用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門, 元朗天水圍
go

屯門, 元朗天水圍 [複製鏈接]

請各位 屯門/元朗/天水圍BK 家長幫忙比些資料及分享經驗可以嗎?

我吾太不熟識屯門及元朗天水圍中學, 身邊親戚全部已几年前升中經驗, 現在佢地己無嘢煩, 就算要都系升中四, 中五同中六了事, 所以脫左節。

見到今年派位后家長扣門的問題及困難, 可想而知來年阿囝仲難。

所以開始從校風及成績各方面搜集定資料, 因為想就算成績吾好都要找校風好的中學。

希望各位bk 家長能提供意見及資料參考。
Thank a lot!

0    0    0    0

簽名被屏蔽

講得好好.... 我都係同女講唔好同人比較,勝不驕敗不餒

盡量做到因材施教就最好.

****  講就易, 盡力而為啦.:下年既事真係預計唔到,可能好多叩門呢!!

打波先黎落雨.........睇你點睇姐...唔好担心.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

Dder & blytheBB,

我都明白壓力越大有机會小朋友的反抗力越大, 同人比人比死人, 因為阿囝有專注力不足及過度活躍, 自制力又弱, 所以都好擔心佢去到中學會學壞, 所以想佢去些校風好的中學, 減少佢學壞的机會。 我已開始努去學習去改變下自已及不要給太多壓力佢阿囝。

Many thanks!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題