用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派位報喜區
樓主: nywing
go

派位報喜區 [複製鏈接]

我也是第一志願曾肇添  是子揀的
我自己則喜歡鄭榮之 冇咁大壓力嘛
自行揀我也是揀鄭榮之

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 toyotacar2 於 09-7-7 18:38 發表
我也是第一志願曾肇添  是子揀的
我自己則喜歡鄭榮之 冇咁大壓力嘛
自行揀我也是揀鄭榮之

如屬band 1頭,
讀曾肇添應冇問題,
壓力係自己比ge,
鄭榮之係band1尾wo......

自行-陳瑞琪

好開心侄仔自行入咗喇沙. 因為一早已收到暗示, 所以結果係意料之中, 我都冇理佢大抽獎點排位. 好彩佢自行得咗, 如果唔係就大件事, 侄仔考全級第二, 沙田區咁多英中, 佢班主任居然叫阿嫂第二志願唔好咁進取, 選林漢光, 第三志願填band2頭, 聽到真係火都黎. 佢有幾個同學就係咁入咗林漢光, 好唔開心!

侄女成績係band3, 一直都担心佢派唔到好學校, 所以建議佢由九龍城轉去沙田, 因為沙田band1同band2學校多, 易入o的, 果然佢都不負眾望, 自行入到間校風較嚴既band2, 真係安樂晒.

我個女派到李城璧呀!呢個係第一志願,好開心呀!

好高興!小女在培正小學排位248/318,都派倒返培中,各位小五家長請勿氣餒!

My daughter is allocated 1st choice - CNEC Christian College.  She is extremely happy and excited.  I ask and beg her trying to go "knock door" at other schools like "Lam Woo"......but she said "no way" and gets angry.
I remember that when she was young since 6-7 years old, she saw this school everyday and always said to me "It would be great if she can study in this school in future.".  
I and my husband then give up "knock door" and go to enjoy the Chinese Tea, playing badminton..............     
Sincerely hope that all your children have their wonderful and enjoyful school life........  
Thanks God !

Khmama,

Thank you for giving us useful information before.  Thanks a lot.

Cheers !!

第一志願...張祝珊.

KAN

khmama,

可否PM告知我你姪女的自行及抽獎的中學派位填寫策l略,小兒將來都應該是九龍城同一情況,謝謝!

原帖由 khmama 於 09-7-7 19:35 發表
好開心侄仔自行入咗喇沙. 因為一早已收到暗示, 所以結果係意料之中, 我都冇理佢大抽獎點排位. 好彩佢自行得咗, 如果唔係就大件事, 侄仔考全級第二, 沙田區咁多英中, 佢班主任居然叫阿嫂第二志願唔好咁進取, 選林漢光 ...

第一志願

觀塘瑪利諾書院

原帖由 khmama 於 09-7-7 19:35 發表
好開心侄仔自行入咗喇沙. 因為一早已收到暗示, 所以結果係意料之中, 我都冇理佢大抽獎點排位. 好彩佢自行得咗, 如果唔係就大件事, 侄仔考全級第二, 沙田區咁多英中, 佢班主任居然叫阿嫂第二志願唔好咁進取, 選林漢光 ...

首先恭喜先!
照咁睇,係咪有D班主任"段估"多D先,因我聽了很多都話叫D家長唔好咁填…好驚呀!
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

原帖由 yeehee 於 09-7-7 21:08 發表
好高興!小女在培正小學排位248/318,都派倒返培中,各位小五家長請勿氣餒!

Good news...
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

原帖由 KK 於 09-7-7 21:56 發表

首先恭喜先!
照咁睇,係咪有D班主任"段估"多D先,因我聽了很多都話叫D家長唔好咁填…好驚呀!

班主任唔係段估, 係有心整估. 佢地想整靚個首三志願%, 咪叫你保守d, 等你一定唔會跌出頭三志願囉.

囡囡9月p.5, 想要多些數據和資料,
(kln city)
佢學校(MCS)沒告知名次, 只知中等成績,

Thanks !

Hi,
    我個女都系派保良一中呀!Mine is from kei wa primary school !

原帖由 ALAL 於 09-7-7 21:38 發表
khmama,

可否PM告知我你姪女的自行及抽獎的中學派位填寫策l略,小兒將來都應該是九龍城同一情況,謝謝!

ALAL,

please check pm.

khmama.

我個囡應是自行入了華英,都幾開心,因為是囡囡的選揀!

我有3個朋友分別派位如下:

德信小學 - 九華
仁立紀念 - 林護
靈糧 - 沙田呂明才

好鄧佢地高興呀

‹ 上一主題|下一主題