用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

hannah616,

唔係呀,2間學校都有壓力,都係傳統學校.不過,parentslove話佢個囡囡鍾意GH,所以佢會prefer GH.我個囡鍾意st.cat,第日上小學唔知慣唔慣??

Karen8888,

好介紹!!我平時用個小透明樽入住.而家只有2隻,上面個排未甩,反而出左犬齒,真係怪怪地.

mmak,

send左e-mail比你.試下!!
又會咁橋??聽日到我,9月都唔知點算?到時放學要去接佢,都幾頭痕.

原帖由 hannah616 於 09-8-3 17:59 發表

我以前有一位舊同事個女讀HF,
佢個女係資優,
好嚴,好大壓力佢個女跟唔上,
結果學校要佢轉校!!
我諗GH會好D.

Hello,
我一直都有 keep 住睇大家的 message, 現在見到開新版, 走來 say hi, 亦祝大家的小朋友有一個開心的小一生活.

Karen8888,
你介紹的盒仔好o岩用, 可以將d牙仔整整齊齊放好. 我仔仲未開始換牙. 牙醫話佢d牙好密, 怕第2時出新牙時唔夠位出,  d牙唔齊.

Thanks for all your support, we got the 2nd interview for GH on August 10.
God bless!

where do u live ?  We do not receive it when open mail box today (TKO)........

原帖由 parentslove 於 09-8-3 12:40 發表
Dear all,

Received Graduation Performance Disc today.  Still very touching.

mmak,

我驚佢唔夠訓多d,到時又返全日又要上ECA,唔知佢頂唔頂到.

買左書同校服...有些野仲研究緊...

你地有冇人會包書??

原帖由 mmak 於 09-7-31 21:12 發表
vhunghk,

好緊張吖......
咩都未買???....

only 做咗校服咋....

fyeung,

明天要什麼去上堂?  要單行薄嗎??

It was sent to my office (Tsim Sha Tsui) yesterday.  Should be soon!

原帖由 barney2009 於 09-8-3 23:03 發表
where do u live ?  We do not receive it when open mail box today (TKO)........

vhunghk,

帶筆袋,file會今天上堂派.
我都買左書,1/2舊書,1/2新書.舊書已經包左,新書我都會包,尤其好多係作業.

原帖由 vhunghk 於 09-8-4 00:07 發表
fyeung,

明天要什麼去上堂?  要單行薄嗎??

birdbird,

好耐無見!! Grant升yr 2咯,得閒上黎傾下學校生活!!

原帖由 birdbird 於 09-8-3 20:37 發表
Hello,
我一直都有 keep 住睇大家的 message, 現在見到開新版, 走來 say hi, 亦祝大家的小朋友有一個開心的小一生活.

Karen8888,
你介紹的盒仔好o岩用, 可以將d牙仔整整齊齊放好. 我仔仲未開始換牙. 牙醫話佢d牙好 ...

fyeung, birdbird:

Cherie於上星期到牙醫脫了一隻牙, 前面隻未鬆, 後面隻巳出. 個女啲牙又大又密, 我都驚唔夠位出大人牙, 生得唔靚又要錢括牙

Karen8888,

Falisha下面2隻門牙又係咁,後面出左,前面未甩,不過之前穎晴媽咪話比我知,甩左前面架牙,後面會移出黎,我先無咁驚.而且事實上又係wow.
而家又輪到犬齒又係咁!!

原帖由 Karen8888 於 09-8-4 13:22 發表

Cherie於上星期到牙醫脫了一隻牙, 前面隻未鬆, 後面隻巳出. 個女啲牙又大又密, 我都驚唔夠位出大人牙, 生得唔靚又要錢括牙 ...

原帖由 Karen8888 於 09-8-4 13:22 發表

Cherie於上星期到牙醫脫了一隻牙, 前面隻未鬆, 後面隻巳出. 個女啲牙又大又密, 我都驚唔夠位出大人牙, 生得唔靚又要錢括牙 ...

Karen8888,
oh, 要去牙醫到脫牙, 咁咪.... 好痛囉. 而家至怕佢地d BB牙未鬆時大人牙就出. 咁樣出牙, 好多時都唔夠位. 大少個牙醫話如果係咁, 大人幫手搖鬆d前面隻bb牙. 我就想個仔唔好咁快出大人牙.... 因為唔捨得佢變大個仔呀.

fyeung,
hi. Grant 仲有2個星期多少少就開學. Year 1 時, 個班主任好識湊小朋友, 令到Grant 進步不少.... 希望 Year 2 時一樣好彩, 撞到個好好好的班主任.

小熊媽咪,

妳係指新X城的學X教室及新開果間小X士?

學X教室 : 新X城呢間係總校,初期就係果幾
個股東 (門外貼左專題介紹果幾位) 打骰兼授課
,之後就外聘導師返黎教,依家就係特許經營
模式運作,將軍澳區都開左好多間,我大女小四
果時參加過半個學期既功輔班及逢星期六既中文
班,我就覺得麻麻地!

小X士 : 坑口新寶城 (E.nopi 對面) 同寶盈
花園都有 centre,我個 fd 既 fd 就搵開坑口
新寶城果間,後尾我個 fd 見佢朋友個女補得
唔錯就 join 埋,但佢就搵寶盈果間 (不同導
師) ,補左三個月覺得麻麻就冇再 join!

我諗 join 補習社既 course 好唔好都係講
彩數!

原帖由 小熊媽咪 於 09-8-3 14:00 發表

甘"學士教室"呢?
穎晴媽咪

穎晴媽咪,

都話你多料架啦!

小熊媽咪,

不過話時話,補我會搵私人上門.可以慳左d時間,唔使走來走去,而且出面會幾個小朋友一班,可能會多左傾計.

原帖由 穎晴媽咪 於 09-8-5 17:03 發表
小熊媽咪,

妳係指新X城的學X教室及新開果間小X士?

學X教室 : 新X城呢間係總校,初期就係果幾
個股東 (門外貼左專題介紹果幾位) 打骰兼授課
,之後就外聘導師返黎教,依家就係特許經營
模式運作,將軍澳區都開左好多間,我大 ...

fumiko,

佢好"精"架, 扮乖咋... 佢話知道D大人鐘意小朋友乖嘛....
佢扮架咋..... 曳到C
平日我俾佢激到得返半條人命~~唉 !!

原帖由 fumiko 於 09-8-3 17:17 發表
Yes, Por Por told me..

我同婆婆都成日話zoe 好乖, 你教得好好!

我聽朋友講, 用水煲吓D牙仔.. 滾2滾, 然後用漂白水浸吓, D牙仔先可長期keep 住...

原帖由 fumiko 於 09-8-3 17:23 發表
I want to buy one too.  

Per the dentist, to keep the teeth properly, we need to either boil it thoroughly (with something added which I forgot what) or to put it under sunshine for long enough..

The first one I put it under sunshine for some 2-3 days, and then put in the medicine bag provided by the dentist..

fyeung,

收到D 相啦, 我得閒會post 埋我影嗰D...

原帖由 fyeung 於 09-8-3 18:45 發表
mmak,

send左e-mail比你.試下!!

birdbird,

係啦~好耐無見!! 仲以為你唔記得我地tim...
得閒多D上黎傾下!!

我囡啱啱開始換牙....  牙醫都係話佢d牙好密好實tim, 所以BB牙仲未甩, 因為小朋友長大口腔牙肉都會變大, 所以D牙仔有gap位 就會甩...
牙醫話我囡口腔牙肉無咩變大, 前面門牙已經出咗牙仔, 後面大牙都出緊了, size 應該定咗, 第2時出新牙會夠位出,  d牙多數唔齊...
出晒前面8隻要去睇多次牙醫, 可能要 箍牙??

原帖由 fyeung 於 09-8-4 12:59 發表
birdbird,

好耐無見!! Grant升yr 2咯,得閒上黎傾下學校生活!!

vhunghk,

你係咪都有報太子個英文班??

原帖由 fyeung 於 09-8-4 10:07 發表
vhunghk,

帶筆袋,file會今天上堂派.
我都買左書,1/2舊書,1/2新書.舊書已經包左,新書我都會包,尤其好多係作業.

parentslove,

我hubby 今日收到GH call 問我囡讀唔讀, Zoe 係1早去考咗, 不過佢係on waiting list 嘅...
我諗GH 有位, 你可以放心....

原帖由 parentslove 於 09-8-3 21:22 發表
Thanks for all your support, we got the 2nd interview for GH on August 10.
God bless!
‹ 上一主題|下一主題