用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無今年升小一既家長,小朋友係跳緊拉丁舞,入黎傾吓? ...
go

有無今年升小一既家長,小朋友係跳緊拉丁舞,入黎傾吓? [複製鏈接]

Hi,Hi,

有無人知,邊間舞社,又教得好又無甘貴呢!
   0    0    0    0

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-12 21:59 發表
Hi,Hi,

有無人知,邊間舞社,又教得好又無甘貴呢!

你住那區, 我住屯門, 囡囡已學了年半了,
我個囡囡在2003年12月28日出世,叫李芷蕎係早產了一個半月出世1.2kg -- 出世時,30lbs -- 25�6�07

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-13 16:03 發表

你住那區, 我住屯門, 囡囡已學了年半了,
藍田,我哋之前已經跳開,由k2响學校開始,到而家.....你出去邊度跳呀?

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-13 17:09 發表
藍田,我哋之前已經跳開,由k2响學校開始,到而家.....你出去邊度跳呀?

現在係仁愛堂到上, 老師又到仁愛堂教又有自己舞室, 到P1打算係小學的課外活動中心都加上一堂, 因小學到係用英文教拉丁舞, 上兩堂可以練習多D
我個囡囡在2003年12月28日出世,叫李芷蕎係早產了一個半月出世1.2kg -- 出世時,30lbs -- 25�6�07

請問仁愛堂是那個老師教或老師的舞室在那裡??  請問你小朋友的小學是那間教?  有英文拉丁舞?

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-13 20:34 發表

現在係仁愛堂到上, 老師又到仁愛堂教又有自己舞室, 到P1打算係小學的課外活動中心都加上一堂, 因小學到係用英文教拉丁舞, 上兩堂可以練習多D

原帖由 dlh525 於 09-7-13 23:19 發表
請問仁愛堂是那個老師教或老師的舞室在那裡??  請問你小朋友的小學是那間教?  有英文拉丁舞?

仁愛堂係葉滿群老師, 她的教室在近屯門西鐡站的工業大廈內, 我囡係今年9月才升小學, 係方王錦全, 我上網睇過佢小學係話用英語教拉丁舞, 我囡都要開左學先報, 到時才知真否

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-13 20:34 發表

您就好啦!可以用英文授課教跳拉丁,請問貴唔貴?我除了幼稚園有跳,星期六都間時去太子,但係總是覺得唔夠好同埋貴囉.....你哋個度實在太遠啦.....

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-14 16:46 發表
您就好啦!可以用英文授課教跳拉丁,請問貴唔貴?我除了幼稚園有跳,星期六都間時去太子,但係總是覺得唔夠好同埋貴囉.....你哋個度實在太遠啦.....

我表弟係太子學開, 剛剛先跟老師去台灣比賽, 佢話佢個老師幾好又唔貴, 下次見佢我問佢攞地址比你

上網睇小學到學拉丁好似只係7xx / 12堂
now 而亞囡係仁愛堂就240/8堂

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-14 17:14 發表

我表弟係太子學開, 剛剛先跟老師去台灣比賽, 佢話佢個老師幾好又唔貴, 下次見佢我問佢攞地址比你

上網睇小學到學拉丁好似只係7xx / 12堂
now 而亞囡係仁愛堂就240/8堂 ...
嘩!超底呀....好呀!如果可以幫我問攞地址電話,tks!.我哋响學校都叫底420/6堂,太子130/1堂,私人一對2$200/1個 1個鐘,你話你個度係咪超底,仲未計來回車費(2個人)......

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-14 17:37 發表
嘩!超底呀....好呀!如果可以幫我問攞地址電話,tks!.我哋响學校都叫底420/8堂,太子130/1堂,私人一對2$200/1個 1個鐘,你話你個度係咪超底,仲未計來回車費(2個人)...... ...

我表弟睇過我囡比賽, 佢話我囡個老師唔夠佢個老師好, 大d佢想自己湊我囡去佢老師到學喎不過我係覺老師的教授經驗淺過佢老師姐

拉丁舞真係好講個老師, 教得好同唔好真係差好遠, 一出去比賽就立見高下.

係囉,各位家長有無好介紹?

原帖由 G-Ma 於 09-7-14 21:31 發表
拉丁舞真係好講個老師, 教得好同唔好真係差好遠, 一出去比賽就立見高下.
係囉,星期日出去比賽前補咗堂,但係出黎個result係甘差,真係激死人.....

原帖由 PARROTMUM 於 09-7-14 17:53 發表

我表弟睇過我囡比賽, 佢話我囡個老師唔夠佢個老師好, 大d佢想自己湊我囡去佢老師到學喎不過我係覺老師的教授經驗淺過佢老師姐
不好意思,請問表哥那邊收費如何?tks!

嘩!今日港男冠軍也教過囡囡,miss也有陪jack哥哥跳.....甘係咪唔駛轉舞社?

佢自己跳得好唔代表佢識教人, 都要夾老師, 我幫囡囡轉左3次, 終於搵到個夾既先見佢有進步.

請問港島區有有好老師介紹呀?

原帖由 jj825fung 於 09-7-28 18:02 發表
請問港島區有有好老師介紹呀?

how about adult ?
i also want to learn too..........

原帖由 G-Ma 於 09-7-27 22:50 發表
佢自己跳得好唔代表佢識教人, 都要夾老師, 我幫囡囡轉左3次, 終於搵到個夾既先見佢有進步.
請問你囡囡响邊度學,阿囡好似無人哋跳得甘好,miss話佢太細,d肌肉未好發達同埋唔專心,問阿囡不如唔好學,佢cry話唔好,甘近來又好d,話佢無天份又唔係,話佢有絕對唔係,有時真係好煩,所以可能miss太林,想搵個有料同識教既人....tks!

八月份要出去舞社跳,學校果度完啦....又要俾多d錢,時間又少咗......
‹ 上一主題|下一主題