用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 1C Dorset AM
樓主: JoshuaN
go

09/10 1C Dorset AM [複製鏈接]

Bosco 仔的記性真好!

不如打鐵趁熱, 明天弄雞蛋加香腸早餐給仔仔吃, 那麼他們以後一定不會忘記 "10" 和 "11"了!

Yankeema

緊係唔係記性好啦, 佢懶醒就真...呵呵

原帖由 YankeeMa 於 10-5-20 13:04 發表
Bosco 仔的記性真好!

不如打鐵趁熱, 明天弄雞蛋加香腸早餐給仔仔吃, 那麼他們以後一定不會忘記 "10" 和 "11"了!

Yankeema

今日亞仔話老師問佢地生字點讀, 我諗可能開始緊或者就快開始oral評估都未定.

hihi

hi bosco and 詩穎mami,

i m natalie's陳咨行 mami, i always heard natalie mentioned bosco and 詩穎's name, i think they are good friends.

nice to meet you.

natalie mami

HI NATALIE MAMA

NICE TO MEET YOU
我係BOSCO MA MA, 今日終於做完ASSESSMENT喇, 本來以為可以休息一下,點知亞仔手冊帖咗要做專題研習, 我仲未做呀, 我諗住聽日做啦.

原帖由 bbnataliechan 於 10-6-5 00:20 發表
hi bosco and 詩穎mami,

i m natalie's陳咨行 mami, i always heard natalie mentioned bosco and 詩穎's name, i think they are good friends.

nice to meet you.

natalie mami

天佑話佢好開心, 因為佢話掉左位, 最friend 既
坐哂响"左近", 有bosco 喇, jayden 喇, 石楚志喇...
佢好開心!!
yankeema, 天佑今日同我講, 佢話佢唔驚拐子佬,
因為jayden話見到拐子佬就用功夫打佢, 跟著就教左
天佑打功夫用黍對付拐子佬. 好搞笑!!

最近1c 好似要做話劇, d 細路返黍有無講俾你地
知佢地做mug 呀?? 係咪要做俾校長睇嫁??

係呀! 調咗位呀...亞仔都話好開心.

話劇...無聽亞仔講呀, 只知道昨日亞仔要講八哥鳥咋, 星期四嗰日老師比內容叫佢背.

原帖由 JoshuaN 於 10-6-18 23:14 發表
天佑話佢好開心, 因為佢話掉左位, 最friend 既
坐哂响"左近", 有bosco 喇, jayden 喇, 石楚志喇...
佢好開心!!
yankeema, 天佑今日同我講, 佢話佢唔驚拐子佬,
因為jayden話見到拐子佬就用功夫打佢, 跟著就教左
天佑 ...

係吔,仔仔都係要講八哥鳥,無講畫劇呀!大家快升班啦!唔知會唔會大家同一班呢?大家 Keep in touch!

Yankeema

1c 真係要表演架, 天佑今日話應該星期四或者
星期五做俾校長睇.  天佑仲話 bosco 係扮鴨爸爸.

原帖由 YankeeMa 於 10-6-21 21:07 發表
係吔,仔仔都係要講八哥鳥,無講畫劇呀!大家快升班啦!唔知會唔會大家同一班呢?大家 Keep in touch!

Yankeema

Yes, Jayden told me  they will perform a drama today. They played music yesterday. He also told me Bosco will be the duck and Joshua will be a fox? When I brought him to school today, I saw one of his classmates was wearing a princess dress.

Best wishes,
Yankeema

Hi Bosco and Joshua's family, and K1C friends,

Wish you all a happy summer holiday!

See you!

Regards,
Yankeema

Dear classmates

Enjoy your summer holiday!

Bosco

HELLO!

你地去咗邊班呀? 我地去咗K2E呀.

GRACE

我地去咗K2F呀 !! 都未見到人開post 嘅.
你地 2sep 幾點返學呀?  我3:00pm 呀.

原帖由 graceshumwy 於 10-8-28 01:10 發表
HELLO!

你地去咗邊班呀? 我地去咗K2E呀.

GRACE

我地16:00先返呀. 同唔到一班添...真可惜!
我開咗POST, 但都無人JOIN啦. 所以有無POST都同你一樣...嘻嘻.

原帖由 JoshuaN 於 10-8-30 19:47 發表
我地去咗K2F呀 !! 都未見到人開post 嘅.
你地 2sep 幾點返學呀?  我3:00pm 呀.

Hi Bosco 和 Joshua 媽:

Jayden 會升讀 K2F 呢! Keep in touch!

Yankeema

yankeema & joshua

你地就好啦, 升番一齊去K2F...我地唔同班lu
anyway keep in touch!

原帖由 YankeeMa 於 10-9-3 18:06 發表
Hi Bosco 和 Joshua 媽:

Jayden 會升讀 K2F 呢! Keep in touch!

Yankeema

星期一你地會唔會自己帶返學呀?
‹ 上一主題|下一主題