用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Barbielee
go

09 K1D [複製鏈接]

原帖由 icyman 於 09-9-29 11:00 發表
冇見Issac兩個月, 可能不是著校服,覺得他大個左呀!是一個小gentleman呢!
我都覺得兩張枱拍埋做1張,只有2張大枱,課室感覺大左舒服多!
在課室內可看到他們的上堂schedule, 看到每星期做運動教的動作,Miss Lee好有耐心 ...

icyman

Thanks!我都覺得課室舒服左...如果isaac唔係扭計(又唔肯跟daddy留係屋企等我去家長會), 我都會留向度聽, 不過miss lee真係好好, isaac病左成個星期, 都2日2日咁打俾我, 好番d之後又病, 都打黎問, 之後再返學miss lee 知佢岩岩病完, isaac話熱要除外套, miss lee俾佢除一陣, 之後要佢著番, 有一個細心同關心學生既老師教自己小朋友, 真係會放心, isaac放學校車個姨姨又係好好, 成日幫佢抺汗, 又用紙巾/毛巾攝係背脊, 怕佢攝親會病, 哩個係isaac既lucky呢! 下次再有哩d家長聚會/家長日, 真係要同你地傾吓計~~~

Dear Barbielee,

Issac 冇事,小心身休,我小朋友都常常有小病,都好煩. 我都感覺班房大D,活動空間都好D. Miss Lee 好有愛心好留意每一個小朋友的情形.

CandiceMaMi

原帖由 Barbielee 於 09-9-29 19:39 發表

icyman

Thanks!我都覺得課室舒服左...如果isaac唔係扭計(又唔肯跟daddy留係屋企等我去家長會), 我都會留向度聽, 不過miss lee真係好好, isaac病左成個星期, 都2日2日咁打俾我, 好番d之後又病, 都打黎問, 之後再返 ...

原帖由 CandiceMaMi 於 09-10-2 11:09 發表

Issac 冇事,小心身休,我小朋友都常常有小病,都好煩. 我都感覺班房大D,活動空間都好D. Miss Lee 好有愛心好留意每一個小朋友的情形.

CandiceMaMi

...

CandiceMaMi

多謝關心呢!isaac返左學之後就成日病(以前都唔係咁)...真係好煩, 不過真係希望大家個小朋友都身體健康啦~

我仔仔剛剛好番兩天, 昨天又開始病. 唉他前後以食了三次西藥, 今次又來過.

原帖由 CandiceMaMi 於 09-10-9 11:15 發表
我仔仔剛剛好番兩天, 昨天又開始病. 唉他前後以食了三次西藥, 今次又來過.

唉...isaac又係咁呀, 一好番2-3日又黎咳同流鼻水, 今個星期又無返學(連班相都影唔到), 上星期日又發燒, 點知右邊肺肺炎, 要即刻打針, 如果食葯無效就要入院, 醫生話係月頭個次病d痰清唔到, 拖左成個月唔好, 先會咁, 好在佢都好得好快, 不過氣管弱左好多, 要食一個月抗敏感葯, 我明白真係好煩都唔知點解會好黎好去都唔好~

Dear 1D mami,

Due my son on Monday sick leave, so yesterday received the class photo & 旅行回條, 妳哋參加嗎? 我哋會去. see you later

Hi
我係路過咋!不過我小朋友都係讀sn~n1,不過係pm
見到您哋D小朋友好番又病真係好可憐,試下下次完咗西藥後同佢食(保嬰丹+侯棗散~各1支)食兩日,我覺得會冇咁易病好又病,起碼可以唔駛連食幾星期西藥,食到虛曬,我B兩歲時都時時病,都冇曬計,突然有位老人家咁教,又試下,真係好D!!不過視乎mama接唔接受啦:)

Dear joychu,

我以前都各樣試過, 但都不行, 但都盡管試吓今次(各一支), 希望可行啦! but anyway thantk you very much.

原帖由 joychu 於 09-10-14 23:56 發表
Hi
見到您哋D小朋友好番又病真係好可憐,試下下次完咗西藥後同佢食(保嬰丹+侯棗散~各1支)食兩日,我覺得會冇咁易病好又病,起碼可以唔駛連食幾星期西藥,食到虛曬,我B兩歲 ...

原帖由 joychu 於 09-10-14 23:56 發表
Hi
見到您哋D小朋友好番又病真係好可憐,試下下次完咗西藥後同佢食(保嬰丹+侯棗散~各1支)食兩日,我覺得會冇咁易病好又病,起碼可以唔駛連食幾星期西藥,食到虛曬,我B兩歲 ...

Thanks joychu!

我而家完左西葯後, 小朋友都重係有d痰同dd咳, 婆婆叫我燉川貝俾佢養番好個肺同化痰止咳, 燉左好幾日, 真係有效, 希望佢慢慢恢復過黎啦, 而家試緊侯棗散呢~

係呀! 燉川貝真係好有效o架! 佢一有d咳同埋痰,我就叫姐姐燉俾佢食,連續食幾日,佢就好番好多. 如果覺得難入口,可以燉完後,等d川貝放涼後加d蜜糖,會容易d入口.

小朋友有痰同咳真係手尾較長,記得上一年這個時侯仔仔都成日咳,要兩三個月才完全好番, 食完西藥又係試晒所有燉川貝,侯棗散等,都要少少耐性慢慢才好!希望你地小朋友快些好番!!!
CandiceMaMi,我都會去旅行呀,到時見!

Hi ALL Mami

月尾開始做assessment, 我就問左miss lee, 如果病左番唔到咁點(因isaac成日都請病假)? 佢話唔洗擔心可以同小朋友補考番...
你地會唔會參加christmas party呀? 我同仔仔都會去, 我見party時間都成幾個鐘, 唔知到時小朋友有咩表演呢...
上次秋季旅行我無去, 所以唔知mr. dennis要走, 收到通告先知道, 好突然呢...新老師你地覺得如何呀? 仔仔都ok鍾意...希望佢會做得長啦~

Yes, I also joint the christmas party, but I paid $250x4.

你地會唔會參加christmas party呀? 我同仔仔都會去, 我見party時間都成幾個鐘 ... [/quote]

Hi Barbielee,

今早Euan病(發燒), 冇得返學做assessment, 他哭話要返學, 打电話回校請病假並問有關補考事而, 她說會遲些有得補考並問我現在還請不請. 我說就算冇得補考他都不上學, 因為發燒!

原帖由 Barbielee 於 09-11-21 00:48 發表
Hi ALL Mami

月尾開始做assessment, 我就問左miss lee, 如果病左番唔到咁點(因isaac成日都請病假)? 佢話唔洗擔心可以同小朋友補考番...
你地會唔會參加christmas party呀? 我同仔仔都會去, 我見party時間都成幾個鐘 ...

回覆 67# joychu 的文章

Hi joyce,

I also want to apply pm class for my son in the coming second term. May I know more detail on the class? Teacher is good teach and care the children? your son enjoy school life? any activities for pm childred? your son always sick or not? Many thanks.

阿仔都係發燒,而且仲咳得好厲害,所以呢個星期都係無返學,唯有補考啦!

原帖由 CandiceMaMi 於 09-12-2 12:02 發表
Hi Barbielee,

今早Euan病(發燒), 冇得返學做assessment, 他哭話要返學, 打电話回校請病假並問有關補考事而, 她說會遲些有得補考並問我現在還請不請. 我說就算冇得補考他都不上學, 因為發燒!

...

CANDICEMAMI & NOKNOK2006

ISAAC又係發燒, 成星期都無返學, 真係唯有補考啦, 病呀病快D遠離我地既小朋友啦...

Micah 休息o左一個星期,終於都返學啦! 今日咁早起身都無摟計,抵讚!

原帖由 Barbielee 於 09-12-7 09:20 發表

CANDICEMAMI & NOKNOK2006

ISAAC又係發燒, 成星期都無返學, 真係唯有補考啦, 病呀病快D遠離我地既小朋友啦...

are good boy! I hope so all my kids no sick coming soon

原帖由 NOKNOK2006 於 09-12-7 23:20 發表
Micah 休息o左一個星期,終於都返學啦! 今日咁早起身都無摟計,抵讚!

Merry Christmas and Happy New Year to all N1D's MaMa and 同學仔!
踏入2010各位小朋友健健康康!
‹ 上一主題|下一主題