用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Littlecosmos vs 坑口Kids Playhouse
go

TKO Littlecosmos vs 坑口Kids Playhouse [複製鏈接]

有冇小朋友上過這兩間的Playgroup or K1英語課程?
家長可否分享一下優點缺點?

0    0    0    0
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我囝囝讀過little cosmos (係18個月大開始讀果隻), 啱啱先停, 因為要返PN 了.

個人意見, 如果選little cosmos , 會選平日上堂, 因為星期6/日班啲老師無咁attract 到啲小朋友(補堂時發現的).

平日上堂果位老師, 我見小朋友好喜歡佢, 同埋開頭要有心理準備小朋友唔係即時學識啲野, 家長要配合, 但上咗一段時間, 我囝囝學識咩叫line up, put the rubbish in the rubbish bin, wash hand, coloring ,sticking, story time, counting 等等...

我囝囝好enjoy, 平時唔駛返學, 經過都話要入去上堂...

原帖由 BabyHilary 於 09-7-29 14:15 發表
有冇小朋友上過這兩間的Playgroup or K1英語課程?
家長可否分享一下優點缺點?

helloe bebesoky,

妳囝囝係咪9月返迦南PN?
我地之前chat過, 我打算同囡囡報10/11PN.

而家我囝囝享littlecosmos上K1-to-be,
暫時上左兩堂感覺都幾好,
不過見kids playhouse時間長少少, 價錢又平少少,
唔知邊間質素會好d呢?
如果囝囝繼續返littlecosmos,
囡囡都可能會享嗰度返playgroup.

原帖由 bebesoky 於 09-7-30 15:59 發表
我囝囝讀過little cosmos (係18個月大開始讀果隻), 啱啱先停, 因為要返PN 了.

個人意見, 如果選little cosmos , 會選平日上堂, 因為星期6/日班啲老師無咁attract 到啲小朋友(補堂時發現的).

平日上堂果位老師, 我 ...

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我囝囝報咗適應班, 所以8月就開始返學喇
係迦南呀

唔知妳囝囝係唔係Miss Stephanie 敎, 佢好nice & funny , 小朋友好鍾意佢.

我係用以下原則選擇
價錢係其一, 呀囝enjoy同學到野係其二, 地點方便係其三

至於另一間我俾唔到意見, 因未讀過

原帖由 BabyHilary 於 09-7-30 23:09 發表
helloe bebesoky,

妳囝囝係咪9月返迦南PN?
我地之前chat過, 我打算同囡囡報10/11PN.

而家我囝囝享littlecosmos上K1-to-be,
暫時上左兩堂感覺都幾好,
不過見kids playhouse時間長少少, 價錢又平少少,
唔知邊間質素 ...

唔知坑口那間如何?  謝謝...

我囝囝唔係ms stephanie教, 係ms flora,
後生d嘅鬼妹姐姐, 都幾nice.

原帖由 bebesoky 於 09-7-31 10:05 發表
我囝囝報咗適應班, 所以8月就開始返學喇
係迦南呀

唔知妳囝囝係唔係Miss Stephanie 敎, 佢好nice & funny , 小朋友好鍾意佢.

我係用以下原則選擇
價錢係其一, 呀囝enjoy同學到野係其二, 地點方便係其三

至於另一 ...
‹ 上一主題|下一主題