用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 ...
樓主: 喧嘩
go

2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 [複製鏈接]

我又要返工, 返學, 考試, 做功課, 又鐘意上網, 真係冇乜時間, 就算有都唔想郁, 亞女幼稚園d功課我地從來唔睇, 由得佢, 佢會自己攪掂, 有時會寫錯, 不過都仍然唔會幫佢check功課, 唔會問佢做左未, 手冊都成日唔記得簽, 佢每星期都要剪報, 我地兩公婆都冇幫過佢, 全部都係我亞媽幫佢, k1-k3我地都冇乜理, 真係超懶.
我個女係d超級主動的小朋友, 佢一見到有小朋友玩緊, 佢就會走埋去問可唔可以一齊玩, 老師評語係話佢有講不完的話題喎, 我完全唔担心佢識朋友, 好多小朋友都鐘意同佢做fd, 而且佢係一個好鬼熱情的人, 希望佢可以同你地d小朋友做到好朋友啦
原帖由 龍柱 於 09-7-22 13:34 發表
喧嘩,

哈!哈! 好欣賞你咁坦白, 話你兩公婆係大懶蟲!

但從今日開始, 你們要 "微調" 吓喇! 禮小好著重親子關係和家校合作... 禮小有今日的名聲, 相信唔係單靠學校的努力, 就可以有今日的成就... 其實任何學校皆是也. ...

nngg,
唔好意思, 我又再pm過你
原帖由 NNGG 於 09-7-22 23:19 發表
幾日前pm過你, 請問收唔收到?
NNGG, yes.

If possbile, better to buy two uniforms.  For me, I am a working mom, no time to help them to clean and iron.

喧嘩
please check PM

hi fi-fi,

以我所知, 連埋我阿仔, 最少有8個會讀番... 有兩個仲係一條心到, 連大抽獎都無參加.  其實我們愛班, 都唔係個個派得好好.  只是有些考到直資, 或有些唔想交學費.  亦有一個好好彩, 甲部跨區而抽到心水...

原帖由 fi-fi 於 09-7-22 08:31 PM 發表
龍柱,

hi~忘記了同你say hi添~~

係喎,你果班有幾多個同學仔讀番禮小呀....我囝果班好似唔係太多(已知有三位),因為好多派位都派得好好呀!

喧嘩,

你唔算叫懶... 而係忙... 哈哈! 亦可以說是一個借口...

睇嚟, 你媽咪都幫了你好多, 唔單止日常照顧那麼簡單.

原帖由 喧嘩 於 09-7-22 11:41 PM 發表
我又要返工, 返學, 考試, 做功課, 又鐘意上網, 真係冇乜時間, 就算有都唔想郁, 亞女幼稚園d功課我地從來唔睇, 由得佢, 佢會自己攪掂, 有時會寫錯, 不過都仍然唔會幫佢check功課, 唔會問佢做左未, 手冊都成日唔記得簽 ...

龍柱,

咁信班都有呢隻case喎

原帖由 龍柱 於 09-7-23 13:01 發表
hi fi-fi,

以我所知, 連埋我阿仔, 最少有8個會讀番... 有兩個仲係一條心到, 連大抽獎都無參加.  ... ...

我成日覺得我個女係我個妹, 乜都係我亞媽攪
我只係叩左天神一間學校, 考完都知唔得, 今日終於收到信, 可以一心一意, 乜都唔洗諗, 安心交個女俾krs
係呢, 唔知幾時偏班呢?

喧嘩

8月22日...果日就已知邊班嫁喇,果日會見到班主任....

原帖由 喧嘩 於 09-7-23 23:03 發表
我成日覺得我個女係我個妹, 乜都係我亞媽攪
我只係叩左天神一間學校, 考完都知唔得, 今日終於收到信, 可以一心一意, 乜都唔洗諗, 安心交個女俾krs
係呢, 唔知幾時偏班呢? ...

hi!
我就係其中一個無大抽獎同學仔的mami啦,我仔係愛理。

sorry 係愛班

喧嘩,

啱啱拎返張書出嚟睇,原來....8月18日前老師會電通通知班別嫁

原帖由 fi-fi 於 09-7-25 20:22 發表
喧嘩

8月22日...果日就已知邊班嫁喇,果日會見到班主任....

maggie2008,

Hi~~Hi~~

原帖由 maggie2008 於 09-7-27 16:51 發表
hi!

咁到時大家第一時間上黎睇下同唔同班, 我希望同班啦, 有個照應, 照應下我lee個乜都唔知, 乜都唔識的媽咪
原帖由 fi-fi 於 09-7-27 18:47 發表
喧嘩,

啱啱拎返張書出嚟睇,原來....8月18日前老師會電通通知班別嫁

hi,多d上黎啦, 西利, 大抽奬都唔玩
原帖由 maggie2008 於 09-7-27 16:51 發表
hi!

Hi maggie2008,

Welcome!

我識唔識你架?!  你個仔係咪姓陳?

原帖由 maggie2008 於 09-7-27 04:51 PM 發表
hi!

hi! 龍柱,
識架,姓陳呀,同埋我地小朋友同班、同組呀,送左隻蜻蜓比全班同學果個呀!

Hello, 我女兒亦於九月入讀禮賢,我初來報到,大家多多指教.

maggie2008,

你平時無上嚟傾架! 做咩依家咁無聊呀.  

Anyway, 我們大家歡迎你

我阿仔有次問我, 知唔知你個電話, 佢話想打俾你個仔...
你阿仔去了Ocean Park夏水禮未呀?  我遲些可能會約一兩個同學一起去, 你有無興趣?

原帖由 maggie2008 於 09-7-30 03:42 PM 發表
hi! 龍柱,
識架,姓陳呀,同埋我地小朋友同班、同組呀,送左隻蜻蜓比全班同學果個呀!

童童媽,

歡迎你

好似暫時全部非禮幼的同學仔, 都是女孩子呢!

原帖由 童童媽咪03 於 09-7-31 01:14 AM 發表
Hello, 我女兒亦於九月入讀禮賢,我初來報到,大家多多指教.
‹ 上一主題|下一主題