用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 ♣ 09/10 2J ♣
樓主: wasyinyin
go

♣ 09/10 2J ♣ [複製鏈接]

hi wasyinyin,

知brandon讀邊班就易話事啦!
有幾個k1c同學仔佢地都睇過d相架啦!
等我揾机會攞番比你啦!
或者反學後攞番比你!
大把机會啦~~~

至於咩靚机唔靚机,
都唔係咁講既, 只要有心, 咩机都一樣影到好相!

仲有無新朋友加入09/10 K2J 呢?

原帖由 Carrie_Yip 於 09-8-19 15:10 發表

Hello,

大家好!
加埋我啦! 我個囡逸翹係K1B(Kent Rd.)

amymitpro------Arthur-------K1F
fannie_y---------Bosco-------K1F
katieng----------Moses-------K1B
ManKeimama---Victoria------K1E
Suchoy-- ...
Arthur 媽媽

Hi all,

佢地老師原來係Ms Lam. 把聲好nice. 因為我接唔倒電話. 所以只聽倒留言. 所以無同Ms Lam互動

有呀, 我有同MsLam對話, 佢真係好nice.

佢主要係提我地bring 2個回郵信封, 右下角寫小朋友個名同班別.

原帖由 wasyinyin 於 09-8-25 10:19 發表
Hi all,

佢地老師原來係Ms Lam. 把聲好nice. 因為我接唔倒電話. 所以只聽倒留言. 所以無同Ms Lam互動
Arthur 媽媽

Hi all,

昨日第一次見班主任同英文老師. 雖然Ms Lam戴住口罩. 但都感覺倒佢人好好

而且聽Ms Yu講英文d發音都好好. 對佢地都會有要求.

不過見課室好似無咩玩具咁. 原來K2真係要乖乖學習為主喇.

Cheung King Yiu ﹝張景堯﹞from K1B。

2J

amymitpro------Arthur-------K1F
fannie_y---------Bosco-------K1F
katieng----------Moses-------K1B
ManKeimama---Victoria------K1E
Suchoy----------葩葩---------K1C
wasyinyin-------Brandon-----K1C
Carrie_Yip-------逸翹---------K1B
yiuyiubama------景堯---------K1B

K1B都有3個同學仔喎. 我地以前K1C呢, 註冊o個日都得知仲有3個同學仔係2J. 其中一個原來都係4點時段. 不過係Brandon返到屋企先同我講

而一個就係o個日葩葩講. 另一個就係4點註冊時相認咗.

ManKeimama,

睇番個post先知你都係4點. 我地都係. 我地坐第三行近窗. 想問你o個日坐o係邊行呀? 我可能會有少少印象.

原帖由 ManKeimama 於 09-8-17 18:11 發表
Hello, K2J parents,
My daughter is Victoria (琦琦), she is from K1E am Kent Road and will be in K2J, glad to know u all ....., schedule to go back on 8/27 at 4:00pm, see you!

1st day of school

Moses said he learnt a "雪櫃" song today, quite interesting.....

原帖由 wasyinyin 於 09-8-29 23:07 發表
ManKeimama,

睇番個post先知你都係4點. 我地都係. 我地坐第三行近窗. 想問你o個日坐o係邊行呀? 我可能會有少少印象.
Hello Wasyinyin,
原來你都係4點,我係第一行呀,記憶中第一行有3個family,手上的號碼係22,23同24,我就係24號坐近門口的,所以好快就搞,走得。我今日during lunch hour都有去望吓琦琦,因為佢係坐保姆車的,之後仲見到有D小朋友係走廊冇人理,都唔忍心走去幫吓手,帶佢地去啱佢地的班房,我覺得Dorset又上又落,對D小朋友真係唔係咁方便,你地話呢???

ManKeimama,

我印象中係有3個family坐第一行. 近窗好似係Brandon舊同學. 中間就一家3口. 而咁你係唔係好似短頭髮呢? 而你自己一個帶琦琦去呢?

唉, 講開無人理. Brandon返來少少講o下得知佢話落校車後搵唔倒課室.之後喊呀  跟住佢問一位姐姐佢課室係邊. 之後姐姐帶佢去. 我問係唔係老師. 佢又話唔係. 係姐姐. 咁我諗會唔會都係同你一樣嘅好心家長呢? 我再問佢咁今日會唔會記得點去課室. 雖然佢描述倒. 但都唔知會唔會到時人多上落, 到時又亂咗搵唔倒   

我都覺上上落落樓梯都要適應一段時間. 洗手間同playground又在地下. 上上落落都浪費唔少時間. 希望佢地快d適應.

原帖由 ManKeimama 於 09-8-31 23:32 發表
!Hello Wasyinyin,
原來你都係4點,我係第一行呀,記憶中第一行有3個family,手上的號碼係22,23同24,我就係24號坐近門口的,所以好快就搞,走得。我今日during lunch hour都有去望吓琦琦,因為佢係坐保姆車的,之後仲見到有D小朋友 ...

Hi all,

Brandon只講倒自己係紅組. 仲有葩葩, Marco Chan同胡浩晉同組. 佢地全部係K1C. 照Brandon講. 應該有6個同學仔from K1C.

原帖由 wasyinyin 於 09-9-1 07:37 發表
ManKeimama,

我印象中係有3個family坐第一行. 近窗好似係Brandon舊同學. 中間就一家3口. 而咁你係唔係好似短頭髮呢? 而你自己一個帶琦琦去呢?

唉, 講開無人理. Brandon返來少少講o下得知佢話落校車後搵唔倒課室.之 ...
Hello Brandon Ma, 係呀我係短頭髮的,註冊嗰日工人姐姐係樓下等,我就請咗p.m.半日假,又講返開學第一日,我記得係K2J班房門口附近有個男仔係度喊,跟住就開始有家長問,係咪揾唔到課室呀?因為走廊又有家長又有D細路,根本唔知佢地係咪一齊,我見個男仔有個橙色牌,相信係搭校車的,不過當時有D亂,所以唔sure佢係咪Brandon,我只記得佢係比較遲入班房的,唔知係咪校車遲定係佢揾咗好耐班房,所以咁遲,到個走廊有D家長開始走時,竟然又發現有大約3,4個小朋友又冇人理,於是又幫手揾班房,相信佢地唔係搭校車就係保姆車,所以冇人理,anyway小朋支好快就記得自己個班房,所以學校安排K3未開學。Brandon搭校車,咪要好早上車??

ManKeimama,

無錯呀. 我相信你見倒個男仔一定係Brandon. 因為佢係掛橙色牌

我昨日有去送Brandon返學. 想問琦琦坐邊? 等我下星期再去學校時見見佢.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-2 00:06 發表
Hello Brandon Ma, 係呀我係短頭髮的,註冊嗰日工人姐姐係樓下等,我就請咗p.m.半日假,又講返開學第一日,我記得係K2J班房門口附近有個男仔係度喊,跟住就開始有家長問,係咪揾唔到課室呀?因為走廊又有家長又有D細路,根本唔知佢地 ...

我比左隻碟brandon啦喎!
另外, 我响K1J見到我地K1G以前好叻既同學仔, 佢係詩彤喎! 詩彤好似班長咁架!
但好似唔係同brandon同組!

Hi Sunny,

Thanks. I got the disk yesterday.

想問今次Brandon有無自己記得同你講thank you?

另詩彤係唔係姓劉? 佢大慨坐邊? 等我下次去學校又認認先.

原帖由 TszWun 於 09-9-3 09:30 發表

我比左隻碟brandon啦喎!
另外, 我响K1J見到我地K1G以前好叻既同學仔, 佢係詩彤喎! 詩彤好似班長咁架!
但好似唔係同brandon同組!

原帖由 wasyinyin 於 09-9-3 07:30 發表
ManKeimama,

無錯呀. 我相信你見倒個男仔一定係Brandon. 因為佢係掛橙色牌

我昨日有去送Brandon返學. 想問琦琦坐邊? 等我下星期再去學校時見見佢.

...
Hello Brandon Ma,
琦琦話坐近門口, 同埋係藍組.

琦琦媽,

Brandon都o係坐近門口o個排位. 不過面向門口. 佢話係紅組

昨日去學校到我走時, 近門口張枱, 都仲只係得Brandon返咗. 隔離組就差唔多齊. 最後面一組只係坐4個人. 安排好得意咁. Brandon話Arthur坐o個組.

唔知係唔係暫時坐住先. 無理由同Brandon以前同班d同學仔全部坐一組.

琦琦工人送嗎?

原帖由 ManKeimama 於 09-9-3 14:30 發表
琦琦話坐近門口, 同埋係藍組.

hi wasyinyin

詩彤好似係姓劉架,
佢個位啱啱望向門口,
昨天都係佢同我揮手我先知佢j班!

原帖由 wasyinyin 於 09-9-3 15:30 發表
琦琦媽,

Brandon都o係坐近門口o個排位. 不過面向門口. 佢話係紅組

昨日去學校到我走時, 近門口張枱, 都仲只係得Brandon返咗. 隔離組就差唔多齊. 最後面一組只係坐4個人. 安排好得意咁. Brandon話Arth ...

原帖由 wasyinyin 於 09-9-3 15:30 發表
琦琦媽,

昨日去學校到我走時, 近門口張枱, 都仲只係得Brandon返咗. 隔離組就差唔多齊. 最後面一組只係坐4個人. 安排好得意咁. Brandon話Arth ...
I will check with 琦琦 tonight, ask her again if she is in "Blue" team. 佢係搭保姆車的, pick up time around 1:10pm 所以係佢自己上班房.
‹ 上一主題|下一主題