用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

Welcome~~

原帖由 mt123 於 09-8-7 08:59 發表
Hello.  We are Chun Leung's daddy and mami.

回覆 21# 天藍 的文章

Hi,我是巧怡媽媽,很開心認識各位。

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 09-8-7 11:23 發表
natalielin,

如洛遙好掛住老師可打電話去學校, 因之前家長日
昊藍班主任話如小朋友真係好掛住老師, 老師係學
校當席時可打返去同老師傾電話, 如洛遙好掛住老
師可試下打返去學校, 創幼老師個個都咁好人, 應該
無問 ...

原來係咁架,咁我都可以試下bor,不過都唔使喇,因為sat都返去,因為妹妹家長會,之後又有適應期,成日都返lu!

自己湊係幾開心,希望途中係親子溝通啦,而唔係午睡時間啦
不過佢地返左學,3個鐘唔知做咩好?

醒目開學勳章

原帖由 hauyi_mama 於 09-8-9 00:23 發表

hello!

hauyi_mama,

我想問你囡囡係咪上午班第二組o架?
因我仔仔個組又係有個巧怡, 仔仔有
話成日同佢玩~~

原帖由 hauyi_mama 於 09-8-9 00:23 發表

natalielin,

妹妹今年k1有適應日, 早個姐姐開學, 你就
好可以帶兩個寶貝返學,好開心既事
你諗住平時送完兩個小朋友返學會返屋企先
再出去學校接囡囡? 定係係街上等? 如後者
則睇下附近有無圖書館, 可去睇下書充實下,
or睇下有d乜想學報下d堂夾時間落堂o岩o岩
好接囡。
如前者會返屋企, 就做下屋企野! 但一來一回
都好趕!

原帖由 natalielin 於 09-8-10 10:37 發表

原來係咁架,咁我都可以試下bor,不過都唔使喇,因為sat都返去,因為妹妹家長會,之後又有適應期,成日都返lu!

自己湊係幾開心,希望途中係親子溝通啦,而唔係午睡時間啦
不過佢地返左學,3個鐘唔知做咩好? ...

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 09-8-11 11:47 發表
natalielin,

妹妹今年k1有適應日, 早個姐姐開學, 你就
好可以帶兩個寶貝返學,好開心既事
你諗住平時送完兩個小朋友返學會返屋企先
再出去學校接囡囡? 定係係街上等? 如後者
則睇下附近有無圖書館, 可去睇下 ...

我唔會返屋企喇,因為太遠同埋要比多左車費,我會去圖書館,行下街,買定餸,返媽咪屋企咁喇!
因為近學校都冇咩好做,如果又一城都好遠(唔識行要搭25m),落返九龍城都可以既(因為識路,可以慳車費嘛)!

啱啱打薄, 8月份學費, 真係過咗數 ??

跟手打番學校, 老師話之前有通告話8月份会照過9月份學費,  到9月份就唔会過數....   唔記得咗tim...hehe

原帖由 natalielin 於 09-8-7 03:01 發表

8月份係唔使架,因為交11個月學費嘛!

天藍:

巧怡是上午班第二組(香蕉組),平時佢都有提到昊藍(蘋果組),佢話要同你仔仔做好朋友。

hauyi_mama,

好開心係到見到巧怡, 因昊藍成都有提巧怡,
相信佢地係學校成日一齊玩, 真係好~
升上K2昊藍同巧怡又係同一組相信會好多
機會一齊玩。哈~哈~

原帖由 hauyi_mama 於 09-8-13 22:33 發表
天藍:

巧怡是上午班第二組(香蕉組),平時佢都有提到昊藍(蘋果組),佢話要同你仔仔做好朋友。

AnitaHo,

我都check個扣左數! Thanks!!!

原帖由 AnitaHo 於 09-8-13 10:02 發表
啱啱打薄, 8月份學費, 真係過咗數 ??

跟手打番學校, 老師話之前有通告話8月份会照過9月份學費,  到9月份就唔会過數....   唔記得咗tim...hehe

原帖由 天藍 於 09-8-14 10:25 發表
AnitaHo,

我都check個扣左數! Thanks!!!

我地都扣左,我老公重問我點解8月都要扣,我話左佢聽會提早扣。

我想問下午班k2學生是不是8月23日回校上適應期,要不要穿校服和仲要帶些什麼東西,謝謝,

大板牙,

我仔仔係上午班, 我記得通告寫下午班係下午時
段回校(23/8), 好似個日係與新班主任見面, 同
交回學習檔案、評估和在校穿的白鞋回校, 通告
無寫要穿校服, 但有話到時校服商在校可訂校服,
我估可不用穿校服回校。
不知有無其他家長知道, 補充下資料!?

原帖由 大板牙 於 09-8-18 20:55 發表
我想問下午班k2學生是不是8月23日回校上適應期,要不要穿校服和仲要帶些什麼東西,謝謝,

我8/15幫学校做家長義工時問過老師, 果日園生不用穿校服 ...

原帖由 天藍 於 09-8-19 10:39 發表
大板牙,

我估可不用穿校服回 ...

原帖由 天藍 於 09-8-19 10:39 發表
大板牙,

我估可不用穿校服回 ...
謝謝你 天藍

我都黎報到先...

我個仔係下午k2第一組 ga:)

Thanks!!!

原帖由 AnitaHo 於 09-8-19 11:10 發表
我8/15幫学校做家長義工時問過老師, 果日園生不用穿校服 ...

原帖由 AnitaHo 於 09-8-19 11:10 發表

我都係諗住上黎問下聽日洗唔洗著校服o家,唔該晒!

天藍 & jk923  

you're welcome.. 明天睇下撞唔撞到 !!

原帖由 jk923 於 09-8-22 17:51 發表

我都係諗住上黎問下聽日洗唔洗著校服o家,唔該晒!
‹ 上一主題|下一主題