用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦!

各位,

快d過o黎新topic傾計報到啦! Welcome~

焯熹媽咪到... 唔該哂天藍

哈哈 大家都升班 ....  ^.^

唔使客氣! 大家都大個仔大個女升班啦~

原帖由 icwlam 於 09-7-31 14:04 發表
焯熹媽咪到... 唔該哂天藍

哈哈 大家都升班 ....  ^.^

我黎啦!穎穎呢排好掛住老師同同學仔呀!

昊藍都係呀~~~

原帖由 jk923 於 09-7-31 21:55 發表

文慧媽都黎報到... ^-^

Hi ~ Welcome!!!

原帖由 AnitaHo 於 09-8-2 10:56 發表
文慧媽都黎報到... ^-^

原帖由 天藍 於 09-7-31 10:29 發表
各位,

巧研媽咪報到, thanks ! :)

3號風球啦! 大家出門小心d風大雨大, 帶傘呀!!!

原帖由 chy1015 於 09-8-3 13:42 發表

巧研媽咪報到, thanks ! :)

我地好好彩呀,入左黃金海岸玩左3日,係裹面撞到馮主任同佢妹妹帶左d小朋友入去玩,我地都係尋日check out。朝早都重有落泳池玩水,玩完水上到樓睇到電視話轉左3號風球lu。

jk923,

我係facebook到見到你d相, 你地一家玩得好開心,
真好彩你地一家玩完走先掛3號風球, 仲要咁有緣
撞到馮主任一家真係開心~~

原帖由 jk923 於 09-8-5 23:09 發表
我地好好彩呀,入左黃金海岸玩左3日,係裹面撞到馮主任同佢妹妹帶左d小朋友入去玩,我地都係尋日check out。朝早都重有落泳池玩水,玩完水上到樓睇到電視話轉左3號風球lu。 ...

all mama,

想問下學費問題, 因昨天打簿見學校已扣了學費,
但今次扣既數係$1060.00, 想問下學費係咪減
o左? 因之前係扣$1,150.00, 我記得之前學校
有張通告講個此問題, 但我睇番又唔係好明, 同
想問, 今個月扣o左學費下個月係咪即係唔使扣???
希望有家長能解答我以上的問題! Thanks!!!

醒目開學勳章

應該係你地學券今年多左呀!!

好似係每年多1仟..你問下係咪

**

原帖由 天藍 於 09-8-6 11:44 發表
all mama,

想問下學費問題, 因昨天打簿見學校已扣了學費,
但今次扣既數係$1060.00, 想問下學費係咪減
o左? 因之前係扣$1,150.00, 我記得之前學校
有張通告講個此問題, 但我睇番又唔係好明, 同
想問, 今個月扣o左學 ...

醒目開學勳章

洛遙媽到!
好懶呀~好耐冇入黎tim,我搬左去天水圍喇!

好快就一年,升k2喇,要認真d同亞女讀書先得,細妹都k1喇,好快就開學,8月後好多日要帶2b返soka,仲要快買d新鞋比佢地交返學校!

醒目開學勳章

原帖由 jk923 於 09-7-31 21:55 發表

洛遙問我有冇吳老師個電話,佢想打比佢傾計,我話冇呀,佢就話咁係電腦睇佢啦!

醒目開學勳章

原帖由 cps113 於 09-8-6 19:49 發表
有無ma ma 知8月份入要唔要交學費.定喺9月份.

8月份係唔使架,因為交11個月學費嘛!

Hello.  We are Chun Leung's daddy and mami.

原帖由 天藍 於 09-7-31 10:29 發表
各位,

natalielin,

如洛遙好掛住老師可打電話去學校, 因之前家長日
昊藍班主任話如小朋友真係好掛住老師, 老師係學
校當席時可打返去同老師傾電話, 如洛遙好掛住老
師可試下打返去學校, 創幼老師個個都咁好人, 應該
無問題~
你好幸福可自己帶2個小朋友返學, 雖然地方遠d,
但係路途中係好好既親子溝通~~

原帖由 natalielin 於 09-8-7 03:00 發表

洛遙問我有冇吳老師個電話,佢想打比佢傾計,我話冇呀,佢就話咁係電腦睇佢啦!

Oscar 媽,

好多謝你常為我地解答問題! 我留意下係咪學卷
多左, 唔該晒!

原帖由 Oscar媽 於 09-8-6 14:48 發表
應該係你地學券今年多左呀!!

好似係每年多1仟..你問下係咪

**