor

我有印象我地K1G好似有30人左右,
班主任就肯定一個,
但會有其他老師响度! 通常有2個老師!
咁實質係有幾多個老師真係唔肯定!
27/8反去問下咪知!

係喎!我想問下你地K1A係KENT RD過邊,
定係多實街過邊架?
我識得個朋友仔係响多實街過邊讀K1A架!

K2O 應該全班都係Kent Rd 既學生.

原帖由 TszWun 於 09-8-25 17:24 發表
班主任就肯定一個,
27/8反去問下咪知!

定係多實街過邊架?
我識得個朋友 ...

Yes, we are from K1A Kent Road.
So our kids are so exciting that they can go to "big KV'.....:)

btw, just saw a magazine to introduce the Kindergarten. KV is on list. one picture show that a "big dog" played with kids. Wingtung said when they go to big KV, then they can see that "big dog". i asked her how did she know?? heard from teacher??? she said "NO, but of course i know.....   .
原帖由 TszWun 於 09-8-25 17:24 發表
班主任就肯定一個,
27/8反去問下咪知!

定係多實街過邊架?
我識得個朋友 ...

Hi All,

新校環境真係好過舊校好多,老師又風趣!

不過今年英文科好似難好多咁, 要串字和默書,同埋英文老師對小朋友有要求, 睇來我地做家長都會又忙又艱辛.....一定好勞氣

Hi Sunny,

琴日吾見你既, 只見Alvin 媽咪, 因為吾知吾駛咁準時到,所以都冇同Alvin 媽咪傾多幾句, 真係吾好意思啦!

咁幾時攪聚會呢? 我都想小朋友快些熟絡D!

Wen

hi wen,

係呀!呢排好忙!
公司好多野做~
而且攪緊細佬830 b day party!
要去好多地方拎sponsor,
又要同d mami開會傾party流程,
真係攪到頭都大!
不過明天就係啦!
希望20個08年08月出生bb都埋家長都會開心!

至於我地攪咩function好呢?
真係要諗諗先:)

原帖由 wenwenlou 於 09-8-28 11:07 發表
Hi Sunny,

琴日吾見你既, 只見Alvin 媽咪, 因為吾知吾駛咁準時到,所以都冇同Alvin 媽咪傾多幾句, 真係吾好意思啦!

咁幾時攪聚會呢? 我都想小朋友快些熟絡D!

Wen ...

係呀! 我過日冇去,
我太太都話見到你地喎!
話...唔洗好意思喎!
過日我諗大家都應該好忙~~

多實街過邊我都未去過,
我諗星期一我都要揾下班房响邊樹先!

HIHI!! 各位K2O嘅家長,你哋好!!  我個女Tiffany (劉穗翹)今年都係K2O架!! 來自K1B kent Rd!! 請多多指教!!

Hi Tiffany 媽咪,

你好, 今日開學啦, 我個仔都係姓劉,學號:24號
希望下次有機會, 一齊見下面啦!:)

柏言媽咪

原帖由 kiumama920 於 09-8-29 18:54 發表
HIHI!! 各位K2O嘅家長,你哋好!!  我個女Tiffany (劉穗翹)今年都係K2O架!! 來自K1B kent Rd!! 請多多指教!!

Hi All,

我仔仔 Adan 都係 K2O 班   ,

今個星期返學唔知需唔需要帶茶點呢 ?
( 不過, 我帶定少少餅乾)

Adan mami

Hi Adan Mami,
我今日都準備左餅乾畀囝囝返學食

柏言媽咪

原帖由 JNBvv 於 09-8-31 10:24 發表
Hi All,

我仔仔 Adan 都係 K2O 班   ,

今個星期返學唔知需唔需要帶茶點呢 ?
( 不過, 我帶定少少餅乾)

Adan mami

Hi all,

My son Yuk Yuk in K2O also.

Yuk Yuk (陳穎郁) from K1A,

Keep in touch

原帖由 maggiepang 於 09-8-31 10:43 發表
Hi all,

My son Yuk Yuk in K2O also.

Hi,
My daughter name is Martha(yau hing ying), also study in K2O, likes to meet u

Hi 柏言媽咪,

我一陣會返學校, 到時問下 miss 汪,
因為現在上課祗有 2 個多小時, 都唔知需唁需要帶茶點.

今天順便睇下課室安排, 順便帶 Adan 上課前去認識
下洗手間位置, 因為囝囝向根得道過來,等佢知下路線,
不過男洗手間都好方便, 一落樓梯就係.

Adan mami

原帖由 wenwenlou 於 09-8-31 10:28 AM 發表
Hi Adam Mami,
我今日都準備左餅乾畀囝囝返學食

柏言媽咪

開學喇! 加油 K2O

各位,

我地 K2O 都好強盛, 咁快都有11個同學仔, 好似 K1A & K1B 同學仔好似已經齊人喎.

阿囝已經準備好返學啦, 今日第一次用水壺, 都擔心佢弄濕, 希望冇事啦   

Iamjackie   Wing Tung  梁穎桐  K1A   Girl

Weewee     Chun Him     進謙   K1A  Boy

Soon_chun  Hing Lok  曾慶樂   K1A  Boy

Maggiepang Yuk Yuk   陳穎郁   K1A Boy

Kathyw2                       溢謙   K1B Boy

LuckyGirl   Kyle           梁澤鈞   K1B Boy

Kiumama920 Tiffany   劉穗翹   K1B Girl

Wenwenlou   Wayne    劉柏言  K1C Boy

TszWun     Alvin             子桓  K1G  Boy

JNBvv     Adan          ?          ?  Boy        

Yammielau   Martha Yau Hing Ying       ?     Girl

Hi Adan 媽咪,

吾該晒!   

柏言媽咪

原帖由 JNBvv 於 09-8-31 11:06 發表
Hi 柏言媽咪,

我一陣會返學校, 到時問下 miss 汪,
因為現在上課祗有 2 個多小時, 都唔知需唁需要帶茶點.

今天順便睇下課室安排, 順便帶 Adan 上課前去認識
下洗手間位置, 因為囝囝向根得道過來,等佢知下路線,
不 ...

冇上來2日, 好似熱鬧左好多!
今日我都反去,
睇下撞唔撞到大家!