用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔
樓主: popokit
go

你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔 [複製鏈接]

原帖由 popokit 於 09-7-16 13:36 發表
你會唔會買 Atlas (地圖) 捭 form 1 仔.
我老公話好少用, 唔買(好貴).  但我覺得都要買架. 少用都有用架.
你覺得點?

我唔買!我自己(N年前)F1有買,but畢業都無用過,但改版就改咗兩次!大女F1又有買,以為依家D老師會用,點不知家陣升F5啦,F1-F3無用過wor,高中讀理科,唔修地理,更加唔使用!!!我仔升F1書單都有Atlas,唔買啦!!

我都唔會買住!

想當年F.1個亞SIR死都要我地買, 仲要一定要買新版, 唔可以用舊版, 唔買要記缺點, 結果焗買, 用得一堂, 之後, 一直冇用過...........

原帖由 701003 於 09-7-19 21:22 發表

我唔買!我自己(N年前)F1有買,but畢業都無用過,但改版就改咗兩次!大女F1又有買,以為依家D老師會用,點不知家陣升F5啦,F1-F3無用過wor,高中讀理科,唔修地理,更加唔使用!!!我仔升F1書單都有Atlas,唔買啦!! ...

要買嘅!

我個女張書單無地圖喎.

亞仔書單要買果本係Longman,尋日去舊書舖買時都叫佢執埋,拎到出黎見本書都好新仲有埋cd,所以都買左(5折左$133),A4 size都幾厚

我都買了longman school atlas 折實$239
都幾貴。

回覆 5# annexli 的文章

你們是否指呢本 新世紀地圖集$235 齡記出版社? 我女兒書單都有

回覆 27# popokit 的文章

你們是否指呢本 新世紀地圖集$235 齡記出版社? 我女兒書單都有

回覆 21# irenewan 的文章

回覆 23# Jesscarey 的文章

回覆 29# lopoto 的文章

http://www.lingkee.com/lkpc/result2.php?Series=Geography

Ling Kee 有好幾本中學生用的地圖, 我要買果本今年出新版 mini school atlas (2009 edition).

我都冇買,呀囡F.1時用過一兩次,問D師姐借用,到F.2都冇用過,今年F.3更加唔會買,呀囡話下年分科多數唔選Geog,都叫我唔好浪費金錢,買其它參考書同reader好過喎

係呀! 就係呢本!

原帖由 AnnieMak 於 09-7-23 11:42 發表

Should buy!
Final exam have some questions on Atlas!

It is on the syllbus...
‹ 上一主題|下一主題