用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中一生多數用邊款書包?
go

中一生多數用邊款書包? [複製鏈接]

0    0    0    0

醒目開學勳章

我都唔知,諗住開學後,d同學用邊款就用個款,你知d學生好鐘意用埋同一樣野,我個囡連條牛仔褲顏色都要同d同學一樣.

...好多人用"outdoor", 尤其女仔

不過我兩個仔都係用nike air背"狼", 因為太多書....

我買nike 比阿仔用,  阿仔唔多喜歡outdoor 的 colourful, 女仔會喜歡outdoor呢!

亞仔話想繼續用番6年級個天藍色SPI書包,唔知有冇問題或比人笑呢?
:mrgreen:

我女之前小六用Dr.Kong,佢爸爸整「古」佢叫佢用番果個書包,佢即刻鬼殺咁嘈喇!  

我覺得如果中學用SPI,Dr.Kong果類書包,又好似有d怪喎!
原帖由 IH 於 09-7-16 17:42 發表
亞仔話想繼續用番6年級個天藍色SPI書包,唔知有冇問題或比人笑呢?

有冇人知outdoor書包襟唔襟用啊?(用唔用到兩年)
仲有邊度買平d啊?

我個女都好鐘意outdoor,但我眼係覺得唔係咁值,由其係佢好似有乜護脊功能。

阿女用Podia Adventure, 好襟用, 用咗三年都仲用緊. 家長可以去吉之島運動部睇, 好多唔同牌子既背囊選.

都唔明outdoor 中學生時興用果個款有咩咁吸引, 完全無間格, 唔通支水同d 書一齊放?  我本來都諗住是旦阿女想買, 便買1個啦!, 但去到counter, 最後都縮沙.

顏色係多選擇, 但我真係覺得唔值咁貴.  (反而小學時我買Seven 咁貴, 我又覺得好值得)

我會試下去搵其他運動牌子的背嚢比阿女做書包.

rr

係啊!

我女話鐘意果個成$4XX,我真係唔贊成買,所以我叫佢睇多d款先。我同佢講冇得放水樽唔係好方便喎!我覺得唔值呢個價錢,所以我同個女講如果到最後你要買呢個書包,我只出二百幾蚊,唔夠就自己補貼!
原帖由 rr 於 09-7-16 23:34 發表
都唔明outdoor 中學生時興用果個款有咩咁吸引, 完全無間格, 唔通支水同d 書一齊放? 我本來都諗住是旦阿女想買, 便買1個啦!, 但去到counter, 最後都縮沙.

顏色係多選擇, 但我真係覺得唔值咁貴.  (反而小學時我買Se ...

記唔記得幾多錢啊?
原帖由 khmama 於 09-7-16 22:21 發表
阿女用Podia Adventure, 好襟用, 用咗三年都仲用緊. 家長可以去吉之島運動部睇, 好多唔同牌子既背囊選.

其實中一, 初中頭幾年, 係米都應該用比較護脊既背囊? 因為始終仲發育緊。

不過我反而會用100-200玟BUDGET比女女自己選囖。 然後比D意見就算了。 而唔會比佢選完先睇價錢囖, 因為咁樣可以比佢學下點運用兩百玟去買中意既背囊, 而唔會隨便買而唔理價錢。 好彩我女女仲未識得分名牌。
多一點努力 多一點回憶!

Agree - but the price can be a little bit more. I will adjust if it is worth to buy after she selects it.

原帖由 bkman 於 09-7-17 00:05 發表
其實中一, 初中頭幾年, 係米都應該用比較護脊既背囊? 因為始終仲發育緊。

不過我反而會用100-200玟BUDGET比女女自己選囖。 然後比D意見就算了。 而唔會比佢選完先睇價錢囖, 因為咁樣可以比佢學下點運用兩百玟去買中意 ...

ntefamily,

Thanks!
原帖由 ntefamily 於 09-7-17 10:35 發表

I saw the Podia backpacks in Jusco, around $200-250

上星期喺永安見到Podia Adventure做緊8折,好抵

dr kong 似 outdoor 那個.佢好鐘意
依家做緊$139(original:$3xx)

.outdoor要$4xx, 太貴了.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.
‹ 上一主題|下一主題