用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正 2009-2010 小二家長請進 (報到啦)
go

培正 2009-2010 小二家長請進 (報到啦)

培正 2009-2010 小二家長請進 (報到啦)

09 (小一) 要升班啦!

驚驚青青的 (小一)在一片驚惶中度過 ,
小二會點呢 ??

大家一齊多多支持 ,

小二註冊 日期 : 19/08/09

(9:45 ~ 10:45 AM)

唔知編咩班??? 希望D同學仔有意D熟D的同學仔啦, 心都定D

報到~~

今年小二唔知會點呢? 功課又會唔會多d呢?
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

~你地背好 X 數表未??
仔仔背到 7 X .... (仲一路背一路拉拉咳咳.......)  
小二點算?? ><

原帖由 YuYung 於 09-8-3 19:42 發表
報到~~

今年小二唔知會點呢? 功課又會唔會多d呢?

路過搭訕,到時就得架啦,唔駛擔心咁多。你會發覺小朋友不知不覺間成長左。

原帖由 wing1128 於 09-8-3 23:29 發表
仔仔背到 7 X .... (仲一路背一路拉拉咳咳.......)  
小二點算?? ><
小蕎媽媽

簽名被屏蔽

原帖由 醉花間 於 09-8-5 14:26 發表

應該實有識得既

大碼媽報到.

大碼仔呢個假期玩到 high 晒, 我哋仲 24/8 - 28/8 去沙巴玩, 9 月都唔知點算. 又要開始晨早起身, 放工趕返屋企睇功課嘅日子!

咁我地要開始喇, 嘻嘻~~

原帖由 wing1128 於 09-8-3 23:29 發表
小二點算?? ><
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

你又去呀,

不過下個再下個星期我地去大陸水上樂園玩呀,

原帖由 大碼BB媽媽 於 09-8-5 22:34 發表
大碼仔呢個假期玩到 high 晒, 我哋仲 24/8 - 28/8 去沙巴玩, 9 月都唔知點算. 又要開始晨早起身, 放工趕返屋企睇功課嘅日子!

哈我十幾號都去旅行呀!都差不多玩完啦,時間過得真快 升小二希望多d朋友仔同班啦。
原帖由 YuYung 於 09-8-5 23:39 發表
你又去呀,

不過下個再下個星期我地去大陸水上樂園玩呀,
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

原來過左來呢邊,等我都報到先.

我個仔仲未背乘數表呀,真係要迫下佢先得.

~ 今年我們邊到都無去 , (有左細B) 所以仔仔得 (一星期)
    2 次游水  好得閒 , 咪早D背 .

~ 9 月開學(要進入備戰啦) , 希望今年(仔仔)生性D ,
    可以輕鬆D, 如果唔係 都似 . (係我同C6)

HA............

我想問下, 8月邊一日我地家長要番學校呀?

回覆 1# YuYung 的文章

唔知編咩班??? 希望D同學仔有意D熟D的同學仔啦, 心都定D

Thank you~~

係囉, 唔知邊個同埋一班, 不過今年阿媽無上年咁擔心, 一來佢地大左, 二來又真係好多同學仔都識,

原帖由 wing1128 於 09-8-7 17:15 發表

報到先。
我兩個仔都係一星期游兩次水,其餘就玩、玩、玩,玩到顛咗。
係喎,記住睇清楚幾時去學童保健,我都係阿仔提我先記得咋。

我去左喇, 由於成日都忘記d嘢, 我一記得就立即set入我部手機度, 我囝肥左少少...嘻嘻~~預左

原帖由 kathy79214 於 09-8-8 00:22 發表
報到先。
我兩個仔都係一星期游兩次水,其餘就玩、玩、玩,玩到顛咗。
係喎,記住睇清楚幾時去學童保健,我都係阿仔提我先記得咋。

我也報到。

這個假期要照顧BB,沒有去旅行。囡囡就游水,學琴,學英文及上門補習,其餘時間就玩玩玩。不過在我逼迫下,她每日都有練琴,進步不少。我見佢成日都好無聊,功課又一早做哂,就買D二年級練習比佢,但佢就皺哂眉唔肯做。

佢好緊張19/8編班,成日問幾時到0個日。

上次去學童保健,笑死我地,醫生話囡囡的問題是......太高了(135cm)(這也算是問題?o嘴)

原帖由 YuYung 於 09-8-9 00:48 發表
我去左喇, 由於成日都忘記d嘢, 我一記得就立即set入我部手機度, 我囝肥左少少...嘻嘻~~預左

比 d 肉大碼啦, 佢而家已經不再大碼, 醫生話佢要增磅, 因為身高體重唔合比例......高度就去到 over 90%, but 體重就 only 50%