用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 民生 VS 九龍塘學校(小學部)
go

民生 VS 九龍塘學校(小學部) [複製鏈接]

Please comment. Which one is better?
Mansang is linked up with a secondary school (to be changed to a Direct Subsidy School).
In KTS, if your kid would be the top, say 20, would be allocated to a top Band 1 secondary school.
How to choose?????
   0    0    0    0

緊係九小啦...雖然冇直上但派位唔差, 校風好過民生好多, 因我有朋友係警察黎佢日日都行個邊,佢同我講嘅邊間學生學校校風好些

唔係掛!民生出名校風純樸架喎!? 再者民小校舍大又有運動設施、泳池etc. 且民中屬Band1英中,比起九小要再玩派位博入Band1學校穩陣好多!

原帖由 cecichan 於 09-7-10 12:23 發表
緊係九小啦...雖然冇直上但派位唔差, 校風好過民生好多, 因我有朋友係警察黎佢日日都行個邊,佢同我講嘅邊間學生學校校風好些
‹ 上一主題|下一主題