用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K2R
樓主: joemyt
go

2009-2010 K2R [複製鏈接]

HELLO! 各位K2R媽咪! 我今日睇下8下就發現左呢個TOPIC,好開心呀,梗係要入黎同各位SAY HELLO啦!
我個小朋友係巫柏延,由K1I升上黎架,你地呢度的小朋友,我都有聽我個仔講過,我有時放假都會送下個仔返學,唔知我地有冇見過面呢? 若然我地可以出黎GATHERING下都幾好喎,各位媽媽有冇提議呀?

貢獻勳章

嘩,乜你咁遲先上黎嫁,就黎放暑假啦! 我亞仔 Barry 都係K1I 升K2R,我都有聽佢講過你公子個名 !

唔好意思,我都好後悔咁遲先見到呢個topic
咁啱BARRY又係同班咁蹺! 我都有見過你位公子係好耐之前,因佢叫我個仔先,然後好有禮貌咁叫埋我 ,真乖!

貢獻勳章

Barry 番屋企講,話校長透過廣播系統叫大家要溫書,因為星期五,即係明天開始考試。

大人同小朋友都努力,過埋呢兩個禮拜就輕鬆啦!

不過我就慘D,因為大仔下個禮拜又係大考(P.2),要同時招呼兩個少爺,死得 !!!

Hi, Dear all. 悠悠mama很久沒有上來, 打個招呼先  
順便為大家打打氣  ----- 要溫習, 又搵學校, 又暑期班........ cheer to all super parents.

唔知coming sun 會否birthday party 見面呢?

貢獻勳章

各位 K2R 的男仔 Mummy:

今日先發現,原來英華小學的 2011-2012 年度P.1 briefing 已經派晒飛! 但小一入學申請表可在該校網站下載。

交表日期為 2010-7-10 至 2010-7-15

Pay Attention !!

Hi,

I'm Ian's Mammy, I also cannot get the ticket......then just send the application form la....in fact.....YW is not my first target...

Parents Seminar of CKY will be held on 18/6/2010,
17-19hrs, I just fax to the school this morning.. if interest....reserve asap....

貢獻勳章

係呀,蘇州過後無艇搭,過左期就神仙都幫你唔到! 除左而家要留意私校/直資外,仲有就係K3開學無耐,就會填報小一入學申請 (津貼小學),要上有關小學校網睇下啦!

don't know what they do in school now...Ian only said they changed the seat and practice dancing while some classmates singing.....rehersal for the graduation ceremony???

貢獻勳章

你地有無人去7月4日的生日會呀?

Hi joemyt,

7月4日生日會 - 會去呀! 當K2畢業聚餐都好呀  跟手都放暑假lu

你同Barry同埋Barry既哥哥會去嘛?

謙謙昨晚同我講這兩天會表演跳舞, 個個小孩都有份表演

貢獻勳章

緊係去啦,你話齋當係畢業敘餐都好呀! 我到時會帶晒兩兄弟出黎見下D Uncle Auntie!

好丫! 到時見.

你估成績表會o係party果日派定係mock interview時派呢?

原帖由 joemyt 於 10-6-25 11:49 發表
緊係去啦,你話齋當係畢業敘餐都好呀! 我到時會帶晒兩兄弟出黎見下D Uncle Auntie!

貢獻勳章

往年做法,成績表會在party果日派埋,然後放暑假。

但今年就有點不同,因為記得大仔幾年前的 MOCK INTERVIEW 係唔會在暑假進行,正如其他媽咪講,係會在 K3 開學後先會進行。可能真係部份小學的面試早左!

原帖由 jjhh 於 10-6-25 10:01 發表
謙謙昨晚同我講這兩天會表演跳舞, 個個小孩都有份表演

依期我個囡好鍾意同謙謙玩, 成日都聽到你仔個名 !我個囡都係表演跳舞 !
‹ 上一主題|下一主題