用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中ニ英文補習
go

升中ニ英文補習

阿仔勉強入左間Band 1 學校 , 但而家因英文唔掂要試升F2, 想問下有咩補習社可以打番好佢個英文底??
(最好有啲練習俾佢做)

原帖由 S08CWL42 於 09-7-31 00:28 發表

你想找那一區呢.?

最好係港島或者荃灣區

我個仔係荃灣中心補英文補咗1年,現在升中1,個Miss好有心機教;佢多數補荃灣Band 1學生,價錢唔算太貴,如果有興趣我可以俾個電話no你問吓有無位。

原帖由 cykfiona 於 09-7-31 20:43 發表

最好係港島或者荃灣區

XXXXX教育啦!

初中教育版規
嚴禁:

1.
與本討論區討論內容無關之文章(Off Topic)
2.
含版權而並非由信息發放者擁有之文字、圖片、影像、聲音,及應用軟件。
3.
除了「二手市場」外,嚴禁用者作出任何形式的產品及服務宣傳,版主及系統管理員會視乎內容而決定是否刪除該文章。
4.
網上行銷及招收任何網上賺錢計劃之會員。
5.
除系統管理員及版主的特別公告外之各類跨版型式之文章(Crosspost)
6.
內容存有粗言穢語、人身攻擊或誹謗內容成份之新聞稿件。所有有關文章,不論誰是誰非,均會被系統管理員及版主刪除。
7.
重覆/重發/連環發放的新聞稿件。
8.
於內容含有淫褻或不雅成份之新聞稿件(包括簽名及附加檔).
9.
不得在任何情況下冒本版管理員(俗稱版主)或系統管理員之名發放任何文章。
10.
侵犯個人私隱之言論或留言,有意或無意地公開其他用戶或非用戶之個人資料(包括電話號碼、電郵地址、ICQ號碼等等)
11.
濫用網上資源,例如不停要求PM回文及留電郵等沒有可讀性的Topic
無意初犯者遷移文章或刪文,蓄意累犯者將被禁止戶口。
謝謝各位的努力合作使到教育王國更趨完善!

個底差梗係搵一對一補習啦,補習社咁多人,淨係做練習,俾人剔左個答案對完就算,邊學到野?

我都覺得一對一好d, 可以跟據你小朋友黎教, …私補可以由好基本教起, 可能教返P5/P6先, 等個底好d先再追翻F1/F2, 如果大班補, 肯定唔會教返之前d野...

原帖由 懷恩叮 於 09-8-14 00:50 發表
個底差梗係搵一對一補習啦,補習社咁多人,淨係做練習,俾人剔左個答案對完就算,邊學到野?

簽名被屏蔽

可否pm灣仔Miss資料?

醒目開學勳章

原帖由 V-mama 於 09-8-31 16:14 發表
我個女都係讀Band 1係灣仔補了兩年,進步好多,老師解釋得非常詳盡。個老師除了補小組英文都補單對單。成日都有練習重訓練埋英作技巧。

可以pm資料比我嗎?thx.

原帖由 V-mama 於 09-8-31 16:14 發表
我個女都係讀Band 1係灣仔補了兩年,進步好多,老師解釋得非常詳盡。個老師除了補小組英文都補單對單。成日都有練習重訓練埋英作技巧。
我也想要他的資料,可否PM給我呢?謝謝。

我也想要他的資料,please PM or send email [email protected] to me?謝謝。

回覆 11# V-mama 的文章

我也想要灣仔Miss的資料,please send to me:[email protected]
thanks

我也想要荃灣中心miss資料

patlychan:please send information for me thanks! [email protected]

原帖由 patlychan 於 09-8-1 23:37 發表
我個仔係荃灣中心補英文補咗1年,現在升中1,個Miss好有心機教;佢多數補荃灣Band 1學生,價錢唔算太貴,如果有興趣我可以俾個電話no你問吓有無位。

Hi, patlychan

我都想要荃灣中心補英文Miss資料,可否PM給我.Thanks!

可否pm灣仔Miss資料?

Hi,

Please send the information about 灣仔Miss to us.

[email protected]

Thk