用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有無上門教小朋友phonics及記憶課??
go

有無上門教小朋友phonics及記憶課??

各位,請問有無上門教小朋友phonics及記憶課??我有兩個小朋友--> 一個升小一想佢有記性;另一是k1想開始有好英文發音...家姐無學所以發音不正.....外面大多是group但我沒有時間帶他們出街,所以想找可上門的老師.....有沒有介紹?價錢太約多少一堂?thanks!!

Hi,

我自己現出用緊一個上門老師,佢教我個仔中文記憶法,我個仔讀k1,佢現在都識讀好多字,而且,自從老師到來後,個仔十分喜歡讀字,當我係佢學生,張張字card都話教我讀。有時他會拿起本書讀些他懂的生字,自然他對閱讀增加興趣。老師用的方法也十分活,所以提起他的興趣。請check pm取details.

希望可以幫到你啦。

Please also pm me the contact information of your private tutor.  Thanks a lot.

elbb

原帖由 小甜甜媽咪 於 09-8-1 22:26 發表
Hi,

我自己現出用緊一個上門老師,佢教我個仔中文記憶法,我個仔讀k1,佢現在都識讀好多字,而且,自從老師到來後,個仔十分喜歡讀字,當我係佢學生,張張字card都話教我讀。有時他會拿起本書讀些他懂的生字,自然他對閱讀增加興趣。 ...

有無上門教小朋友phonics及記憶課??

Hi 小甜甜媽咪,
我都有興趣請email請資料比我唔該哂!

[email protected]

Hi,

我自己現出用緊一個上門老師,佢教我個仔中文記憶法,我個仔讀k1,佢現在都識讀好多字,而且,自從老師到來後,個仔十分喜歡讀字,當我係佢學生,張張字card都話教我讀。有時他會拿起本書讀些他懂的生字,自然他對閱讀增加興趣。 ...

Hi, I am interested too, pls pm me too or e-mail

Hi,

Please also pm or e-mail to me,thanks

please pm me. Thanks

pls pm me too

回覆 2# 小甜甜媽咪 的文章

I am interested as well, pls send me detials to [email protected]

Thanks a lot.

回覆 9# CattyMeow 的文章

pls PM me too, thanks!

Hi Please email to me at [email protected]

Hi,

小甜甜媽咪,我找了你那老師教仔仔試左1個月..OK啊!
佢依家多左自動自覺在房看書和大聲讀出自己認識的字...
明顯多左自信及喜歡看書(以前會好無聊係屋周圍蕩)
THANK YOU!!

可否簡述方法及  Email 給我  [email protected]

我都想要資料呀~我仔仔K1不過記憶力跟唔上~~

pls PM me too, thanks!

Please pm me too, thanks!

回覆 1# Mama101 的文章

Pls check pm

小甜甜媽咪,
可否pm埋俾我呀...唔該