用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問中六私校那一間會好一些?
go

請問中六私校那一間會好一些?

亞仔出年會考,現在還末發力,我都預定要找私校給他的,其實現在有邊一間私校會辦理得好一些呢!如果低於14分有冇邊一間英中讀得過。

原帖由 linwailin 於 09-7-15 10:45 發表
亞仔出年會考,現在還末發力,我都預定要找私校給他的,其實現在有邊一間私校會辦理得好一些呢!如果低於14分有冇邊一間英中讀得過。

大部分中學高中已轉用英文授課,所以F6好多都係英中啦!遵理(私校)學生好似幾OK!

私校一定係好參差...你要預左先
among咁多間, 最"無咁差"既係 遵理

我有幾個朋友以前都o係果度讀過
佢地話班同學係廢左d.. 但都唔係曳仔

英x, 現x 千祈唔好讀...
有朋友話入面d人睇magazine, 吹水, 化妝咁

醒目開學勳章

icqm 中學今年招收F.6新生.

http://www.icqm.edu.hk/

原帖由 linwailin 於 09-7-15 10:45 發表

陳樹渠地利亞(百老匯)

原帖由 日青日青 於 09-7-16 18:56 發表
私校一定係好參差...你要預左先
among咁多間, 最"無咁差"既係 遵理

我有幾個朋友以前都o係果度讀過
佢地話班同學係廢左d.. 但都唔係曳仔

英x, 現x 千祈唔好讀...
有朋友話入面d人睇magazine, 吹水, 化妝咁 ...

我識得有同學在現代讀全日制F.6, 佢係 GOOD BOY.

原帖由 gloriatwins 於 09-7-19 10:42 發表
我識得有同學在現代讀全日制F.6, 佢係 GOOD BOY.

咁梗係唔可以否決每一間學校都有good boy
但係果間學校既校風真係唔太好..
正職會計系學生, 副業係補習老師 :)

哈哈原來又是你開的post
以我所知, 私校李國寶是不錯的

原帖由 siusiuyee7 於 09-7-22 21:55 發表
哈哈原來又是你開的post
以我所知, 私校李國寶是不錯的

李X寶????直資學校wor!