用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 bee kids interview course
go

bee kids interview course [複製鏈接]

Anybody join the interview course from bee kids?? Is that useful or not??

elbb
   0    0    0    0

我同bb上了唔店我覺得!!

When you start the course??  Why you think they are not good?  I need to pay the school fee by latest this coming Thursday.  Please give me some advice.

elbb

原帖由 MMLAI 於 09-7-14 13:07 發表
我同bb上了唔店我覺得!!

我之前同囡囡一起上這個課程, 由於囡囡年紀少, 有些問題在模擬環節未能回答及表達出來, 這點是明白及能接受的. 作為父母如預早知道一些學校的面試題目或一些資訊, 某程度來說有心理準備.
至於成功與否, 視乎小朋友當天的表現, 家長本身做足功課. 若小朋友對一些認知未能掌握或不合群或不禮貌, 自己都知會有什麼結果!  不過作為父母, 不要太大壓力, 希望每位小朋友都能從愉快中學習及成長啦!

原帖由 elbb 於 09-7-13 09:33 PM 發表
Anybody join the interview course from bee kids?? Is that useful or not??

elbb

Welcome to visit us: http://www.babyhome.com.tw/kerensalai

我小朋友都上咗佢地個面試班,話晒第一個小朋友乜野經驗都無,初時都係抱住一試心態,但效果比想像中ok喎.不過都要睇你小朋友本身吸唔吸收同埋你有無同佢做revision (非常重要).
自從返完面試班 (完成課程), 每次我話同阿女返學 (playgroup), 佢必定會問我 :係咪interview 呀 ?
可能佢覺得好玩, 又有老師問問題卦. 所以都有少少心動想再報多一round 當試前温習.唔係錢多, 係因為阿女受老師教, 唔受自己教囉!!
如果你想報嘅 kg 係出晒名多人報果幾間, 呢d錢真係唔慳得.

‹ 上一主題|下一主題