用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 1C Dorset AM
樓主: JoshuaN
go

09/10 1C Dorset AM [複製鏈接]

YankeeMa

應該未教晒喎, 通常都係開學派一次, 下學期再派一次. 亞仔話有d字佢都未學.

原帖由 YankeeMa 於 09-11-26 22:16 發表
Hi Bosco 和天佑媽:

請問您們知否老師最近有沒有再派新的中文字咭給小朋友在家溫習呢?

Regards,
Yankeema

Hi Joshua 和Bosco 媽:

謝謝您們的回應!

Joshua 和 Bosco 的"石竹"長得健康嗎? 有沒有替它拍照呢? Jayden 似乎已忘記了它的存在了!

Yankeema

Yankeema

唔好意思呀! 我今日終於問咗亞仔所有字咭d字, 佢已經教晒囉, 但佢就話老師未有話再派比佢, 我諗應該下學期先會再派.
我認為多d溫番d字咭, 等佢記得清楚d, 之後唔使溫得咁辛苦嘛, 因第二次assessment一定會問多d有關字咭d字.

石竹種得幾好呀, 有影相呀, 亞仔都唔係成日記得, 有時我提佢淋水囉, 記得要放肥料, 生得好好多架.
原帖由 YankeeMa 於 09-12-2 13:15 發表

謝謝您們的回應!

Joshua 和 Bosco 的"石竹"長得健康嗎? 有沒有替它拍照呢? Jayden 似乎已忘記了它的存在了!

Yankeema

石竹長高了兩寸, 不過我不知道是天佑淋水還是
由工人淋水的. :)

原帖由 YankeeMa 於 09-12-2 13:15 發表

謝謝您們的回應!

Yankeema

今日終於都收到張亞仔自己做的worksheet喇, 平時佢都有話過喺學校劃線, 但今次第一次見到佢的成果, 雖然寫得彎彎曲曲, 但都叫做一個好開始啦.

亞仔話昨日有4個同學無返學呀, 妮排真係多人請假, 佢哥哥嗰班仲多, 有18個同學請假, 你話幾誇張呢. 真係要睇緊D先得.

graceshummy,
Bosco 今日係咪無番學呀?? 天佑話bosco 病左喎.
天佑叫我問侯bosco呀 !!

天佑今日小息好開心, 佢話睇龜好得意.
仲有佢有好多好朋友, 石礙志, jayden,bosco,
jason,蔡立衡......

原帖由 graceshumwy 於 09-12-9 14:16 發表
亞仔話昨日有4個同學無返學呀, 妮排真係多人請假, 佢哥哥嗰班仲多, 有18個同學請假, 你話幾誇張呢. 真係要睇緊D先得.

哦! 唔係呀! 今日請咗事假, 所以無返學囉. 多謝關心! 証明天佑好留意bosco, 真係好friend...嘻嘻!

原帖由 JoshuaN 於 09-12-11 13:22 發表
graceshummy,
Bosco 今日係咪無番學呀?? 天佑話bosco 病左喎.
天佑叫我問侯bosco呀 !!

天佑今日小息好開心, 佢話睇龜好得意.
仲有佢有好多好朋友, 石礙志, jayden,bosco,
jason,蔡立衡......

...

回覆 1# graceshumwy 的文章

祝 Bosco媽, Joshua媽, Bosco, Joshua及
K1C的同學仔及家人:

聖誕快樂, 新年進步! 2010年再見!

Jayden 及 Yankeema 上:
funny:

Bosco Ma, Bosco, Yankeema, Jayden
and all K1C classmates & families :

Wish you a Merry Christmas and
Happy New Year !!!

Cheers

graceshumwy,

多謝哂你地送既christmas 禮物喎!!
Merry Christmas and Happy New Year !!
With all the best wishes !!!
Cheers !!

唔使客氣啦!只係少少心意!

原帖由 JoshuaN 於 09-12-21 21:14 發表
graceshumwy,

多謝哂你地送既christmas 禮物喎!!
Merry Christmas and Happy New Year !!
With all the best wishes !!!
Cheers !!

Dear All:

Merry Christmas & Happy New Year!

已經開始咗assessment喇, 大家加油呀

JoshuaN, yankeema

assessment之後無興趣約出嚟玩呀?

Hi, Bosco媽,

謝謝您的 reminder 呀!

Good idea! 讓我們有機會來聚一聚吧!

Yankeema

Thanks for your reminder !!

好呀, 出嚟玩啦!!

原帖由 graceshumwy 於 10-1-17 23:33 發表
JoshuaN, yankeema

assessment之後無興趣約出嚟玩呀?

有無好提意? 去邊度玩呀? 邊日好呢?

回覆 1# graceshumwy 的文章

農曆新年的假期好嗎? 地點是我們的馬騮仔喜愛的便OK了。

聽 Jayden 說他們最近轉了組,他時說自己是香蕉組,一會又說是西瓜組,又說和 Bosco 同組。Bosco 和 天佑又是甚麼組呢?

Yankeema
‹ 上一主題|下一主題