用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 09-10 LK A.M. 同學會
go

09-10 LK A.M. 同學會

Hello All! 大家好!  這悠長暑假玩得開心嘛?
我囡囡BreBre9月將會升上LKA a.m.班, 歡迎所有升讀LK a.m.的同學仔得閒入來傾吓計,互相交流吓聖心幼稚園爸媽的心事心得啦。:D

Hello BreMa, 小女『堯堯』來年都係由NCB 升上LKA 班,請多多指教!

原帖由 BreMa 於 09-7-20 18:30 發表
我囡囡BreBre9月將會升上LKA a.m.班, 歡迎所有升讀LK a.m.的同學仔得閒入來傾吓計,互相交流吓聖心幼稚園爸媽的心事心得啦。:D ...

點解冇人既?

原帖由 Yiuyiubee 於 09-8-26 23:54 發表
點解冇人既?

hi, 我女女係由 NCD AM 升上 LKC AM,
大家多多指教 .

未開學丫嘛   

原帖由 Yiuyiubee 於 09-8-26 23:54 發表
點解冇人既?

大家好!慧琪由 NCC 升上 LKB 呀!

我阿囡Evelyn都係LKA 呀, 多多指教 .
我覺得班主任胡老師相當好呀 .

原帖由 BreMa 於 09-7-20 18:30 發表
我囡囡BreBre9月將會升上LKA a.m.班, 歡迎所有升讀LK a.m.的同學仔得閒入來傾吓計,互相交流吓聖心幼稚園爸媽的心事心得啦。:D ...

Hi 大家好,

我女係Jasmine, 由NCD升上LKD.  哩度好似未有LKD家長喎.

唔知係唔係太耐無返學, 阿女有得返學好開心. 小朋友做咗LK姐姐真係唔同D, 見佢哋返到課室都好自動自覺.

我個女盈盈都係LKA班呀

WINNIE, Alisya 幾好嗎?

BreBre 媽, 你阿女係咪思言呀?

原帖由 薳然媽媽 於 09-9-1 23:47 發表
我阿囡Evelyn都係
  1. LKA 呀,
複製代碼
多多指教 .
我覺得班主任胡老師相當好呀 .

Aliysa Ok 啦!不過第二日已經要掉位喇!
盈盈都好嗎?

原帖由 bcwong 於 09-9-2 23:16 發表
我個女盈盈都係LKA班呀

WINNIE, Alisya 幾好嗎?

BreBre 媽, 你阿女係咪思言呀?

各位Mami,你地會唔會報興趣班呀?
Daddy 想 慧琪報奧數,我就想慧琪報小童軍/小蜜蜂!不過請問有冇人知小童軍/小蜜蜂有乜野分別?

小童軍係BOYS架,所以ALISYA要報小蜜蜂啦,我都有幫盈盈報

原帖由 winwin413 於 09-9-3 22:07 發表
各位Mami,你地會唔會報興趣班呀?
Daddy 想 慧琪報奧數,我就想慧琪報小童軍/小蜜蜂!不過請問有冇人知小童軍/小蜜蜂有乜野分別?

點解呀?

盈盈幾好呀,同舊年比,真係大個女好多,把口鬼咁厲害 朱老師舊年學期尾都話俾盈盈同慧琪激到笑死  

原帖由 winwin413 於 09-9-3 00:03 發表
Aliysa Ok 啦!不過第二日已經要掉位喇!
盈盈都好嗎?

但張 list 寫: 男女幼兒均可參加   
所以有D唔明?

原帖由 bcwong 於 09-9-3 23:21 發表
小童軍係BOYS架,所以ALISYA要報小蜜蜂啦,我都有幫盈盈報

好似係同隔離個小朋友玩到不受控制 & 成日傾計囉!

原帖由 bcwong 於 09-9-3 23:27 發表
點解呀?

盈盈幾好呀,同舊年比,真係大個女好多,把口鬼咁厲害 朱老師舊年學期尾都話俾盈盈同慧琪激到笑死  

其實兩者學既野都冇咩分別,小童軍係UNDER 香港童軍總會,而小蜜蜂係UNDER 香港女童軍總會。如果一直學上去,男孩子只可以報小童軍。

原帖由 winwin413 於 09-9-3 23:42 發表
但張 list 寫: 男女幼兒均可參加   
所以有D唔明?

Hello 早晨大家好! Nice to meet you all here!

Bcwong: Yes, 我囡囡係思言! Hope your daughter is enjoying LK life. Mine said she likes Ms Wu just as much as Ms Chu from NCC.:loveliness:

Hello Winnie! Please say Hi to Aliysa for Bre and myself!:D

I'm also thinking of signing up Bre for 小童軍 instead of 小蜜蜂,  both are for boys and girls. Just for us, the day for 小童軍 is more convenient. But I live far away from school, has to pick her up at 1pm by ourselves...
原帖由 Yiuyiubee 於 09-9-4 08:13 發表
其實兩者學既野都冇咩分別,小童軍係UNDER 香港童軍總會,而小蜜蜂係UNDER 香港女童軍總會。如果一直學上去,男孩子只可以報小童軍。

Hello All Mum & Dad,

大家好呀! 囡囡苗苗由 NCB am上LKC am. 我都想俾佢參加小蜜蜂..但要自己接放學..真係有d 困難.
[img align=left]D:\My Photos\My Baby 岑活苗\2006-05 六個月大\2006-05-06\100_0767-3.jpg[/img][img align=left]D:\My Photos\My Baby 岑活苗\2006-05 六個月大\2006-05-06\100_0768-2.jpg[/img]

悅忞媽咪,
可能LKD 媽咪少D上BK呀.
之前CHAT開NCD 媽咪, 有頗多去左LKC呀.
我見無熟人, 都少上來呀.

DEAR ALL,
提提大家, 要幫囡囡預備中國服呀, 黎緊生日會要著呀.
今日幫阿囡試返舊年O個套, 佢太快高長大啦, 去年都預大了小小, 今年唔啱著添, 要幫佢買套新嘞.

原帖由 jasey 於 09-9-2 14:55 發表
Hi 大家好,

我女係Jasmine, 由NCD升上LKD.  哩度好似未有LKD家長喎.

唔知係唔係太耐無返學, 阿女有得返學好開心. 小朋友做咗LK姐姐真係唔同D, 見佢哋返到課室都好自動自覺. ...

薳然媽媽

傾下傾下就熟 ka la  ^.^