用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中交流區 - 屯門
樓主: khmama
go

升中交流區 - 屯門 [複製鏈接]

田家炳已經出左2nd interview 信, 有冇同學仔有得見 ?

我都系申請兩間都有於信封及面試信上細細隻字 MARK 有這個 APPNO. 收到的信及信封是同一個 NO.
但是兩間中學的 APPNO. 是不同。

你個二間學校的回郵信上都寫有相同的 APPNO. 真系咁Q喳。
我系因為小兒同學仔及左鄰右舍(家住元朗, 鄰舍是選元朗區中學) 大家收到信后都有, 后來有家長問了一個於元朗某中學做校工的家長, 佢告知這样是方便書記寄存及核對資料用, 無特別意思。

原帖由 richau 於 10-3-18 11:26 發表
但是我發現二間學校的回郵信上都寫有相同的Number, 而同APPNO是一樣的.

啊! 田家炳有 2nd interview? ....我無收到信即系....

原帖由 paklamryan 於 10-3-18 16:05 發表
田家炳已經出左2nd interview 信, 有冇同學仔有得見 ?

可能係今日會收到呢, 唔洗失望, 但係大b的同學都收到信, 田家炳之前已經有通知 2月27日1st in, 3月27日 2nd in 呀, 我個仔不知幾緊張, 成日問收唔收到信, 而家忙左程分試先, 再補下面試d野 !

原帖由 Skywan 於 10-3-18 16:23 發表
啊! 田家炳有 2nd interview? ....我無收到信即系....

原帖由 richau 於 10-3-17 14:29 發表
請問有無人知道 董玉娣名單個 AppNo 是代表甚麼 ?它不是由1至500.

AppNo = application number.

其實面試都係平常心啦. band 1頭學校, 好實際的.

學生編號已有各位小姐/ 少爺之全港排名了. 正選/ 後備學校已有一張 list, interview 只是看一下有沒有需要在正選之 list 之內 out 出 或 put in 吧了.

阿囡收到梁記信2nd interview,唔知到時會點interview呢?又用咩型式?。今日interview完陳記真係好多人

我個仔昨天都有in陳記都等了1個鐘,唔知昨天in了幾多人?

問d工作人員話今年得5佰幾人, 舊年有7佰幾, 點解會少左咁多 ? 點解等成個鍾 ? 我亞仔2:45 去到, 3:30已經走得, 可能佢問你個小朋友多d野, 機會大d

原帖由 winkylau 於 10-3-26 09:47 發表
我個仔昨天都有in陳記都等了1個鐘,唔知昨天in了幾多人?

我個仔話等了很夠只in了大約5分鐘,你們的仔/女去陳記in了幾多分鐘.

我是新手媽咪,我想請問有關中一派位問題,小兒就讀小保良,
小五報分第一次  40/178
小六報分第二次  28/175

中A
英A
數B
常A
音A
視A
自行已見董玉娣及陳瑞芝

請問大抽獎應怎選??

原帖由 mingmui 於 10-3-27 13:50 發表
我是新手媽咪,我想請問有關中一派位問題,小兒就讀小保良,
小五報分第一次  40/128
小六報分第二次  28/125

中A
英A
數B
常A
音A
視A
自行已見董玉娣及陳瑞芝

請問大抽獎應怎選?? ...

抽獎要計埋第三次成績, 如果仍然係 band  1就緊係要band 1啦; 而且, 頭2間重要一定係自行派位之2間.

話明抽獎都要好睇彩數. 唯有排自己心水啦, 又唔知個 random code 係前定後, 但肯定 band 1, 就幾大都填 band 1啦, 如果小朋友成績好好, 董中面試都話好易, 就緊係放再TOP之學校在上, 不要填陳中在頭三位了, 如果董中面試覺得深, 就要填回陳中高一點位置. 雖然大家都是BAND 1,但真的有少許距離; 當然, 自己實力亦好緊要...  

只是最怕 BAND 1尾成績, 如果降到 BAND 2 而又唔知, 但又填鬼晒 BAND 1才最麻煩, 不過, 睇妳先2次之成績都唔使好擔心, 幾大都 BAND 1...

阿囡今日2nd面試咗梁記,好在佢都係問吓鍾意間學校乜嘢及課外活動呀!我聽到一位男學生話好難呀!問對香港從外地輸入勞工的意見

Joe 媽媽、
感謝你

宣道跌出 band 2 尾 ? 昨晚聽學校講座話 band 2 中, 我有冇聽錯 ?乙部又唔可以填所有的 band 1, band 2 又唔係好多比我選, 真係唔知點填好 !

原帖由 pumber 於 10-4-11 16:21 發表

宣道已經跌到band 2尾,band 3頭了,永隆升緊banding,band1 尾度啦!!!

啊! 我昨晚都有出席講座。

係呢! 你班主任點講.... 我見資料去年派位上午派得好好..
你點揀選....

原帖由 paklamryan 於 10-4-23 15:37 發表
宣道跌出 band 2 尾 ? 昨晚聽學校講座話 band 2 中, 我有冇聽錯 ?乙部又唔可以填所有的 band 1, band 2 又唔係好多比我選, 真係唔知點填好 !

人人都話第二 、三志願要保險些, 否則便會跌到好后
大抽獎的乙部: 選校次序 3 不知道如何選擇那,請賜教 :

~ 路德會呂祥光
~ 崇真書院
~ 東華三院辛核年
~ 浸信會永隆中學
~ 宣道中學

醒目開學勳章

正路係:

4~ 路德會呂祥光
3~ 崇真書院
1~ 東華三院辛亥年