用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 保良局羅氏基金中學--會考成績
go

保良局羅氏基金中學--會考成績 [複製鏈接]

好想知道該校學生成績, 是否成為Band 1 中學。
   0    0    0    0

Hi, Hello

聽講今次會考成績非唔錯呀,好多都有28-30分, 30位學生全部原校收咗.真係好今人鼓舞,同替佢d開心.應該會係band1 學校嚟. 

你是不是陸小的媽咪?

del.......:)

How to check 會考成績 from school site???

原帖由 wshk 於 09-8-5 14:05 發表
Hi, Hello

聽講今次會考成績非唔錯呀,好多都有28-30分, 30位學生全部原校收咗.真係好今人鼓舞,同替佢d開心.應該會係band1 學校嚟. 

你是不是陸小的媽咪? ...

Hi, 是啊。我是陸小的媽咪, 小兒升小六, 所以對此校較為留意。
中五有五班: 文科一班、商科一班和理科三班合共二百人。
中六有二班 : 文商科一班和理科一班合共六十人。
直到六點文科學位有十六個位剩。 這是否羅氏的文商科較理科為差。還是成績好的學生另選其它名校。
最好羅氏校方儘快公布資料給家長參考。

http://edbs6.hkbn.net/cgi-bin/chi_dss_table

會考成績http://www.plklfc.edu.hk/ceresult/CE09result.htm

好多人 28-30 分?

原帖由 ett 於 09-8-5 19:22 發表
會考成績http://www.plklfc.edu.hk/ceresult/CE09result.htm

中六只有兩班 ????? 那會有很多中五生要轉向其他中學讀中六  or 學校未想開好多中六班呢 ???

我都好想知平均合格% 為 94.9%。有多少人考到 20分以上呢 ??? 今次會考成績中文科 & 中史 成績就一般,校長要加入多些資源,以免將分數拉下呢 !!!

原帖由 winniek 於 09-8-7 17:52 發表
中六只有兩班 ????? 那會有很多中五生要轉向其他中學讀中六  or 學校未想開好多中六班呢 ???

我都好想知平均合格% 為 94.9%。有多少人考到 20分以上呢 ??? 今次會考成績中文科 & 中史 成績就一般,校長要加入多些資源 ...

中六只得兩班可能為了配合三三四新學制。

亞仔話 理科最高分27 文科 25 , 27果位去左恒商.

回覆 11# bettymomo 的文章

咁好似合理啲。

dxxxxcxxxxx, 你話係唔係?

作為 TKO X才忠實家長,你一直都咁關心同區友校,我支持您!
‹ 上一主題|下一主題