用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦!

醒目開學勳章

哩幾日妹妹返學,所以返到去,老師都有同洛遙講,星期一返學,到時就升上幼低,要上一層架喇,到時就會唔同老師架喇,不過我冇聽錯既話,星期一應該會有一位以前老師幫手!

icwlam,

昊藍今年同焯熹一組, Yeah!!!

原帖由 icwlam 於 09-8-28 14:04 發表
焯熹上次回去見到蔡老師也在課室, 他誤以為低班都有蔡老師呀...  所以提一提大家要同寶貝們講清楚呀... 以免他們因有不必要的誤解而失望...   

祝各位小朋友精精神神開開心心再上學.. ...

昊藍都有同我講話點解幼兒班既"莊老師"
點解唔同佢上樓上, 因上次星期日返學校
都唔見莊老師, 仔仔話好掛住"莊老師"~
希望今天各位小朋友返到學校都開開心心,
享受低班既校園生活!!!

原帖由 natalielin 於 09-8-29 18:43 發表
哩幾日妹妹返學,所以返到去,老師都有同洛遙講,星期一返學,到時就升上幼低,要上一層架喇,到時就會唔同老師架喇,不過我冇聽錯既話,星期一應該會有一位以前老師幫手! ...

各位, 大家好! 好耐無上黎啦!

上午班既小朋友, 今朝返學乖唔乖呀?

下午班既小朋友, 快d執好書包預備返學啦!

祝各位小朋友係新學年每日都開開心心返學, 仲要俾心機留心上堂, 低班既教學, 真係比幼兒班緊密好多呀!

俊俊今年由6號校車轉左6A校車,返學上車時間會提早5分鐘,但放學落車時間就早左45~50分鐘(12:20pm就返到).但吾知仲有無其他同學仔都係轉左6A校車呢?同6號校車係吾係都早左放學落車呢?

妳意思係昊藍係林老師果組?

原帖由 天藍 於 09-8-31 09:46 發表
icwlam,

昊藍今年同焯熹一組, Yeah!!!

穎穎有講今日蔡老師(k1)有上去陪佢地玩,重話去左王子公主禮堂玩快樂傘。

我都係上午班既,咁開心,你小朋友叫咩名呀?

原帖由 babyloton 於 09-8-26 13:47 發表
我係第一組上午班,上個月打電話番學校問野係偶然下知道。你上午班定下午班呀?

我個女都係6A車,返學時間同以前差唔多,但放學早了差不多1個鍾。

佢叫沛悅,你個小朋友收乜名呀?

Hi Chickee
你囝囝有無轉到校車呀?而家TKO線多左架12A呀!
我個女D friends全部坐晒12A車!呀女就照舊12號車!

原帖由 Chickee 於 09-8-31 10:43 發表
各位, 大家好! 好耐無上黎啦!

上午班既小朋友, 今朝返學乖唔乖呀?

下午班既小朋友, 快d執好書包預備返學啦!

祝各位小朋友係新學年每日都開開心心返學, 仲要俾心機留心上堂, 低班既教學, 真係比幼兒班緊密好多呀! ...

醒目開學勳章

洛遙話今日玩左太陽傘,老師變摩術,變走d花再變返d花出黎,同埋佢話有一個同學喊,要搵媽咪,而李老師就上左去同佢地玩左一陣!
洛遙又好似冇咩特別,我問佢,而家媽咪湊你返學,冇得係車度訓覺,又要行咁多路,問佢辛唔辛苦,佢話有少少辛苦,我問佢咁唔好返創價幼稚園囉,轉去屋企附近返啦,佢即刻話唔好,又話都唔係太辛苦姐,好快行到,我聽到佢咁答,我好開心,因為真係冇揀錯學校比佢,佢真係返得好開心,好鍾意創價呀!
希望妹妹一樣啦!

Hi babyloton:
我囝囝叫俊樑, 是第三組跟馮老師的. 沛悅是第幾組?

原帖由 babyloton 於 09-8-31 22:30 發表
佢叫沛悅,你個小朋友收乜名呀?

Hi muichujamie,

阿仔仍然坐12號呀。唔知12A係去邊頭呢?

你上落車時間有無變呀? 我上落都比上年遲5min左右。

今年真係好多tko小朋友呀, 剩係我個屋苑都多左4個上車。希望多左架車, 校車會比上年準時d啦!

原帖由 muichujamie 於 09-9-1 00:39 發表
Hi Chickee
你囝囝有無轉到校車呀?而家TKO線多左架12A呀!
我個女D friends全部坐晒12A車!呀女就照舊12號車!

架車早左10 mins到,放學就遲7 mins...都okay!
12A就行寶琳&尚德..... 詳情都唔知,未8到!

原帖由 Chickee 於 09-9-1 10:46 發表
Hi muichujamie,

阿仔仍然坐12號呀。唔知12A係去邊頭呢?

你上落車時間有無變呀? 我上落都比上年遲5min左右。

今年真係好多tko小朋友呀, 剩係我個屋苑都多左4個上車。希望多左架車, 校車會比上年準時d啦!

...

原帖由 muichujamie 於 09-9-1 11:17 發表
架車早左10 mins到,放學就遲7 mins...都okay!
12A就行寶琳&尚德..... 詳情都唔知,未8到!

muichujamie,

可以試下問基哥哥攞路線表bor, 仲要12 & 12A都要攞齊, 因為果日返學校, 同校車負責人傾兩句時, "立"到佢兩張表都有東港城, 咁 d 路線咪又重覆左.

仲有, 囝囝話今年放學唔經秀茂坪, 改行 TKO 隧道返黎, 咁應該可以再早D返到黎喇.

咁正!
你個女今日請左粒糖比我個女呀.... thanks~

原帖由 cps113 於 09-9-2 00:16 發表
我個女(12號)原本5:55落車,而家5:02落車,由差不多尾站變頭站,都幾好,唔洗游成個鐘車河.

我女架校車 9/1 遲咗30分鐘, 8:40am才上車.
今日9/2 仲誇!!! 遲咗40分鐘, 8:50am才上車, 實遲到 !!! :(

校車遲到, 校車姨姨冇电話通知, 呢2日都要自己打去問... no good !!!

傾下講下, 原來大家的資料(接校車時間)不一樣...
我張紙話 8:10am, 佢話佢資料係8:25am.

而家話明天改由8:35am 才上車... 咁遲先上車, 都唔知會唔會遲到 ??

真係no good 喎

我覺得妳需要打電話比基哥哥反映吓...

原帖由 AnitaHo 於 09-9-2 10:42 發表
我女架校車 9/1 遲咗30分鐘, 8:40am才上車.
今日9/2 仲誇!!! 遲咗40分鐘, 8:50am才上車, 實遲到 !!! :(

校車遲到, 校車姨姨冇电話通知, 呢2日都要自己打去問... no good !!!

傾下講下, 原來大家的資料(接校車時間 ...