用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果係直資報落比左費, 重可參加中央派位????? ...
go

如果係直資報落比左費, 重可參加中央派位????? [複製鏈接]

我有個FD~佢係直資比左留位費。
放榜果日竟然派左間BAND 1比佢, 於是佢拿拿林去番間直資學校取番張派位証~去間BAND 1學校註冊~可以敢既咩,
有冇人G???????
   0    0    0    0
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

如果接受左直資學位, 係要放棄大抽獎, 應該唔會派位俾佢.

啊? 我地試過有直資話收左, 唔使比留位費或其他, 冇收任何野, 可以繼續參加大抽獎, 到派位後先決定讀唔讀.....

原帖由 LittleKidult 於 09-7-9 17:05 發表
啊? 我地試過有直資話收左, 唔使比留位費或其他, 冇收任何野, 可以繼續參加大抽獎, 到派位後先決定讀唔讀.....

邊間直資咁好呀?

因為考到獎學金.....中西區
原帖由 2008mum2008 於 09-7-9 17:09 發表

邊間直資咁好呀?

我都係敢唸~但我個fd真係派到間band 1比佢, 於是佢就ng讀直資lor

原帖由 2008mum2008 於 09-7-9 17:00 發表
如果接受左直資學位, 係要放棄大抽獎, 應該唔會派位俾佢.
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

直資有二種:
第一種: 收著交埋留位費,要放棄統一派位。
第二種: 收著都可以參加統一派位,到時由妳确定。

每個人都想第二種,但偏偏不係間間是第二種,所以才引出很多矛盾和煩惱。

請問有哪幾間是第二種?

原帖由 wq 於 09-7-14 15:27 發表
直資有二種:
第一種: 收著交埋留位費,要放棄統一派位。
第二種: 收著都可以參加統一派位,到時由妳确定。

每個人都想第二種,但偏偏不係間間是第二種,所以才引出很多矛盾和煩惱。 ...
‹ 上一主題|下一主題