用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~ ...
樓主: cheukyingma
go

有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~

原帖由 montana 於 09-7-23 00:26 發表

如果要輕身呢度BK媽咪話係zeven書包最輕1lb,不過要8佰幾,你可以先去SPI個showroom睇左先"油麻地",跟住去"新世紀"Dr.Kong"比較下。

唔該晒,另我會趁今個書再睇下!你地會5會帶小朋友行下書展呢?

醒目開學勳章

原帖由 lhung 於 09-7-23 11:30 發表

唔該晒,另我會趁今個書再睇下!你地會5會帶小朋友行下書展呢?

我好怕同人迫 除非果樣野係我好想要又非買不可,否則打死我都唔會去

你地好, 我個仔將於2010年入小, 其實朱小好不好架, 我住博康村, 想選朱小.

motana.我同你一樣..好怕迫..
書展我諗會平..但未必平好多...
但係迫到入去..趕頭趕命...好難慢慢揀...
同埋我諗帶住個細...唔夠d 十幾歲年輕人迫...

吖..
我地8月30日適應日可以見下面啦!!

回覆 1# sue_ki 的文章

你地準備好D開學用品未?水尊係咪要買D有帶gar?會5會同你地個小朋友包書?

醒目開學勳章

原帖由 lhung 於 09-7-23 16:09 發表
你地準備好D開學用品未?水尊係咪要買D有帶gar?會5會同你地個小朋友包書?

星期二晚已經開始同佢包書啦,仲有4本會今晚包埋,另開學用品我都唔知仲要買咩,水樽我諗有帶放便‧

醒目開學勳章

原帖由 sue_ki 於 09-7-23 15:36 發表
motana.我同你一樣..好怕迫..
書展我諗會平..但未必平好多...
但係迫到入去..趕頭趕命...好難慢慢揀...
同埋我諗帶住個細...唔夠d 十幾歲年輕人迫...

吖..
我地8月30日適應日可以見下面啦!! ...

好呀!我個仔好鬼死易認,因為我個仔有7佰幾度遠視,你地留意下邊個細路帶眼鏡塊鏡片好厚身下果個就係我小兒啦

水樽我買左啦.
有帶既..
會包書呀..
你知佢地咁細個用野唔識就架嘛..
本書用得一輪甩反甩骨就幣家火..

仲要買文具囉..
呢度有個topic 講買開學用品.我睇左好有用..
筆袋鉛筆刷膠....好多濕星野

你地好, 我個仔將於2010年入小, 其實朱小好不好架, 我住博康村, 想選朱小

推返個topic上黎先

唔知座位係唔係由學校偏排定係小朋友自已揀位坐?因為我個小朋好好鐘意講野,唔想佢同以前的同學仔坐埋一齊!

Ihung...你地有好多幼稚園同學一齊升呀?
我地得2個咋..多幾個好似好d..易適應d..

我估..
應該係...亂坐左先..
老師再慢慢編..
因為係一組組坐..未必跟高度..

有三個同學仔一齊升囉!雖然我都認同有同學仔一齊易適應,但我個囡好貪玩,宜家學校上緊小一適應課程,佢上課時竟然同同學仔一齊玩估手指被老師點名,後來問佢點解要咁做,佢話上課好悶,你話係5係俾佢激死!

醒目開學勳章

原帖由 lhung 於 09-7-31 16:05 發表
有三個同學仔一齊升囉!雖然我都認同有同學仔一齊易適應,但我個囡好貪玩,宜家學校上緊小一適應課程,佢上課時竟然同同學仔一齊玩估手指被老師點名,後來問佢點解要咁做,佢話上課好悶,你話係5係俾佢激死! ...

我個仔都有幾個同學仔一齊讀,我諗老師會處理到

我想問佢D校車經唔經北區呢(粉嶺)??

睇通告就冇喎
可能你要搵私人嗰d保母車

hi all
好彩嗰日返去交錢我冇join校車咋
我地突然要搬屋呀
會搬返過黎呢邊..第時返學好近啦

醒目開學勳章

各位....買晒野未呀?

我仲未買文具

琴晚買左書包..
我都未買文具..
筆袋都準備好..