用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門區派位
樓主: ypmummy
go

屯門區派位

簽名被屏蔽

老師同我講~自行已經入左la

原帖由 dder 於 09-7-10 17:35 發表
甘你就機會大好多.....
梁銶琚我都有second in.
表示. 有second in 未必實收.
冇 second in 就一定唔收.
不過有second in 已經好好啦.....

甘你咪唔知係咪自行收咗定派入去?

...
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

你個女都叻la~
叩鯟瑞芝都收左佢

原帖由 dder 於 09-7-10 17:35 發表
甘你就機會大好多.....
梁銶琚我都有second in.
表示. 有second in 未必實收.
冇 second in 就一定唔收.
不過有second in 已經好好啦.....

甘你咪唔知係咪自行收咗定派入去?

...
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

thanks you.....大家甘話

原帖由 0120 於 09-7-11 10:28 發表
你個女都叻la~
叩鯟瑞芝都收左佢
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

原帖由 dder 於 09-7-11 15:04 發表
thanks you.....大家甘話

hi dder,
我個女都係陳瑞芝,到時有機會做同學la~
我個女讀何小.在自行時1st choice:梁中 : 2nd choice:陳
中(一心諗住入梁中,我最初只打算填梁中,後黎老師建議我多放一間英中做2nd choice,我就棄董中選陳中{唔想個女派得太遠})梁中有2nd in,結果派左入陳中.我統一時1st 梁中,2nd譚中,3rd田家炳,4th辛亥年.......
初初收到結果,我個女極之唔開心,因為佢果間小學入陳中既人數上下午班加埋唔夠十人,我已開解她,心情都平復了...
總捨黎講,我都好開心

回覆 25# ypmummy 的文章

我個女入左第二志願: 馬可賓

甘20號編班先知係唔係同班同學..哈!
甘你即係自行收咗你.好彩你有填咋..梁中無叩門位.....

原帖由 carriewu929 於 09-7-15 10:21 發表

hi dder,
我個女都係陳瑞芝,到時有機會做同學la~
我個女讀何小.在自行時1st choice:梁中 : 2nd choice:陳
中(一心諗住入梁中,我最初只打算填梁中,後黎老師建議我多放一間英中做2nd choice,我就棄董中選陳中{唔想個 ...
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

(我是路過的但想8下)屯門天主教中學好嗎

原帖由 dder 於 09-7-17 18:07 發表
甘20號編班先知係唔係同班同學..哈!
甘你即係自行收咗你.好彩你有填咋..梁中無叩門位.....

係呀!諗起都驚架!如果當初只自選梁中的話,呀女都有可能係統一派位入左譚中架---(因為今年好多成績好好,都係統一派位時,入唔到第一選梁中而派第二選譚中)加上兩校都係屬同一機構,派到譚中都唔會幫我地寫信去梁中,所以呀女算幾好彩....我都無打算返梁中叩門,因為派陳中都唔錯呀!哈哈!

今年何小上下午校都有約一百人入梁中,胡小上下都派得唔錯(入梁中)

錯有錯著,呀女入左陳中,希望佢讀得開心d啦~

我個女編左入A班啦~妳上陳中網頁可以見到架啦~

網頁睇唔到既..

原帖由 dder 於 09-7-18 20:59 發表
網頁睇唔到既..

今日分班個list俾學校delete左,我print左張list出黎
你想知你PM你女女個中文名俾我,我覆你啦~

今日去學校睇咗啦...
唔該哂..

原帖由 carriewu929 於 09-7-18 21:52 發表

今日分班個list俾學校delete左,我print左張list出黎
你想知你PM你女女個中文名俾我,我覆你啦~

回覆 5# KCANDIC 的文章

我都想知,因為對此校無嘜認識, 你是否今年派左入去 ?
Melodykitty

愜屯門天主教係日間band obe 既中中黎~好架
原帖由 KCANDIC 於 09-7-18 00:10 發表
(我是路過的但想8下)屯門天主教中學好嗎

各位屯門媽媽

有冇打算比小朋友補習呀.....有 d 擔心個仔唔適應...有冇好介紹, 因我個仔從未補習過......如上門要幾 $ / hour....

請問一下,梁銶琚冇叩門位, 百周年有冇叩門位架?
thanks.

原帖由 dder 於 09-7-9 22:19 發表
自行1.陳瑞芝 2. 梁銶琚
抽獎 1. 陳瑞芝 2..中中
派不到第一志願, 預咗陳瑞芝叩門.反正梁銶琚都冇叩門位.....又有聯系小學,學位又小咗...... 我唔係佢既聯系小學.

...