用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中一生多數用邊款書包?
樓主: ntefamily
go

中一生多數用邊款書包? [複製鏈接]

都幾襟用喎!
你呀仔用野係咪會錫住o黎用?
原帖由 gloriatwins 於 09-7-22 20:55 發表
個Outdoor 背禳,呀仔由五年級用到依家重好靚,洗過三四次,重係好新淨,呀仔話唔駛買啦!

我大仔二已經用斜咩袋~其實真係ng好架, 佢地d書敢重
用背long la
原帖由 gillian88 於 09-7-18 23:04 發表
我買咗Nike背囊,$439有9折,因為條帶有Air,會舒服D,但今日聽到個讀中二的朋友仔話佢地興用斜咩袋....
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

囡囡買了一個COLUMBIA 背囊,有3格及護脊,好過OUTDOOR $399 仲有85折。

回覆 1# YVONNE2607 的文章

Dear Yvonne
係邊到買架?幾錢?現在還有沒折扣?我pm 比你,請check check and reply me ,thanks
                   Annie

原帖由 ytpeople 於 09-7-22 13:59 發表
我去果個特價場係長開期o既!佢地應該賣d貨o既款式冇出面咁新,所以先以特價出售。果度有3間鋪頭:Nike,adidas同好似叫皇家…(Royal Sporting咁上下名)地址:觀塘駱駝漆大廈(好似係第一座)地下, ...

Hi ytepople

我今日去搵個特買場, 但找不到, 請問正確位置在那裡, Thanks.

開源道62號
門口有個大鐵閘,平日去通常大閘門口都有幾個人o係度派(其他公司)既傳單架!
原帖由 horsemama 於 09-7-24 18:37 發表

Hi ytepople

我今日去搵個特買場, 但找不到, 請問正確位置在那裡, Thanks.

原帖由 ytpeople 於 09-7-24 23:54 發表
開源道62號
門口有個大鐵閘,平日去通常大閘門口都有幾個人o係度派(其他公司)既傳單架!

Thanks.

其實女仔可以用roxy袋(我推介, 我都用緊)有d款有謢脊既野, 有d款冇...
我而家用緊果個款好靚(black+pink),cutting又唔錯, 用左成年都冇穿冇爛, 而且價錢又平過outdoor好多(我果個$168, 折左)
就算你揀個冇護脊既當出街袋, 裝本書, 水, 銀包...都唔錯~~~

原帖由 ytpeople 於 09-7-16 18:50 發表
我女之前小六用Dr.Kong,佢爸爸整「古」佢叫佢用番果個書包,佢即刻鬼殺咁嘈喇!  

我覺得如果中學用SPI,Dr.Kong果類書包,又好似有d怪喎!

我朋友在深水埗區某中學做, 佢話中一見十個八個spi, dr kong真係唔奇, 尤其係舊少少有隻藍色配黃/紅邊的款, 佢學校仲有唔少人用. 但spi用的3個人, 只有一個係getset, 其他兩個都係早年的sporty款(ErgoGear)

而家連五六年級學生都抗拒用SPI, Dr Kong等, 不如一早同佢適應用中學生用的sporty d的背囊.
可以中一二買個唔係太貴的, 到中四都係佢自己決定, 家長都唔駛出聲喇.
(不過我見過有個小六家長買左個vaude的護脊背囊俾囡囡, 結果用左一年就話唔鍾意掉左, 個背囊都4xx元, 至於點解唔鍾意就唔知喇)
愛收集舊書包、背囊的傻人

邊度有得買??可否post個樣上嚟睇吓,唔該!!

原帖由 aumaymay 於 09-7-27 15:47 發表
其實女仔可以用roxy袋(我推介, 我都用緊)有d款有謢脊既野, 有d款冇...
我而家用緊果個款好靚(black+pink),cutting又唔錯, 用左成年都冇穿冇爛, 而且價錢又平過outdoor好多(我果個$168, 折左)
就算你揀個冇護脊既當出 ...

mummy911,
我呢個冇護脊,
我當背囊出街...
我半年前去roxy睇過,
有一兩個款有護脊的,
但前天再去,
d款都轉哂...全部都冇護脊...
sorry, can't help u...
但係你可以當出街袋, 當出街袋真係幾靚:)

都ok喎!!where to buy ar??

原帖由 aumaymay 於 09-7-28 11:15 發表

mummy911,
我呢個冇護脊,
我當背囊出街...
我半年前去roxy睇過,
有一兩個款有護脊的,
但前天再去,
d款都轉哂...全部都冇護脊...
sorry, can't help u...
但係 ...

呢個款上上季的...應該冇晒
但係你印幅相出哩, 再去問問d職員有冇啦~

你住邊區先, 我睇下邊間分店最近?

central.....

原帖由 aumaymay 於 09-7-28 17:50 發表
呢個款上上季的...應該冇晒
但係你印幅相出哩, 再去問問d職員有冇啦~

你住邊區先, 我睇下邊間分店最近?

最近都要銅鑼wan!

香港 - 銅鑼灣白沙道店

地址:  白沙道1-3號1樓

電話:  0086 (852) 2895 5028

時間:  12:00am - 10:00 pm

香港 - 銅鑼灣禮頓道店

地址:  禮頓道9-11號合成汽車大廈地鋪連閣樓

電話:  0086 (852) 2895 5948

時間:  11:00am-9:00pm (11:00-10:00pm Fri, Sat & PH)

香港 - 銅鑼灣軒尼詩道店

地址:  香港銅鑼灣軒尼詩道祟光百貨3樓 (休閒/便服部)

電話:  0086 (852) 2831 8439

時間:  上午10:00-下午10:00

http://roxy.hk/roxy/stores/StoreList.aspx

原帖由 ytpeople 於 09-7-16 18:50 發表
我女之前小六用Dr.Kong,佢爸爸整「古」佢叫佢用番果個書包,佢即刻鬼殺咁嘈喇!  

我覺得如果中學用SPI,Dr.Kong果類書包,又好似有d怪喎!

一樣呀一樣呀!嚇到佢O嘴添!Dr.Kong適合用小學用多d囉!上到中學用護脊書包都會比人笑喎!同埋學校有儲物櫃,好似唔識攞太多書係書包喎!

回覆 1# man618 的文章

我亞仔由小六至S1都是用有護脊的書包(Chiropak), 今年升S2都冇話老土要買新哦!

原帖由 man618 於 09-8-10 14:14 發表

一樣呀一樣呀!嚇到佢O嘴添!Dr.Kong適合用小學用多d囉!上到中學用護脊書包都會比人笑喎!同埋學校有儲物櫃,好似唔識攞太多書係書包喎!

我個女咪係囉...除咗小測測驗考試同有時做功課先攞d書返屋企, 功課多數又o係學校做晒所以咩個手抽袋就算, 個袋淨係擺個a4 file, 筆袋, 水, 銀包, 筆記簿

S1       Delsey
S2-3    Outdoor
‹ 上一主題|下一主題