用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日中一編班試,個個牛高馬大,点樣幫亜女增高呢? ...
樓主: blytheBB
go

今日中一編班試,個個牛高馬大,点樣幫亜女增高呢? [複製鏈接]

HK$40係一次嘅份量

HK$40係一次嘅份量

HK$40係一次嘅份量,我再分二碗给二个孩子喝, 田七有刺激骨骼生长,药性温和,不 妨一试。

MANDY

原帖由 ycmaid2007 於 09-7-18 12:10 發表
HK$40係一次嘅份量

HK$40係一次嘅份量,我再分二碗给二个孩子喝, 田七刺激骨骼生长,药性温和,不 妨一试。MANDY

會唔會適得其反架 ....我比較崇尚自然...反對太多人為攪作...

[quote]原帖由 ycmaid2007 於 09-7-18 10:10 發表
中医师给我的孩子(11 男,13女)开了增高秘方:($40) 野生田七,党参,茨实,淮山; 每星期二次,五碗水煮成一碗 ;再加上篮球, 跳绳等活动,应该有效。

有冇份量?

會唔會飲咗之後來m? (第一次m)
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

最好叫药材铺给你配

至於份量, 最好叫药材铺给你配,你告诉他你的要求,如果他是尊业,他会懂得给你配。

我在九龙城新 X 门药行配药 , 那里有很多人名人看病,中药的质素也不错, 你可以找你 附近药材铺,比较方便。

Mandy

吃 中药是长期用

吃中药是长期用,补你的缺乏,调理身体, 如果你要立即见效,还是找西药问问 吧!

Mandy

原帖由 johnmon 於 09-7-17 17:08 發表

無呀!真定假?

唔出奇呀, 我有個姪仔小五已經五呎十吋, 全校最高, 家陣大個咗六呎三吋.

今日返學校睇真d, 原來好多都同我女差不多高(阿q) ,不過有d真係特別高.....
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

香港女仔普遍5呎1吋-5呎4吋左右!! 最慘我個女5年級突然間標高, 條腰唔夠力,變咗脊柱側彎, 她現在5呎3吋, 真慘 , 現在長期看大口環骨科醫院, 我寧願她矮, 健健康康成長!

我想問一下係咪健康院refer你去看骨科醫院?
我個女都有呢個問題”脊柱側彎”

原帖由 joanna911 於 09-7-21 17:41 發表
香港女仔普遍5呎1吋-5呎4吋左右!! 最慘我個女5年級突然間標高, 條腰唔夠力,變咗脊柱側彎, 她現在5呎3吋, 真慘 , 現在長期看大口環骨科醫院, 我寧願她矮, 健健康康成長! ...

她現在34度, 較為嚴重! 要帶硬膠腰封大約2年, 已經帶了4個月了, 醫生說over40 , 有可能要做手術! 其實在3年級時健康院量度她大約2度, 5年級大約5-6度, 這只是初步估計, 要照x-ray &  莫爾照片才準確, 我對這方面知識完全缺乏, 現在才知道非常嚴重! . 醫生說條腰沒有可能好返, 只希望不會惡化下去!
‹ 上一主題|下一主題